Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Egle un Kostins atzīmējušies pasaules MMA reitingā

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Egle un Kostins atzīmējušies pasaules MMA reitingā
Mārtiņš Egle
Foto: Levi

Latvijas smagā svara cīkstoņi Igors Kostins (6-1-0) un Mārtiņš Egle (9-7-1) pasaules MMA reitingā ierindoti starp 250 pasaules labākajiem smagā svara cīkstoņiem, kas ir visai augsts rādītājs, taču šajā sarakstā dīvainā kārtā nav atrodama mūsu titulētākā vīra Konstantīna „Lāčplēša” Gluhova (24-12-0) vārda.

Portāls fightmatrix.com publicējis pasaules MMA reitingu, kurā katrā svara kategorijā apkopoti 250 pasaules labāko MMA cīkstoņu vārdi. Smagajā svarā atzīmējušies veseli divi Latvijas pārstāvji, bet citās svara kategorijās mūsu sportistiem nav izdevies iekļūt starp pasaules divsimt piecdesmit labākajiem.

Tā kā pa visu zemeslodi cīkstoņu ir ļoti, ļoti daudz, mūsu sportistu sniegumu var vērtēt kā ļoti atzīstamu. Pasaules TOP 250 smagā svara reitinga 112. pozīcijā ierindots 2004. gada Atēnu Olimpisko spēļu dalībnieks Igors Kostins (6-1-0), kurš profesionālajā MMA debitēja 2011. gadā ar uzvaru pār baltkrievu Oļegu Vasiļjevu (0-2-0). Viņš aizvadījis septiņas cīņas, no kurām tikai vienā piedzīvojis sakāvi. Pie tam vienīgo zaudējumu Kostinam sarūpējis bijušais UFC un Strikeforce smagā svara titula pretendents Pols Buentello (31-15-0). Igors aiz sevis reitingā atstājis tādus pazīstamus vīrus kā Aleksandru Lungu (9-2-0), Riko Rodrigezu (49-19-0), Trevisu Fultonu (250-49-10), Kristianu Morekraftu (7-3-0) u.c.

Savukārt Egle, kurš pirms gada tika kronēts par Baltijas pussmagā svara čempionu, šajā TOPā pēc portāla fightmatrix.com domām ir 153. pasaules spēcīgākais smagsvars. „TM fighting team” sportists aiz sevis atstājis jau pieminēto UFC cīkstoni K. Morekraftu un savus „draugus”, WFC čempionu Geraldu Tureku (12-2-0) un bijušo UFC cīkstoni Mario Neto (13-3-0). Ar Tureku un Neto tukumnieku saista senas atmiņas – no austriešu smagsvara dūres piedzīvots zaudējums, taču Neto tieši pirms uznāciena uz ringa atteicās no cīņas ar Egli.

Neliels pārsteigums bija šajā reitingā neatrodot Latvijas titulētākā MMA cīkstoņa Konstantīna Gluhova vārdu. Tas ir dīvaini, par cik pēdējo trīs gadu laikā viņš savācis UCFC, PFC un Warrior's Honor čempiona jostas, kā arī cīnījies par DRAKA un RMMAC čempiona tituliem. Gluhovs bija izpelnījies Bellator uzmanību, kura piedāvāja ar sportistu noslēgt līgumu, taču latvietis attiecās no šī līguma piedāvājuma. Tagad Kostja gatavojas dalībai „M-1 Heavyweight Grad Prix” turnīrā, kurā dalību ņems tādas sporta autoritātes kā Džefs Monsons (48-13-1), Magomeds Maļikovs (6-2-0), Kenijs Gārners (12-3-0) u.c.

Pasaules smagā svara reitings

VietaCīkstoņa vārds/uzvārds
1.Cain Velasquez
2.Junior dos Santos
3.Antonio Silva
4.Daniel Cormier
5.Fabricio Werdum
6.Alistair Overeem
7.Frank Mir
8.Antonio Rodrigo Nogueira
9.Josh Barnett
10.Stefan Struve
112.Igor Kostin
153.Martinsh Egle

Izmantotie resursi:
Fight Matrix | MMA Rankings, Records, Statistics
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...