Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Atila Vegs gāzis Kristianu Mpumbu no Bellator pussmagā svara troņa

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Atila Vegs gāzis Kristianu Mpumbu no Bellator pussmagā svara troņa
Atila Vegs
Foto: sherdog.com

Vakarnakt šova „Bellator MMA - Bellator 91” ietvaros par jauno Bellator pussmagā svara čempionu tika kronēts slovāku sportists Atila Vegs (29-4-2), kurš no troņa gāza franču cīkstoni Kristianu Mpumbu (18-5-1), piecu raundu cīņā apspēlējot to pēc punktiem.

Priekš Kristiana Mpumbu, kurš par Bellator pussmagā svara čempionu tika kronēts 2011. gadā, uzvarot Ričardu Heilu (21-5-1), šī bija pirmā titula aizstāvības cīņa, taču neveiksmīga.

Atila Vegs jau pirms cīņas zināja, ka viņam nav citu iespēju uz uzvaru kā tikai nokautējot Mpumbu vai pilnībā kontrolējot cīņas gaitu. Tāpēc Vegs agresīvi uzsāka šo maču, regulāri bombardējot francūzi ar sitienu sērijām, bet Mpumbu spēja atbildēt vien ar sitieniem pa kājām jeb „low kick” un muka pa astoņstūri, līdz neizlaida pāris spēcīgu sitienu un tad pilnībā iniciatīvu atdeva Vega rokās.

Pirmajos četros raundos pilnīga dominance piederēja ungāru izcelsmes slovākam Atilam Vegam, Mpumbu pamodās tikai piektajā raundā, kad beidzot uzsāka presingot, taču ar to bija par maz, lai nosargātu sev piederošo titulu.

Par jauno Bellator pussmagā svara čempionu tika kronēts Atila Vegs, kurš organizācijas rindās paspējis aizvadīt jau piecus mačus, kuros visos svinētas uzvaras.

„Bellator MMA - Bellator 91” rezultāti

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetoderaundslaiks
1.Attila VeghChristian M'PumbuDecision (Unanemous)55:00
2.Saad AwadWill BrooksKO (Strikes)10:43
3.David RickelsJason FischerDecision (Unanemous)35:00
4.Holly HolmKatie MerrillTKO (Strikes)23:02
5.Blas AvenaLenny Lovato Jr.TKO (Strikes)11:41
6.Andres QuintanaRussell WilsonTKO (Strikes)30:32
7.Ed WestJosh MontoyaKO (Head kick)22:51
8.Adrian CruzNick GonzalezSubmission (scarf hold armlock)23:00
9.Josh AppeltJosh LanierKO (Strike)20:16
10.Brennan WardYair MoguelSubmission (Rear- naked choke)10:57

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...