Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

MMA leģenda Dens Severns beidzot paziņo par karjeras beigšanu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

MMA leģenda Dens Severns beidzot paziņo par karjeras beigšanu
Dens Severns
Foto: prommanow.com

Pēc vairāk kā septiņpadsmit gadiem, ko UFC slavas zāles iemītnieks Dens Severns (101-19-7) pavadījis profesionālajā MMA, piecdesmit četru gadu vecumā beidzot nolēmis kārt cimdus uz nagliņas un beigt profesionālā sportista karjeru, ziņoja viņa oficiālais portāls the-beast.com

„Mērķis, kuru es gribēju sasniegt MMA ir izpildīts,” savā oficiālajā saitā ziņoja Dens Severns. „Savas karjeras norietā vēlējos aizvadīt revanša mačus ar Marku Kolemanu, Kenu Šamroku un Roisu Greisiju…. Taču dažādu iemeslu dēļ šīm cīņām nebija lemts notikt un šobrīd mana dzīve virzās pretī citam etapam.”

Atgādinām, ka Severns ar Greisiju tikās 1994. gadā turnīra „UFC 4” finālā un toreiz atzina brazīlieša pārākumu cīņas sešpadsmitajā minūtē. Savukārt Kenam Šamrokam viņš piekāpās 1995. gadā cīņā par toreiz vakanto UFC Superfight čempiona titulu. Gadu vēlāk viņš Šamrokam revanšējās un atņēma šo jostu. Bet ar Marku Kolemanu Dens dūres krustoja 1997. gadā, kad uz kārts tika likta pirmā UFC smagā svara čempiona josta organizācijas vēsturē. Toreiz Dens Severns atzina pretinieka pārākumu jau pirmajā raundā un viņa ceļi ar UFC šķīrās, lai organizācijas rindās atgrieztos jau pēc trim gadiem.

„Sirmā galva saka man, ka laiks atkāpties…,” ar humora devu Dens Severns pamatoja savu aiziešanu no sporta, kurš tagad pievērsīsies cīņas sporta komentēšanai un strādās par MMA treneri.

Severns profesionālajā MMA debitēja 1994. gada decembrī būdams trīsdesmit sešus gadus vecs. Viņa pirmā saskarsme ar MMA notika jau pieminētajā šova „UFC 4” atklātā svara turnīrā (bez svara ierobežojuma – J.E.), kurā sportists tika līdz finālam, bet tajā piekāpās pirmajam UFC čempiona Roisam Greisijam (14-2-3). Vēlāk Severns triumfēja „UFC 5” un „UFC - Ultimate Ultimate 1995” turnīrā, bet 2005. gadā Denu iekļāva UFC slavas zālē. Kopumā amerikāņu smagsvars aizvadījis simtu divdesmit septiņas cīņas, no kurām simtu vienā divkaujā svinējis uzvaras, bet septiņos mačos cīnījies neizšķirti.

Ejot prom no sporta, sirmais kungs no MMA atvadījās kā mazpazīstamo organizāciju Elite-1 MMA, CFA un Gladiator Challenge esošais čempions. Nepārprotami Severna, kurš pēdējos desmit gadus pārsvarā „kāvis” mazpazīstamus sportistus, svarīgākās uzvaras izcīnījis pār Kenu Šamroku (28-15-2), Trevisu Fultonu (247-49-10), Mario Neto (12-5-0), Oļegu Traktarovu (17-5-2), Tanku Abotu (10-14-0), Polu Buentello (31-15-0), Vesu Simsu (22-14-1), Forestu Grifinu (19-7-0) un Džastinu Eileru (19-7-1).

Izmantotie resursi:
the-beast.com
UFC News and MMA News, UFC Rumors, Rankings,...
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...

     [+] [-]

, 2013-01-04 00:58, pirms 12 gadiem
Njaa manos padsmitnieka gados vins bija taa laika MMA zvaigzne, veeljoprojaam paskatos vecos ieraxtus kuraa shis kapaajaas, veelu veiksmi, kaut arii gribeejaas veel pret Greisiju un Kolemanu redzeet ciinjas, vecie UFC kakli