Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

UFC čempiona Velaskeza cīņa ar Verduma notiks 15. novembrī

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

UFC čempiona Velaskeza cīņa ar Verduma notiks 15. novembrī
Fabrisio Verdums (no kreisās) un Keins Velaskezs
Foto: ufc.com

Savu nākamo titula aizstāvības cīņu UFC smagā svara čempions Keins Velaskezs (13-1-0), kurā viņš spēkosies ar brazīliešu atlētu Fabrisio Verdumu (18-5-1), aizvadīs 15. novembrī savā dzimtenē Meksikā, kas būs cīņu šova „UFC 180” vakara galvenais mačs.

Pirms noliktās cīņas Velaskezam un Verdumam būs jāpiedalās UFC rīkotā realitātes šova „The Ultimate Fighter: Latin America” filmēšanā, kurā abi smagsvari iejutīsies treneru ādā. Šova filmēšana sāksies 12. maijā un ilgs sešas nedēļas, savukārt uz ekrāniem šis raidījums parādīsies tikai 18. augustā.

„Šī ir liela diena priekš manis,” prieku neslēpa UFC prezidents Dana Vaits. „Visi jau zina, ka mēs jau sen vēlējāmies aizvadīt turnīru Meksikā, jo šeit ir pietiekami liels skaits MMA fanu. Vienmēr esmu zinājis, ka, ja mums izdosies šeit uzrīkot šovu, tad tas būs kaut kas neaizmirstams.”

Jāatzīmē, ka patreizējais UFC čempions Keins Velaskezs vēl atgūstas pēc pleca operācijas. Šo traumu meksikāņu smagsvars ieguva pērnā gada oktobrī cīņā ar Junioru Dos Santosu (16-3-0), kurā izcīnīja uzvaru ar tehnisko nokautu.

Savukārt Verdums šobrīd uzkrājis četru cīņu uzvaru sēriju pār Roju Nelsonu (20-9-0), Maiku Rusovu (15-3-0), Antonio Rodrigo Nogeiru (34-9-1) un Trevisu Braunu (16-2-1), tāpēc jūtas lieliski.

Taču slavens Fabrisio ir pateicoties savām uzvarām pār Fjodoru Jemeļjaņenko (34-4-0), Antonio Silvu (18-5-1), Alisteru Overīmu (37-13-0), kā arī jau pieminēto Antonio Rodrigo Nogeiru, kuri ir šī sporta veida vieni no izcilākajiem cīkstoņiem.

„Gribu, lai ļaudis redz, ka tas ir nopietns sporta veids,” portālam sherdog.com komentēja Fabrisio Verdums. „Nevaru pateikt neko sliktu par Keinu – viņš ir labs cilvēks. Starp mums vienmēr bijušas labas attiecības, taču neskatoties uz to varu apsolīt, ka tā būs lieliska cīņa.”

Arī Velaskezs pārliecināts, ka tā būs laba cīņa: „Grasos izdarīt visu nepieciešamo, lai es būstu gatavs cīnīties Meksikā. Man bija trauma, tāpēc apzinos, ka man ir labi jāsagatavojas.”

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...