Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Kurš no kura baidās?

Jānis Pārums

Viedoklis: Kurš no kura baidās?
Nikolajs Valujevs un Ruslans Čagajevs
Foto: AFP

Piektdienas vakarā jau trešo reizi tika atcelta cīņa par pasaules čempiona titulu boksā smagajā svarā Pasaules Boksa asociācijas (WBA) versijā starp krievu Nikolaju Valujevu un uzbeku Ruslanu Čagajevu.

Visas trīs reizes cīņa tika atcelta Uzbekistānas boksera veselības problēmu dēļ. Pirmoreiz tā bija elpceļu infekcija, pēc tam Ahilleja cīpslas plīsums, bet pirms pāris dienām uzbeka asinīs konstatēja B hepatītu.

Iespējams liela daļa parastu šīs "ziepju operas" vērotāju jau noraksta Čagajevu – sak, simulants un patiesi slimais. Visskaļākie kliedzēji gan šajā stāstā, protams, ir pretinieka Koļas Valujeva pārstāvji, kas grasās Čagajevam atņemt licenci un aizsūtīt kaut vai aiz trejdeviņiem kalniem, lai... tieši tā, lai tikai nebūtu ar Čagajevu jācīnās.

Neņemos spriest par pirmo divu cīņu atcelšanas iemesliem un uzbeka nopietnajām veselības likstām, bet pēdējais gadījums tomēr rada bažas, ka "Sauerland Promotions" vēlas noņemt Valujeva ļaunāko murgu no trases... atgādināšu, ka tieši Čagajevs ir vienīgais, kas līdz šim uzvarējis Valujevu. No kā gan uzbekam baidīties?

Turpretī Valujevs diez vai grib atkārtoti piedzīvot savu ļaunāko murgu. Vienreiz jau viņš kapitulēja Čagajevam – 2007. gada cīņas pēdējos raundos viņš izskatījās pēc "nodzīta zirga", tāpēc loģiska bija arī sakāve. Diez vai tagad būs kaut kas būtiski mainījies, ja atceras kaut vai pēdējo Valujeva cīņu pret boksa leģendu Evanderu Holifīldu...

Protams, arī Čagajevs savā pēdējā cīņā pret Karlu Deivisu Dramondu nebija gluži tas Čagajevs, kas pirms gada vai diviem, tomēr ņemot vērā blakus faktorus, uzbekam nav ko dižu iemeslu lai izvairītos no "krievu milža", kura tehnika ir zem jebkuras kritikas...

Jāatceras, arī Čagajeva pārstāvju teiktais - uzbeka asins analīzes bija stabilas jau vairākus gadus, ieskaitot nesen pirms šīs cīņas veiktās analīzes. Vācijas Boksa federācija, WBA un profesors Valters Vāgners – ārsts, kurš pārstāv Austrijas Boksa federāciju, kas kontrolē "Sauerland Event" organizētos boksa šovus – viņi visi atzina Čagajeva veselības stāvokli par normālu (blefs?). Te pēkšņi... B hepatīts...

Uzpirkti ārsti? Neapgalvoju, bet šādu scenāriju nevar izslēgt, ņemot vērā, ka bokss vispirms ir bizness un tikai tad sports. Kā zināms brāļi Kļičko tīko pēc visām smagsvaru jostām vienīgā, kura viņiem vēl nepieder, ir tieši WBA josta. Čagajevs nebūs tas, kurš baidīsies no iespējamās cīņas ar Kļičko, bet Valujevam pret cīņa jebkuru no Kļičko būtu nekas cits kā sakāve. Neredzu variantus kā Valujevs varētu uzvarēt Vladimiru vai Vitāliju.

Bokss jau sen ir vairāk šovs un bizness, tomēr vairāk par savu reputāciju un statusu boksa sabiedrībā būtu jābaidās Valujevam, kuram liela daļa panākumu nākuši pateicoties gabarītiem, kas nav nemaz tik maza priekšrocība. Turklāt vēlreiz zaudēt Čagajevam... tas Valujevam būtu diezgan smags trieciens.

  +3 [+] [-]

, 2009-05-31 17:35, pirms 15 gadiem
nav paaraak subjektiivs viedoklis no autora puses???

  -1 [+] [-]

, 2009-05-31 17:48, pirms 15 gadiem
cepums autoram, ai lai iet visa kāba
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-05-31 18:04, pirms 15 gadiem
van_gogs rakstīja: nav paaraak subjektiivs viedoklis no autora puses???
jebkurš viedoklis ir subjektīvs

  -2 [+] [-]

, 2009-05-31 18:06, pirms 15 gadiem
ew paskaidroiet man sitie nav taja kategorija kura klicko?

     [+] [-]

, 2009-05-31 18:09, pirms 15 gadiem
AnYwaY- rakstīja: ew paskaidroiet man sitie nav taja kategorija kura klicko?
ir tajā pašā. ja lasītu rakstu, tad gan jau to pamanītu

  +2 [+] [-]

, 2009-05-31 18:13, pirms 15 gadiem
manuprāt šoreiz autors bišķu sarežģījis, katram savs viedoklis

es tomēr negribētu apšaubīt Čagajeva veselību, cik saprotu no visiem tekstiem, tad iemesli visās reizēs pamatoti. un viņam tagad ir ļoti neizdevīgi atcelt cīņas, tas apdraud viņa karjeru, tā ka no viņa puses diezvai kas izdomāts.

negribētu arī apšaubīt Valujeva puses rīcību vai godīgumu. protams bokss bizness un to kavē cīņu atcelšana, tas ir neizdevīgi viņiem - jau 2 gadus gatavojās cīņai ar vienu pretinieku un viss vējā, tāpat nevar iegūt pilnvērtīgu titulu. loģiski prasa anullēt licenci, lai varētu turpināt karjeru un meklēt citus pretiniekus (tagad tomēr jau vairāk interesē tituli un nauda, nevis vārguļu piemeklēšana statistikai), nevis atkal gaidīt pusgadu vai uzbeks izārstēsies vai nē ..

un es pilnīgi neredzu iemeslu tagad Valujevam baidīties no Čagajeva. ar veiklo un pieredzējušo Hlifildu vairāk vai mazāk tika galā. domāju Čagajevs tagad ir ēna no 2007.gada Čagajeva - tomēr pavecs un ilgi nopietni netrenējies, kas ir loģiski pēc Ahila plīsuma. un hepatīts taču jau iepriekš bijis. atceramies, ka 2007.gadā Valujevs netika galā ar čagajeva viena tipa sitienu - kreiso. pēc tam nomainīja un paņēma gudrāku treneri, tikai loģiski būtu ja izdomātu kā šo vienu caurumu aizlāpīt un ir uzlabojuši arī lempīgas kustības. lai Čagajevs cerētu uz panākumu viņam jābūt lieliskā formā un spējīgam ātriun ilgi kustēties visus 12 raundus, ar spēku taču Koļu nenogāzt.

tā ka manuprāt sarezģītas sazvērestības teorijas te pīt neloģiski un iemesls vienkāršs acīmredzams - Čagajeva veselības problēmas.

     [+] [-]

, 2009-05-31 18:25, pirms 15 gadiem
jau pāris gadus analīzes ir stabilas un pēkšņi tās kko uzrāda . man te tā pamatīgi smird pēc bailēm

  -3 [+] [-]

, 2009-05-31 18:26, pirms 15 gadiem
Uzpirkti ārsti? Neapgalvoju, bet šādu scenāriju nevar izslēgt.


Tie ir nopietni apvainojumi smagos kriminālnoziegumos. Vai autoram ir kaut kādi pierādījumi? Šādas viedokļu paušanas,ar no pirksta izzīstiem apvainojumiem, kārtējo reizi liecina par to, cik provinciālā valstī un vidē mēs dzīvojam. Neviens sevi cienošs un nopietns medijs ar šādām versijām nebārstītos, jo tas var aizvest līdz tiesu darbiem.

     [+] [-]

, 2009-05-31 18:59, pirms 15 gadiem
ak cik labi !ka dzīvojam tik provinciālā valstī par kuru zauerlands neintresējes . un tie nav no pirksta izīsti jo bokss ir netīrs sporta veids , bet ir cilvēki kas tik naivi tic visam labajam

     [+] [-]

, 2009-05-31 19:14, pirms 15 gadiem
Chagajevu pora perchatki na gvozdj veshatj i v sanatorij ehatj lichitsa..

"tehnika ir zem jebkuras kritikas" a ti dumaesh s ego parametrami on dolzhen letatatj po ringu kak RJJ?

tehnika takaya, kakaya dolzhna bitj u takogo gabaritnogo boksera kak on. na skolko ona efektivna pokazivaet ego statistika.

     [+] [-]

, 2009-05-31 21:28, pirms 15 gadiem
Neesmu Koļas fans ,bet jāatzīst ,ka viņš ir progresējis un iekrājis pieredzi cīnās ar spēcīgiem pretiniekiem.Cīņā Valujevs-Čagajevs es liktu 60-40 par labu garākajam.

     [+] [-]

, 2009-06-01 00:22, pirms 15 gadiem
Zauerlands jau iepriekš bija lietas kursā par specifisku veselības stāvokļa vērtēšanu un augstākām prasībām Somijā. Otra versija- nopirkta ārstu komisija. Tādēļ mači arī tika rīkoti tur. Attiecīgi Valujevs izsprūk no cīņas un iespējama zaudējuma un Valujeva nometne var bļaut lai Čagajevam atņem licenci. Ne jau Čagajevs te tēlo, ka viņam ir slikti ar veselību. Viņš bija gatavs cīņai.

  -3 [+] [-]

, 2009-06-01 03:29, pirms 15 gadiem
Jānis Pārums rakstīja: jebkurš viedoklis ir subjektīvs

taa nu gan nav

  +1 [+] [-]

, 2009-06-02 10:17, pirms 15 gadiem
Madara2008 rakstīja: Uzpirkti ārsti? Neapgalvoju, bet šādu scenāriju nevar izslēgt.


Tie ir nopietni apvainojumi smagos kriminālnoziegumos. Vai autoram ir kaut kādi pierādījumi? Šādas viedokļu paušanas,ar no pirksta izzīstiem apvainojumiem, kārtējo reizi liecina par to, cik provinciālā valstī un vidē mēs dzīvojam. Neviens sevi cienošs un nopietns medijs ar šādām versijām nebārstītos, jo tas var aizvest līdz tiesu darbiem.
Nu gan sabrauci auzās. Tieši sporta žurnālisti ir tie, kas parasti to dara, kas drīkst, un kam vajag izteikt minējumus, apsvērt variantus, un-galu galā paust savu viedokli. jebkurš viedoklis ir sub-jek-tīvs (konkrētā subjekta pausts VIŅA viedoklis)

     [+] [-]

, 2009-06-07 23:27, pirms 15 gadiem
Atsaucaas tie triis id..oti,kuri uzskata,ka JEBKURSH viedoklis ir subjektiivs..
es atveershu ofisa durvis briivai konsultaacijai..
Being serious now!

     [+] [-]

, 2009-06-21 17:30, pirms 15 gadiem
lielaku murgu vel neesu lasijs, autor eij labak raksti pasakas