Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Vailders gatavs cīnīties pret Povetkinu

Jānis Pārums

Vailders gatavs cīnīties pret Povetkinu
Deontajs Vailders
Foto: AP/Scanpix

WBC pasaules čempions boksā smagajā svarā amerikānis Deontajs Vailders (33-0, 32KO) paudis gatavību aizvadīt cīņu pret bijušo WBA pasaules čempionu Aleksandru Povetkinu (29-1, 21KO), kas pavisam nesen izcīnīja savu 29.uzvaru profesionāļa karjerā.

"Ar nepacietību gaidu obligāto titula aizstāvēšanu pret Povetkinu," sacīja Vailders.

Kā ziņo ziņu aģentūra "R-Sport", tad cīņas organizēšanā ir ieinteresēta Povetkinu pārstāvošā promouteru kompānija "Mir Boksa" ("Boksa pasaule" – tulkojumā no krievu val.), kuru vada Andrejs Rjabinskis. Pēc viņa domām, cīņa varētu notikt ASV.

Piektdien, 22.maijā, pusotrā minūtē sakaujot kubieti Maiku Peresu, Povetkins kļuva par WBC titula obligāto pretendentu. Vailders ir WBC čempions kopš šī gada janvāra, kad 12 raundu cīņā pēc punktiem pieveica līdzšinējo čempionu Bermeinu Stivernu. Tā bija pirmā Vaildera cīņa, kas noslēdzās pēc punktiem – visās iepriekšējās viņš bija uzvarējis ar nokautu vai tehnisko nokautu.

Povetkins vienīgo zaudējumu karjerā piedzīvojis pret IBO, IBF, WBO un WBA superčempionu ukraini Vladimiru Kļičko (64-3, 53KO), kam pārliecinoši pēc punktiem kapitulēja 2013. gada oktobrī.

  -2 [+] [-]

, 2015-05-27 00:58, pirms 9 gadiem
Povetkins to melno jeņki noliks uz dēļiem kā dēlu.

     [+] [-]

, 2015-05-27 01:39, pirms 9 gadiem
Povetkins nekad neies sisties ar Vailderu..povetkins tāds sūdu maiss vien ir..kā bokseris tas vaņka nekas nav..veiksmi Vailderam karjerā.labs bokseris..interesantas cīņas...

  +7 [+] [-]

, 2015-05-27 01:59, pirms 9 gadiem
Un es esmu gatavs šo cīņu skatīties.

  -1 [+] [-]

, 2015-05-27 02:12, pirms 9 gadiem
Protams ar Kļičko būtu interesantāk,bet Povetkins ar var nolikt to Vailderu.

  +1 [+] [-]

, 2015-05-27 02:39, pirms 9 gadiem
Personīgi, vēl neesmu gatavs izdarīt kaut kādus tālejošus secinājumus par Vaildera spējām - fiziskie dotumi, spēks un ātrums ir, bet viena pilnas distances uzvara pār Stivernu, kurš lielāko daļu cīņas izskatījās vienkārši neieinteresēts un pilnībā aizmirsa kā "nogriezt ringu" visa mača laikā, vēl nekādas atbildes nesniedz. Var jau teikt, ko viņš pats arī uzreiz cītīgi darīja, ka beidzot Vailders spēja boksēties, nevis vienkārši sist kaut kādu tā saucamo kartupeļu maisu, bet tas ir tikai formāli pareizs apgalvojums, jo daudz viņam tur darīt nevajadzēja. Ja Stiverne tiešām atdeva cīņu, cerot no tā iegūt kaut ko vēlākā laika posmā vai uzreiz saņemot par to labu kompensāciju, tad Vailders tiešām ir tikai mākslīgi radīts veidojums, "nākamais izcilais amerikāņu čempions" ar misiju atjaunot amerikāņu smagsvaru prominenci boksa pasaulē un boksa it kā pazaudēto labo slavu un nozīmi, ko, atkal, it kā absolūtie beztalanti, lielie, tizlie Kļičko brāļi, kas valda pilnīgi smagsvaru talantu trūkuma ērā, ir pazudinājuši.

Pat ja Vailders tiešām uzveica Stivernu bez jebkādas pēcākā padošanās, viena uzvara pār bokseri, kas stilistiski ir labi piemērots, krietni lēnāks un vismaz kaut kādos bokseru reitingos ir minēts, vēl nepadara vienu par īstu čempionu vai nopietnu pretendentu. Vienīgais veids, kā pārbaudīt uz ko ir spējīgs Vailders, ir konkurence un Povetkins tādu sastādītu gandrīz ikvienam smagsvaram. Viņš jau ir cīnījies pret Kļičko jaunāko un, lai gan pārliecinoši zaudējis, noteikti būs kļuvis labāks, jo tagad apzinās, ko nozīmē būt ringā ar tik fiziski lielāku pretinieku. Ja Vailders tiešām cīnīsies pret Povetkinu, tas sniegs daudzas atbildes, jo Povetkins ir tehniski ļoti labs, viņu interesē uzvara krietni vairāk par finansiālo izdevīgumu un viņš jau gadiem tiek uzskatīts par vienu no smagsvaru divīzijas labākajiem bokseriem. Uzvara pār šādu pretinieku jau būtu jāuztver nopietni.

Vai Vailders pats sevi pareizi novērtē? Varbūt viņš dzīvo savu aģentu, menedžeru, reklāmas aģentu radītajās ilūzijās un ir ceļā uz sāpīgu realitātes devas saņemšanu? Bet varbūt, ka viņš tiešām ir ļoti labs, varbūt pat izcils bokseris, kas varētu būt nākamais pasaules labākais bokseris? Es gribu zināt atbildes uz šiem un citiem jautājumiem Vaildera sakarā un šī cīņa tās varētu sniegt. Arī tās nenotikšana vai ilglaicīga izvairīšanās no tās sniegs pāris noderīgus mājienus. Bet cīņa varētu būt laba un paša boksa dēļ tai būtu jānotiek.

  +1 [+] [-]

, 2015-05-27 03:20, pirms 9 gadiem
aivo50 rakstīja: Povetkins nekad neies sisties ar Vailderu..povetkins tāds sūdu maiss vien ir..kā bokseris tas vaņka nekas nav..veiksmi Vailderam karjerā.labs bokseris..interesantas cīņas...
Nestāsti jo Povetkins nebaidās sisties pat ar Kličko un kur nu vēl ar to kokaino kaulu kambari Vailderu kurš tikai bomžus ir sitis. Povetkins viņu izslēgs.

  +1 [+] [-]

, 2015-05-27 06:23, pirms 9 gadiem
Povetkins nav pretinieks arī somam..kur nu vēl Vailderam..žēl ka soms divus gadus cīnās ar traumām ..

  +4 [+] [-]

, 2015-05-27 10:12, pirms 9 gadiem
cīņa sniegtu daudz atbildes. Vailders izskatās cerīgi, bet piekrītu ka viņam vēl nav bijuši nopietni pretinieki. Povetkins būtu tieši laikā lai varētu saprast uz ko Vailders ir spējīgs.
Vēl viens cerīgs smagsvars varētu būt anglis Anthony Joshua , patreiz cīņas viņam maz, pret maisiem, bet auguma parametri un tā tehnika ko var novērot sitot maisus izskatās cerīga. + viņš šobrīd aktīvi krāj statistiku. Šo mēness vien 2vas cīņas.
Lai arī esmu klasiskā boksa piekritējs, ir lieta ko boksam vajadzētu mācīties no UFC - tas ir lielo cīņu skaits. Boksā diemžēl dažkārt nākas gaidīt mēnēšus līdz lielām, labām cīņām, tur pretī UFC tas notiek katru otro nedēļu. Īsāk sakot - gribas vairāk un biežāk redzēt labu, kvalitatīvu boksu.

  -2 [+] [-]

, 2015-05-27 10:13, pirms 9 gadiem
aivo50 rakstīja: Povetkins nekad neies sisties ar Vailderu..povetkins tāds sūdu maiss vien ir..kā bokseris tas vaņka nekas nav..veiksmi Vailderam karjerā.labs bokseris..interesantas cīņas...
Povetkins ir labs bokseris,netroļļo

     [+] [-]

, 2015-05-27 12:47, pirms 9 gadiem
Wilder s man patīk. Pozitīvs čalis, ir labs sitiens, kustīgs, interesants (zina, kad paspēlēt publikai).
Domāju, ka viņš pret tādiem kā Vladimirs ātri ciestu, jo pieklibo aizsardzība, bet kopumā, ņemot vērā vecumu, varētu būt liels stārs drīzumā.
Jebkurā gadījumā 100x interesantāks kā krievfašistu pelmenis Povetkins
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja