Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Latvijas MMA izlase no Odesas atved 14 medaļas

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Latvijas MMA izlase no Odesas atved 14 medaļas
Latvijas MMA izlase ar Odesā izcīnītajām medaļām
Foto: rigaprofesionalis.lv

No 28. jūnija līdz 2. jūlijam Odesā (Ukrainā) Latvijas MMA izlase, kuras sastāvā tika iekļauti deviņi cīkstoņi, piedalījās WCSA pasaules kausā MMA profesionāļiem un amatieriem, no kurienes atveda četrpadsmit medaļu, ziņo portāls rigaprofesionalis.lv

Uz šo pasaules kausa posmu Odesā, kurā piedalījās sportisti no Krievijas, Ukrainas, Kanādas, Lietuvas, Igaunijas, Azerbaidžanas, ASV, Francijas, Polijas, Itālijas, Austrijas u.c, no Latvijas devās Aivars Kalniņš, Jānis Jermacāns, Artūrs Gorlovs, Edgars Priedītis, Rodions Batuļins, Vismants Menjoks, Mareks Rudzītis, Vadims Fedosejevs un Artūrs Ostrovskis.

Mūsu sportisti piedalījās turnīros pēc amatieru, pusprofesionāļu un profesionāļu noteikumiem, kuri notika pēc izslēgšanas sistēmas jeb citiem vārdiem – tas, kurš zaudē neturpina cīņu par medaļām.

Pirmajā dienā uz cīņu laukuma kāpa amatieri. Pirmais mūsu valsts vārdu Odesā nesa Vadims Fedosejevs, kurš uzvarēja trīs cīņas un kvalificējās finālam, kurā pēc punktiem piekāpās Krievijas sportistam un izcīnīja sudraba medaļu. Pēc tam uz tamtami devās Artūrs Gorlovs, kurš uzvarot divās cīņās tika pie bronzas godalgas. Pie bronzas medaļām tika arī Jānis Jermacāns, Aivars Kalniņš un visvecākais mūsu komandas sportists, trīsdesmit astoņus gadus vecais Mareks Rudzītis.

Otrajā dienā savus startus aizvadīja pusprofesionāļi. Arī šajā disciplīnā Latvijas komandai veicās diezgan labi. No mūsējiem šajā disciplīnā piedalījās Mareks Rudzītis, Jānis Jermacāns un Edgars Priedītis, kuri katrs aizvadīja pa trīs cīņām un izcīnīja pa bronzas medaļai.

Trešajā un ceturtajā dienā jau notika profesionāļu cīņas būrī. Kā jau iepriekšējās dienās, arī šajā turnīrā mūsējie nepalika bez medaļām. Savā īpašumā trešo medaļu šajās sacensībās ieguva Mareks Rudzītis (Viņš no latviešiem savāca visvairāk medaļu), kurš finālā piekāpjoties pieredzējušajam Azerbaidžānas cīkstonim, džiu - džitsu čempionam Alizadem Nahidu un izcīnīja otro vietu turnīrā jeb kaklā kāra sudraba medaļu. Nahida ne tikai svinēja uzvaru turnīrā svarā līdz 87 kg, bet arī nopelnīja titula cīņu par Eirāzijas čempiona jostu ar Latvijas pārstāvi Radionu Batuļinu.

Lieliskas sacensības izdevās arī Vismantam Menjokam, kurš arī kvalificējās finālam, bet pēc punktiem piekāpās pieredzējušajam Krievijas MMA cīkstonim Magomedam Magomedovam. Bronzas medaļas profesionāļu grupā Jānim Jermacānam un Edgaram Priedītim.

Iespēju cīnīties par Eirāzijas čempiona jostām pēc MMA pro noteikumiem būrī bija nopelnījuši kluba „Saņ Da” sportists Artūrs Gorlovs un kluba „Profesionālis” cīkstonis Rodions Batuļins. Gorlovs cīnījās ar Krievijas sportistu, Eiropas MMA čempionu Nasrudinu Nasrudinovu un diezgan līdzīgā cīņā, aizvadot visus trīs trīsminūšu raundus piekāpās tikai pēc punktiem. Arī Batuļinam neizdevās izcīnīt Eirāzijas čempiona titulu. Lai arī Rodionam bija vairākas iespējas uzvarēt, tika pieļautas vairākas kļūdas un izskaņā piedzīvots zaudējums pēc punktiem.

„Manuprāt priekš mūsu cīkstoņiem sacensības izdevušās. Mēs cīnījāmies ar ļoti pieredzējušiem sportistiem, kuriem ir augsti sasniegumi profesionālajā MMA, taču mēs spējām ar viņiem cīnīties kā līdzīgs ar līdzīgu, lai arī lielākā daļa mūsu puiku trenējas tikai pus otru gadu. Atstājām labu iespaidu… Mūs paslavēja pat viens no pasākuma organizatoriem, bijušais UFC čempions Dens Severns, kas ir ļoti patīkami. Nākamgad būsim daudz stiprāki,” portālam sportacentrs.com komentēja treneris Andrejs Maslovs, kurš uz Ukrainu Latvijas izlasi veda kopā ar citu treneri Sergeju Domņinu.

Izmantotie resursi:
Sporta klubs "Profesionalis" - Sporta klubs...
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...