Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Latvijas kikboksa kadetu izlasei panākumi Sanktpēterburgā

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Latvijas kikboksa kadetu izlasei panākumi Sanktpēterburgā
Latvijas kikboksa kadetu izlase un treneris Gatis Ābele
Foto: boksaskola.lv

Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā notika vienas no prestižākajām sacensībām amatieru kikboksā - „Kубok Пeтрa”, kas sapulcēja vairāk kā 400 dalībnieku no visas Krievijas un Eiropas. Latvijas kadetu izlase, kuras pamatā bija kikboksa un boksa skolas „Rīga” audzēkņi, izcīnīja 2 zelta, 5 sudraba un vienu bronzas medaļu.

Vienu no zelta medaļām Latvijai izcīnīja, 13 gadus vecā Amanda Millere (treneres Lindas Ābeles audzēkne), kura dažus mēnešus atpakaļ Slovākijā WAKO pasaules vicečempionātā kikboksā „light contact” disciplīnā izcīnīja bronzas godalgu. Savukārt šajās sacensībās Amanda debitēja „full contact” disciplīnā un arī šoreiz nelika vilties, izcīnot skaistas uzvaras, demonstrējot labu tehniku un cīņas garu, rezultātā kārtējais čempiona tituls.

Labs starts padevās arī izlases vieglākajai dalībniecei Diānai Mitrjaikinai, kura uzvarēja trīs cīņas pēc kārtas, bet finālā tomēr viņai nācās atzīt titulētās maskavietes pārākumu, rezultātā sudraba godalga.

Diānas fināla cīņa tika atzīta par turnīra labāko un sīvāko cīņu, par ko Diāna no sacensību galvenā tiesneša Bagaudina Borzova rokām saņēma speciālu turnīra kausu -„Par cīņas garu”.

Sacensību galvenais tiesnesis izteica arī daudz atzinīgu vārdu par Latvijas izlases augsto līmeni un cīņas garu, pēc kā sekoja uzaicinājums mūsu valstsvienībai piedalīties arī citās kikboksa sacensībās Krievijā.

Izmantotie resursi:
KIKBOKSA UN BOKSA SKOLA RĪGA