Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

UFC un "FOX Sports" lauž līgumu ar Čelu Sonenu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

UFC un "FOX Sports" lauž līgumu ar Čelu Sonenu
Čels Sonens
Foto: sherdog.com

Pasaules lielākā MMA organizācija UFC un telekompānija FOX Sports lauzusi līgumattiecības ar bijušo UFC čempiona titula pretendentu Čelu Sonenu (28-14-1), kuram arī atkārtotajos dopinga testos organismā atklāja aizliegto vielu klātbūtni.

Maija sākumā Nevadas Štata Atlētiskā Komisja (NSAC) apciemoja Čelu Sonenu, lai veiktu dopinga testus, pēc kuru veikšanas sportista organismā tika atklāta anastrazola un klomifena klātbūtne. Šie abi preperāti tiek lietoti, lai samazinātu estrogēnu koncentrāciju asinīs un palielinātu testosterona līmeni.

Skarā ar Sonena izkrišanu dopinga testos tika atcelta 5. jūliju ieplānotā viņa cīņa ar Vitoru Belfortu (24-10-0). Jūnija sākumā pēc analīžu rezultātu nākšanas atklātībā Čels paziņoja par aktīvā sportista karjeras beigšanu.

Taču arī atkārtotajos NSAC veiktajos dopinga testos sportista asinīs uzrādījās aizliegto vielu klātbūtne.

„UFC un FOX pārtrauc visas spēkā esošās līgumsaistības ar Čelu Sonenu. Šis lēmums tika pieņemts sakarā ir viņa izkrišanu atkārtotajos dopinga testos. Sonens kopš pirmajām dopinga provēm izcieta īslaicīgo diskvalifikāciju, ko viņam uzlika NSAC, sakarā izkrišanu pirmajos dopinga testos, kas tika veikti maijā,” oficiālajā ziņojumā klāstīja televīzijas kanāls FOX.

Trīsdesmit septiņus gadus vecais Čels Sonens kanālā FOX Sports 1 nostrādāja veselu gadu, kur viņš bija raidījuma vadītājs. Bet pirms tam viņš pildīja MMA analītiķa pienākumus kanālos FOX un Fuel TV. Populārs bija arī Sonena vadītais raidījums „UFC Tonight”, ko viņš vadīja kopā ar citu bijušo UFC cīkstoni Keniju Florianu. Tagad Čels zaudējis ne tikai darbu gan kā cīkstonis, bet arī kā TV raidījumu vadītājs.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...