Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Kalniņam zelts karate Premjerlīgā Stambulā

Jānis Celmiņš

1. un 2. septembrī Stambulā notika viens no spēcīgākajiem Karatē WKF Premjerlīgas turnīriem pasaulē. Uz Stambulu atbrauca daudzas Karatē lielvalstis - Japāna, Irāna, Krievija, Itālija un vēl apmēram 40 nacionālās izlases, kas pārbaudīja savus spēkus pirms Pasaules čempionāta, kurš notiks Parīzē novembrī.

Latviju sacensībās pārstāvēja Latvijas Karate federācijas - Baltijas karate kluba sportisti.

Kalvis Kalniņš kategorija kumite līdz 60 kg aizvadīja četras cīņas, ar 5-2 pieveicot titulēto sportistu no Itālijas Michaelu Juliani ( Eiropas čempionu un 2010. gada Pasaules vicečempionu), sportistu no Irānas 9-0, pusfinālā 8-0 pieveica sportistu no Turcijas, un finālā tikās ar vēl vienu Irānas pārstāvi Amiru Mehdizadehu, ļoti grūtā cīņā 4-0 uzvarēja arī viņu.

Varam atzīmēt arī Ruslana Sadikova startu, kurš no 5 aizvadītajām cīņām uzvarēja 3, pieveicot divus Turcijas( 8-0, 1-0) un Kazahstānas pārstāvi 4-0, iekļūstot sacensību pusfinālā Ruslans cīnījās ar titulēto sportistu no Itālijas Luigi Bussa (daudzkārtējais Eiropas un Pasaules čempions) pieļāva kļūdu cīņas sākumā un zaudēja cīņu 4-0, cīņā par 3. vietu Ruslans tikās ar Irānas sportistu un pēc rezultāta 2-2 tiesnešu lēmums bija piešķirt uzvaru Irānim, rezultātā Ruslans ieņēma 5. vietu!

31. augustā, Premjer Līgas ietvaros, notika arī turnīrs junioriem - Istabul Open, kur
lieliski sevi parādīja Viktorija Rezajeva, uzvarot 4 cīņas un iegūstot 1. vietu.