Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Jemeļjaņenko un Hendersona cīņa notiks 30. jūlijā

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Jemeļjaņenko un Hendersona cīņa notiks 30. jūlijā
Fjodors Jemeļjaņenko pēc cīņas
Foto: sherdog.com

Viena no pasaules labākā MMA cīkstoņa neatkarīgi no svara kategorijas, krieva Fjodora Jemeļjaņenko un Strikeforce pussmagā svara čempiona, amerikāņa Dana Hendersona cīņa notiks 30. jūlijā Čikāgā (ASV), ziņo sherdog.com

Fjodora Jemeļjaņenko (31-3-0) un Dana Hendersona (27-8-0) cīņa notiks svara kategorijā līdz 100 kg, jeb smagajā svarā, kas nozīmē, ka šī būs parasta reitinga cīņa, kurā netiks izspēlēta Hendersonam piederošā Strikeforce pussmagā svara čempiona josta.

Jemeļjaņenko ilgus gadus tika uzskatīts par pasaules labāko MMA cīkstoni neatkarīgi no svara kategorijas. Taču pēc diviem piedzīvotajiem zaudējumiem pēc kārtas no Fabricio Verduma un Antonio Silvas, manāmi sašķobīja līdz šim desmit gadus neuzvarētā krieva pozīcijas pasaules reitingā.

Savukārt Hendersons ir bijušais ASV Olimpiskās izlases dalībnieks grieķu – romiešu cīņās. MMA viņš startē jau četrpadsmit gadus, kuru laikā izdevies izcīnīt pasaules čempiona titulus PRIDE, UFC un Strikeforce versijās.

Karjeras laikā Hendersons uzveicis tādas MMA zvaigznes kā Antonio Rodrigo Nogeira, Renato Sobrals, Vandarlejs Silva, Vitors Belforts, Ričs Frenklins, Maikls Bispings, Gilberts Aivels u.c.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...