Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Smagu galvas traumu guvušais Santoss plāno atgriezties MMA

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Smagu galvas traumu guvušais Santoss plāno atgriezties MMA
Evangelista Santos
Foto: sherdog.com

MMA cīņu sporta veterāns brazīlietis Evangelista “Kiborgs” Santoss (21-18), kurš jūlija sākumā cīņā ar britu cīkstoni Maiklu Peidžu (11-0) guva smagu galvaskausa traumu, plāno atgriezties sportā jau šā gada izskaņā.

Gandrīz mēnesi pēc galvaskausa operācijas pārciešanas trīsdesmit astoņus gadus vecais Santoss, kurš cīņu šovā “Bellator 158” divkaujā ar Maiklu Peidžu guva vienu no baisākajām traumām MMA vēsturē (viņam tika ielauzts galvaskauss pieres daļā), sapņo par atgriešanos ringā.

“Esmu lieliski atjaunojies. Laiks, ko esmu pavadījis bez cīņām ir bijis diezgan noderīgs priekš manis. Biju tik ļoti aizņemts ar citām lietām, ka pat nepamanīju, ka aizskrējis jau mēnesis. Izjutu diskomfortu 3 - 4 dienas pēc operācijas, bet pēc tam es lielākoties atpūtos un mācījos,” pavadīto laiku pēc operācijas atminējās Evangelista Santoss.

“Jau nākamnedēļ plānoju atgriezties pie treniņiem, bet decembrī gribu aizvadīt cīņu. Pirms pieņemšu gala lēmumu paklausīšos, ko teiks ārsti. Teikšu godīgi, es jūtos lieliski.”

Ja Santoss tomēr atgriezīsies cīņu apritē nav teikts, ka viņš būs morāli un fiziski tikpat gatavs kā agrāk, taču pats sportists cer, ka viss būšot kārtībā.

“Ārsti uzskata, ka es vēl joprojām varēšu turpināt sportista karjeru. Protams, es vairs nekad nebūšu tāds kā agrāk. Šobrīd esmu tāds, kā sasista mašīna, kura atjaunota pēc avārijas,” prātoja Santoss, kurš 12. decembrī svinēs savu trīsdesmit devīto dzimšanas dienu.

Izmantotie resursi:
MMA Mania, UFC news, results, videos, rumors,...