Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Latvijas džudo izlases treneris: "EČ mūsējo sniegums nebija slikts"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas džudo izlases treneris: "EČ mūsējo sniegums nebija slikts"
Konstantīns Ovčiņņikovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Latvijas džudo izlases galvenais treneris Oļegs Baskins pēc atgriešanās no Eiropas čempionāta nežēlojas, ka šoreiz neizdevās pietuvoties pjedestālam. Sarunā ar laikrakstu "Vesti Segodnya" mūsu speciālists paslavē savus audzēkņus, kā arī norāda uz jaunu tendenci, kuras dēļ džudistiem vairs nav iespējams normāli cīnīties.

Londonas olimpisko spēļu dalībnieki pie EČ medaļām šoreiz netika, taču viņu sniegums nebija slikts. Konstantīns Ovčiņņikovs izcīnīja divas uzvaras, bet Jevgeņijs Borodavko tika pie vienas uzvaras. Savukārt jaunie puiši ir ar perspektīvu. "Es uzskatu, ka puiši nestartēja neslikti. Vilšanās brīžu nebija daudz. Sen tik labu cīņu nebija rādījis Ovčiņņikovs. Viņš varēja uzvarēt francūzi Pjetri ar sāpju paņēmienu, taču pietrūka nobeiguma. Borodavko apliecināja savu klasi. Azerbaidžānim viņš zaudēja drīzāk psiholoģijas līmenī. Redzēju, ka jaunajiem puišiem vēl jāstrādā, bet perspektīva viņiem ir liela. Es runāju par Fedosejenkovu un Ņikiforenko," vērtē izlases treneris.

Iepriekšējos trijos Eiropas čempionātos Latvijai vienmēr bija bronzas medaļa, bet tagad šī tradīcija ir pārtraukta.

Jauna tendence tiesāšanā sagādāja grūtības piemēroties. "Šajā Eiropas čempionātā droši vien tika sasniegts pasaules rekords "šido" (piezīmju) ziņā. Tos dod par pasivitāti vai iziešanu ārpus tatami. Sportisti darīja visu iespējamo, lai izrādītu aktivitāti, kas tika atalgota. Ja necīnies, tad tūlīt pat saņem "šido", tiešneši tos deva, man šķiet, ik pēc 10-15 sekundēm. Tāda tendence. Tā ir problēma, jo tagad nav iespējams normāli cīnīties," norāda treneris Baskens. "Piemēram, Borodavko pirmajā cīņā uzvarēja dēļ četriem "šido". Nākamajā mačā viņš bija par trijiem "šido" priekšā, bet beigas aizvadīja ne sevišķi pārliecinoši un zaudēja. Tāda situācija, nākas pārkārtoties."

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Vesti Segodnya"

     [+] [-]

, 2014-05-03 10:59, pirms 10 gadiem
Ar nesliktu sniegumu ir par maz, vajag arī rezultātu!

     [+] [-]

, 2014-05-04 14:11, pirms 10 gadiem
Speka trenazieris Stronghands.eu