Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Monsons jaunais ISKA čempions

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Monsons jaunais ISKA čempions
Džefs Monsons (pa kreisi) ar Toniju Lopesu
Foto: prommanow.com

Vakar, 1. aprīlī par jauno MMA pasaules čempionu smagajā svarā ISKA (International Sport Karate Association) versijā kļuva bijušā UFC zvaigzne Džefs Monsons (ASV), pēc punktiem pieveicot savu tautieti Toniju Lopesu, ziņo sherdog.com

Sportistu duelis notika cīņu šova „Fight Time Promotions: Fight Time 4 - MMA Heavyweight Explosion” ietvaros. Cīņa ritēja visu atvēlēto laiku: piecus raundus, kuri katrs ilga piecas minūtes.

Pēc vienbalsīga tiesnešu lēmuma par uzvarētāju un jauno ISKA smagā svara čempionu tika kronēts Džefs Monsons (41-11-0), kuram šis bija pirmais tituls viņa MMA cīkstoņa karjerā.

Pie tam Monsonam šī bija arī tikai trešā reize, kad sportists sacentās par kādu no čempiona jostām. 2006. gadā viņš mēģināja kļūt par UFC čempionu, taču pēc punktiem piekāpās Timam Silviai. Arī 2007. gadā „Sniega cilvēks” palaida iespēju, lai kļūtu par UAFC čempionu. Toreiz viņš piekāpās brazīlietim Pedro Rizo.

Jāpiemin, ka Džefam Monsonam šī ir septītā uzvara pēc kārtas. Un, ja var ticēt baumām ko izplata ārzemju masu mediji, tad, ja Monsons 30. aprīlī Šveicē uzvarēs horvātu atlētu Maro Peraku, liela iespēja, ka Monsonam tiks dota otra iespēja, lai atgrieztos UFC. Laiks rādīs vai baumas ir pamatotas.

Savukārt otram titula pretendentam, patreizējam „Powerhouse” un „Brace For War” čempionam Tonijam Lopesam (23-6-0) šis bija pirmais zaudējums pēdējās piecās cīņās.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...
MMAmania.com - UFC blog for UFC news, results,...