Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Vilcāns atvadījies no WBC čempiona titula un mainīs svara kategoriju

Rolands Eliņš

Vilcāns atvadījies no WBC čempiona titula un mainīs svara kategoriju
Ralfs Vilcāns ar WBC "International" čempiona jostu, kas fiziski gan paliek viņa īpašumā

Latvijas bokseris Ralfs Vilcāns vairs nav Pasaules boksa padomes (WBC) starptautiskā čempiona titula īpašnieks, jo nolēmis mainīt svara kategoriju un karjeras turpinājumā izmēģināt spēkus otrā vidējā svara kategorijā, mūsu portālam pastāstīja viņa treneris Sandis Kleins.

Ralfs Vilcāns (12-0) maijā pieveica vācieti Niku Hanigu un kļuva par WBC "International" čempionu pussmagajā svarā. Bija plānots, ka rudenī viņš šo titulu aizstāvēs, viņam bija paredzēta vieta Maira Brieža cīņas "undercard" sarakstā, kur Vilcānam pretim stātos Itālijas bokseris Luka Spadačini, taču slimības dēļ šo cīņu plāniem nācās svītrot.

Vilcāns tagad no slimības atguvies un sācis gatavošanos nākamajai cīņai, kas varētu norisināties februārī. Tobrīd "LNK Boxing" sadarbība ar "Probellum" varētu būt uzņēmusi lielākus apgriezienus un varētu tikt rīkots kopīgs cīņu šovs, kas gan atkarīgs no situācijas Latvijā saistībā ar Covid-19 ierobežojumiem.

Taču Vilcānam tiek plānota cīņa vairs ne pussmagajā svarā (līdz 79.3kg). Viņš kopā ar komandu pieņēmis lēmumu mēģināt iet svara kategoriju zemāk – uz otrā vidējā svara kategoriju (līdz 76.2kg), portālam Sportacentrs.com apliecināja viņa treneris Sandis Kleins. Kleins norādīja, ka februārī gan vispirms varētu būt cīņa starpsvarā, piemēram, līdz 77kg, un divīzijas maiņa veikta, jo tiek uzskatīts, ka otrajā vidējā svara kategorijā Vilcānam būtu labākas iespējas sasniegt augstākas virsotnes.

Plāni par svara kategorijas maiņu nozīmē, ka no sava WBC titula pussmagajā svarā Vilcāns ir atteicies un šis tituls šobrīd kļuvis vakants. Arī WBC rangā viņš vairs nav izlikts, tiesa, ieņem 14. vietu IBF rangā pussmagajā svarā.

Jāpiemin, ka Vilcānu nesen uz revanša cīņu Vācijā izaicināja Hanigs, taču šis piedāvājums tika noraidīts kā finansiāli neizdevīgs.

Jāatzīmē, ka WBO rangā nav arī vairs Ričarda Bolotņika, kuram pieder šīs organizācijas Eiropas čempiona tituls.

No Latvijas bokseriem čempiona tituls starptautiskā organizācijā šobrīd vēl ir Arturam Gorlovam, kuram pieder mazāk prestižās IBA starpkontinentālais tituls. Kā liecina Sportacentrs.com informācija, Gorlovam nesen bija iespēja cīnīties Vācijā pret augsta līmeņa pretinieku – Maiku Peresu, bijušo Supersērijas dalībnieku, kurš 2017. gadā Rīgā piekāpās Briedim pēc punktiem. Taču šī iespēja netika izmantota pārāk mazā sagatavošanās laika dēļ, un Peresam tagad izziņota cīņa 13. novembrī pret Diseldorfā pret argentīnieti Hosē Ulrihu.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2021-10-26 18:38, pirms 3 gadiem
Bauskas aluss rakstīja: Šo es izrubitu ar 1 punchu
apsteidzošais aperkots tev izslēgtu gaismu jau pirmajā minūtē

  +3 [+] [-]

, 2021-10-26 19:27, pirms 3 gadiem
Bauskas aluss rakstīja: Šo es izrubitu ar 1 punchu
kā tad, šis tevi noslānītu kā slimu suni

  +2 [+] [-]

, 2021-10-26 20:11, pirms 3 gadiem
Tie tituli tik daudz, ka galva griezas, lai kaut ko saprasru kurs, krutaaks bietee deveejs, praktiski katru reizi jagooglee😅 Te viens starpkontinentaalsis, te otrs kontinentaalais, tresais purchika chempions..., ja iedod bietee siem trim, tad esi abssluutsis😅

  +4 [+] [-]

, 2021-10-26 20:12, pirms 3 gadiem
Kas tur tajā boksā ir? Tāds iespaids radies, ka bezmaz katram otrajam pa čempiona jostai.

     [+] [-]

, 2021-10-26 22:14, pirms 3 gadiem
Bauskas aluss rakstīja: Šo es izrubitu ar 1 punchu
Un tad no rīta pamosties slapjš gultā..

     [+] [-]

, 2021-10-26 22:47, pirms 3 gadiem
spēlmanis rakstīja: Kas tur tajā boksā ir? Tāds iespaids radies, ka bezmaz katram otrajam pa čempiona jostai.
LV boksa ziedu laiki, katram pa jostai

  -1 [+] [-]

, 2021-10-27 01:18, pirms 3 gadiem
Rin rakstīja: LV boksa ziedu laiki, katram pa jostai
Balotņikss bez jostas, nēģeris atņēma ...

  -1 [+] [-]

, 2021-10-27 05:31, pirms 3 gadiem
spēlmanis rakstīja: Kas tur tajā boksā ir? Tāds iespaids radies, ka bezmaz katram otrajam pa čempiona jostai.
Nu ir un pat sava loģika tur ir!
Es tak varu būt sava kluba čempions,savas pilsētas,rajona,valsts,kontinenta un pat interkontinentālais čempis!
PS mīžūdeņiem,kuri vienmēr visus atrubī iesaku paurķēties pašu smadzenēs. Tur 100% kontakti ir atrubīti

     [+] [-]

, 2021-10-27 09:16, pirms 3 gadiem
spēlmanis rakstīja: Kas tur tajā boksā ir? Tāds iespaids radies, ka bezmaz katram otrajam pa čempiona jostai.
Boksā un kikboksā tā vienmēr bijis - ļoti daudz jostu tādēļ labi cīkstoņi ātri vien pie kādas tiek, bet piemēram boksā prestižas jostas ir tikai 3 un pārējās visas ir priekš Instagram bildēm, neviens viņas neņem vēŗa. Ja nu veinīgi cīņas vieglāk sarunāt ja esi reitingā un kādas jostas turētājs..

     [+] [-]

, 2021-10-27 10:26, pirms 3 gadiem
krishinjsh rakstīja: Boksā un kikboksā tā vienmēr bijis - ļoti daudz jostu tādēļ labi cīkstoņi ātri vien pie kādas tiek, bet piemēram boksā prestižas jostas ir tikai 3 un pārējās visas ir priekš Instagram bildēm, neviens viņas neņem vēŗa. Ja nu veinīgi cīņas vieglāk sarunāt ja esi reitingā un kādas jostas turētājs..
Četras, precīzāk sakot.

     [+] [-]

, 2021-10-27 10:29, pirms 3 gadiem
Boksā ir 4 prestižākās jostas WBA, WBC, IBF un WBO. Pārējās mazāk nozīmīgas.
Piemēram basītī, ir Eurolīga, NBA, VTB, ABL un citas 100 līgas-vienkārši zinātāji tak zinās, ka NBA ir visprestižākā tad nāk Eurolīga, pēc tam visas pārējās līgas. Pat Latvijā ir amatieru un speramatieru amatieru līga basītī, kur čempioni laistās ar šampi tā itkā būtu NBA titulu izcēluši.
Tas pats futbolā, Copa America, World cup, UEFA, Fita utml. jebkurā sportaveidā ir simtiem līgu un tikpat čempionu-tas viss ir normāli, ko var boksam visu laiku piesieties.
Boksā vēl ir sava specifika, kā jau katrā sporta veidā, tie kas iedziļinās saprot.

     [+] [-]

, 2021-10-27 17:51, pirms 2 gadiem
huters rakstīja: Balotņikss bez jostas, nēģeris atņēma ...
Bolotņiks. Buatsi jostu neatņēma, jo tā netika likta uz spēles.
Vai ta neredzēji, ka šoreiz bija 12 raundi.