Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Latvijas karatisti atgriezušies no Zvaigžņu turnīra Maskavā

Jānis Celmiņš

29. un 30. oktobrī divi Latvijis karatisti Ruslans Sadikovs un Kalvis Kalniņš ar treneri Maksimu Ivančikovu piedalījas prestižajā turnīrā Maskavā, kas Sapulcēja 20 valstis un Pasaulē spēcīgākos karatistus.

Šajā turnīrā drīkst piedalīties tikai pēc Maskavas karatē federācijas īpašā uzaicinājuma. Šogad arī Latvijas karate federācijas labākie karatisti, tika uzaicināti uz šo prestižo un neparasto turnīru. Turnīrs ir neparasts ar savam augstām naudas prēmijām uzvarētajiem, ar draudzīgo atmosfēru un arī tapēc, ka turnīra ietvaros katru gadu notiek arī Tameshivari Grand Prix(dēļu laušanas sacensības), spēcīgākie Pasaules sportisti piedalās šaja unikālaja turnīr-šovā, galvenais turnīra viesis un arī dalībnieks bija leģendārais Krievijas karatists Sergeis Batjuks, kas parādīja fantastiskas spējas dēļu, beisbola nūju un arī akmeņu laušanā.

Pirmajā sacensību dienā notika komadu kumitē(komandā 5 sportisti).Kopā ar Igaunijas sportistiem Ruslans un Kalvis startēja apvienotā Baltijas kumite komandā, un parādīja labu sniegumu. 16 komandas cīnijās par medaļām. Baltijas komandai pirmajā kārta izdevās uzvarēt Serbijas komandu , kas ir 2010 gada Pasaules čempioni, otrajā kārta pieveikt Sanktpēterburgas komandu, trešajā kārta Gruzijas komandu , sacensību pusfinalā Baltijas komanda tikās ar Turcijas izlasi un ļoti līdzīgās cīņās zaudēja viņai. Par trešo vietu Baltijas komandai neizdevās pieveikt arī mājiniekus- Maskavas komandu, kuriem protams , kā tas jau ir ierasts palīdzēja arī tiesneši. Varam atzīmēt ka tieši pateicoties Ruslanam un Kalvim, Baltijas komandai izdevās iegūt sacensību 4 vietu starp uzvarot vairākas psēcīgas izlases.

Individuālājās kategorijās, kas šaja turnīrā notika pēc Olimpiskās sistēmas, Ruslans Sadikovs kategorijā līdz 84 kg, aizvadīja 3 cīņas, pirmās divās cīņas Ruslans uzvareja Krievijas un Baltkrievijas sportistus, bet ļoti līdzīga un grūtā cīņā 3-2 piekāpās vienam no kategorijas favorītiem Pasaules čempionam Serbam-Milošam Jovanovičam, kurš arī iekļuva sacensību finālā.

Kalvis Kalniņs kategorijā līdz 67 kg, uzvarēja Krievijas sportistu, sportistu no Baltkrievijas, Gruzijas pārstāvi, un pusfinalā uzvarēja ari spēcīgo Azerbaidžānas sportistu, finālā Klavis ļoti pārliecinosi uzvareja vēl vienu Krievijas sportistu no Ķumeņas apgabala.