Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Džošua un Fjūrija cīņa apdraudēta; kā alternatīva tiek izskatīts Usiks

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Džošua un Fjūrija cīņa apdraudēta; kā alternatīva tiek izskatīts Usiks
Taisons Fjūrijs un Entonijs Džošua. Foto: AFP/Scanpix

Pirmdien ASV tika lemts, ka Taisonam Fjūrijam līdz 15. septembrim jāaizvada trešā cīņa pret Deonteju Vailderu. Šis lēmums apdraudējis plānus gada notikumam boksā - Taisona Fjūrija un Entonija Džošua duelim, kur pirmā no divām cīņām ir plānota 14. augustā Saūda Arābijā. Džošua promouteris Edijs Hērns kā vienu no alternatīvām izskata Oleksandra Usika kandidatūru.

Smagsvari Entonijs Džošua un Taisons Fjūrijs iepriekš vienojās par divu boksa cīņu aizvadīšanu 2021. gada laikā. Pirmās cīņas datums tika nozīmēts uz 14. augustu ar norises vietu Saūda Arābijā. Pagājušās nedēļas izskaņā Fjūrijs savos sociālajos tīklu kontos paziņoja, ka abu cīņa notiks.

Cīņas norise gan šobrīd ir apdraudēta. Pirmdien ASV tika lemts, ka Taisonam Fjūrijam līdz 15. septembrim jāaizstāv savs WBC tituls smagsvaros pret Deonteju Vailderu. 2020. gada februārī abu cīņa noslēdzās ar Fjūrija dominēšanu, kas noveda pie sarunām par titulu apvienošanas cīņu pret Džošua. Taču Vaildera bija uzstājusi, ka līgums paredz viņam revanša iespēja, proti, triloģijas trešo cīņu, par kuru Fjūrijs vairs nebija izrādījis interesi, taču tiesnesis lēmis, ka līgums tomēr šādu iespēju paredz.

Entonija Džošua promouteris Edijs Hērns uzskata, ka šis lēmums mainījis nodomus par abu bokseru cīņu: ''Mums jādomā par plānu B. Man prātā nāk Oleksandrs Usiks.'' Ukrainis pēc triumfa krūzeros pārgāja uz smagsvariem, kur uzvarēja pirmajās divās cīņās pret Čezu Viterspūnu un Dereku Čisoru. Jau pirms otrās cīņas pret Čisoru, tika pausts, ka ukraiņa nākamais mērķis ir cīņa pret Džošua. Brits gan ir kritizējis Osiku, sakot, ka viņš joprojām cīnās kā amatieros jeb piekopj ''sit un nesaņem sitienus'' stilu.

Septembra termiņš var nozīmēt to, ka Fjūrijam varētu nākties maksāt Vailderam, lai bokseris atkāptos no domas par cīņas aizvadīšanu līdz 15. septembrim. Šo faktu apstiprinājis Fjūrijs: ''Viņi mums prasa 20 miljonus, lai paietu malā. Izskatās, ka man vēlreiz pret viņu būs jācīnās.''

Džošua promouters Hērns pauda, ka visu sarunu laikā otra puse nav šo apstākli uzskatījusi par problēmu: ''Mūsu sarunas ilga trīs vai četrus mēnešus, un to laikā mums apliecināja, ka šī lieta nebūs problēma. Mēs to nevaram kontrolēt vai būt iesaistīti šajā procesā. Zinu, ka Fjūrijs vēlas cīnīties ar Džošua. Cerams, viņi šo problēmu atrisinās un cīņa notiks plānotajos laikos. Līdz nedēļas beigām vēlamies zināt, vai cīnīsimies pret Fjūriju vai mums nāksies meklēt citas alternatīvas.''

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/boxing/57...

  +1 [+] [-]

, 2021-05-19 13:49, pirms 3 gadiem
Tad jau Fjūrija bažas piepildīsies- Usiks viņam atņems lielo mūža čeku.

     [+] [-]

, 2021-05-20 11:40, pirms 3 gadiem
Fūrijs varētu augustā sadot pa kaklu Džošua un tad uzreiz septembrī arī Vailderam. Un ja Usiks vēl snaikstīsies apkārt, decembrī arī viņam.
No. problem.