Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Aldo cīņā ar Jungu traumē kāju, uzvar un nosargā UFC titulu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Aldo cīņā ar Jungu traumē kāju, uzvar un nosargā UFC titulu
Hosē Aldo (no kreisās) cīņā ar Čanu Sungu - Jungu
Foto: sherdog.com

Vakarnakt Brazīlijā šovā „UFC 163” piekto veiksmīgo UFC pusvieglā svara čempiona titula cīņu aizvadījis Hosē Aldo (23-1-0), kurš abiem sportistiem traumatiskā cīņā ceturtajā raundā ar tehnisko nokautu uzvarēja titula pretendentu Čanu „Korejiešu Zombiju” Sungu - Jungu (13-4-0).

Divdesmit sešus gadus vecajam UFC čempionam Hosē Aldo šovā „UFC 163” sākotnēji bija paredzēts cīnīties ar bijušo WEC vieglā svara čempionu Entoniju Petisu (16-2-0), taču ceļgala traumas dēļ viņa vietu ieņēma Čans Sungs – Jungs.

Pirmie divi raundi aizgāja Aldo zīmē, kurš bija daudz ātrāks un precīzāks par Sungu. Trešajā raundā korejietis aktivizējās, nodemonstrējot labāku sitienu tehniku, liekot Hosē iet klinčā un mēģināt pārvest cīņu parterā.

Ceturtā raunda sākumā pēc kārtējās saķeršanās Čans Sungs Jungs visticamāk plecu, kas liedza viņam strādāt ar labo roku. Hosē Aldo ieraugot, ka pretinieks satraumējies, tūdaļ pārgāja cīņā parterā, kur zvetēja „Korejiešu Zombiju” līdz cīņu apstādināja ringa tiesnesis.

„Cīņas sākumā, pirmais ko izdarīju – iespēru viņam pa kāju, bet viņš manu sitienu sagaidīja ar celi… Iespējams, šī sitiena rezultātā tika lauzta mana kāja, kura šobrīd ir ļoti sapampusi,” pēc cīņas preses konferencē sūdzējās Hosē Aldo, kurš zaudējuma rūgtumu nav piedzīvojis kopš 2005. gada.

„Pēc tam mēs pamainījām stratēģiju… Visi vienmēr gaida, kad sākšu sist ar kājām, taču es esmu sabalansēts cīkstonis un vienmēr cenšos izmantot visas savas iemaņas. Man ir vesels arsenāls ar ieročiem.”

„UFC 163” rezultāti

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.Jose AldoChan Sung JungTKO (strikes)42:00
2.Phil DavisLyoto Machidadecision (unanimous)35:00
3.Cezar FerreiraThiago Santossubmission (guillotine choke)10:47
4.Thales LeitesTom Watsondecision (unanimous)35:00
5.John LinekerJose MariaTKO (punches)21:03
6.Anthony PeroshVinny MagalhaesKO (punches)10:14
7.Amanda NunesSheila GaffTKO (elbows)12:08
8.Sergio MoraesNeil Magnysubmission (triangle choke)13:13
9.Ian McCallIliarde Santosdecision (unanimous)35:00
10.Rani YahyaJosh Cloptondecision (unanimous)35:00
11.Francimar BarrosoEdnaldo Oliveiradecision (unanimous)35:00
12.Viscardi AndradeBristol MarundeTKO (strikes)11:36
Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFCMixed Martial Arts (MMA)...