Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

WBA: Valujevs čempions, Čagajeva statuss – nenoteikts

Jānis Pārums

WBA: Valujevs čempions, Čagajeva statuss – nenoteikts
Ruslans Čagajevs
Foto: AP

Šonedēļ Pasaules Boksa asociācijas (WBA) vadība atklāja savu lēmumu krieva Nikolaja Valujeva un uzbeka Ruslana Čagajeva lietā. Krievu bokseris oficiāli atzīts par WBA pasaules čempionu smagajā svarā, bet Čagajeva statuss pagaidām nav noteikts.

Jāatgādina, ka 30. maijā Somijas galvaspilsētā Helsinkos bija jānotiek abu bokseru cīņai, taču tā tika atcelta, jo nepilnu diennakti pirms tās tika saņemti asins analīžu rezultāti, kas liecināja, ka Čagajeva asinīs ir B hepatīts. Lai gan Valujevam tika piedāvāts veikt vakcīnu, viņš no tās atteicās, tādejādi cīņa nevarēja notikt.

Līdzšinējais Čagajeva statuss bija atvaļinātais čempions, tomēr tagad WBA to pārskata. Jāuzsver, ka 20. jūnijā Čagajevs izies ringā pret IBO, IBF un WBO čempionu, ukraini Vladimiru Kļičko, taču cīņas likme būs tikai Kļičko jostas.

WBA skaidro: "Ne Čagajevs, ne Kļičko, ne abu bokseru pārstāvji nevērsās WBA ar lūgumu – kurš diez vai tiktu akceptēts – proti, sankcionēt viņu cīņu par WBA titulu."

Nikolajs Valujevs un viņu pārstāvošā kompānija "Sauerland Events" neiebilda pret Čagajeva un Kļičko cīņu, bet pieprasīja, lai krievu boksera pasaules čempiona statuss netiktu mainīts, ja WBA sankcionētu Kļičko – Čagajeva cīņu kā cīņu par WBA titulu.

Izmantotie resursi:
allboxing.ru

  -3 [+] [-]

, 2009-06-12 18:57, pirms 15 gadiem
nenoteikts narkomāns?

  -1 [+] [-]

, 2009-06-12 20:16, pirms 15 gadiem
Patiesībā jau Valujevs iepotējās gan, šonedēļ.