Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Fjūrija un Vaita cīņu Latvijā translēs "Viaplay"

Rolands Eliņš

Fjūrija un Vaita cīņu Latvijā translēs "Viaplay"
Taisona Fjūrija un Diliana Vaita cīņas plakāts

Oficiāli izziņots, ka "Viaplay" iegādājusies tiesības Latvijā pārraidīt boksa smagsvaru Taisona Fjūrija un Diliana Vaita cīņu par pasaules čempiona titulu WBC versijā, kas notiks 23. aprīlī.

Fjūrija un Vaita cīņa tika izlikta izsolē, kas nozīmēja, ka tās rīkošanu (un attiecīgi TV kanālu izvēles tiesības) iegūs labākā piedāvājuma veicējs. "Top Rank Boxing" izsolē uzvarēja ar 41 miljonu dolāru vērtu piedāvājumu, pārspējot vienīgo konkurentu "Matchroom Boxing", kas piedāvāja 32 miljonus dolāru.

Tad nu cīņas raidtiesības ASV nonāca pie ESPN, kamēr Lielbritānijā, kur gaidāma milzu interese par divu britu smagsvaru cīņu Londonā, to pārraidīs "BT Sport". Un šoreiz cīņa būs oficiāli pieejama arī tiešraidē Latvijā.

Šodien paziņots, ka "Viaplay" iegādājusies cīņas raidtiesības desmit valstīs - Zviedrijā, Norvēģijā, Dānijā, Somijā un Islandē cīņas tiešraide būs pieejama kā atsevišķs pakalpojums jeb "pay-per-view", kamēr Latvijā, Lietuvā, Polijā, Nīderlandē un Igaunijā cīņas tiešraide būs pieejama visiem abonentiem bez papildu maksas.

"Viaplay" savā paziņojumā šo cīņu nosauca par vienu no gada lielākajām sporta izrādēm pasaulē, kas, arī ja pārspīlējums, tad nebūt ne nepiemērots. Tiek sagaidīts, ka cīņu klātienē apmeklēs 90 tūkstoši skatītāju, piepildot "Wembley" stadionu Londonā. Šovasar gan sagaidāma vēl arī smagsvaru Entonija Džošua un Oleksandra Usika revanša cīņa, kas vēl nav izziņota.