Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Kļičko pret Pīteru - 11. oktobrī par WBC titulu

Jānis Pārums

Kļičko pret Pīteru - 11. oktobrī par WBC titulu
Vitālijs Kļičko
Foto: Itar Tass

Pasaules Boksa padomes (WBC) goda čempions smagajā svarā Vitālijs Kļičko (Ukraina) savu atgriešanās cīņu pret esošo WBC čempionu nigērieti Semjuelu Pīteru aizvadīs šī gada 11. oktobrī. Pirmdien oficiāli tika parakstīts līgums par gaidāmo cīņu.

Vecākais no brāļiem Kļičko, kuram 19. jūlijā paliks 37 gadi, pēdējo cīņu aizvadīja 2004. gadā, kad sakāva britu Deniju Viljamsu. Šajā cīņā Viljamss piedzīvoja četrus nokdaunus un Kļičko svinēja uzvaru ar tehnisko nokautu astotajā raundā. Drīz pēc tam veselības problēmu dēļ ukraiņu bokseris paziņoja, ka aiziet no profesionālā boksa, taču pērn paziņoja par atgriešanos.

Jau pērnā gada janvārī Vitālijs Kļičko informēja sabiedrību par vēlmi atkal iziet boksa ringā. 2007. septembrī paredzētā cīņa pret Džamilu Makleinu gan nenotika, jo Kļičko guva muguras savainojumu. Vēlāk sekoja WBC paziņojums, ka ukrainis kā šīs versijas goda čempions ir tiesīgs iziet ringā pret WBC čempionu. Martā, uzvarot Oļegu Maskajevu, par WBC čempionu kļuva Semjuels Pīters un Kļičko komanda varēja uzsākt pārrunas.

Ukrainis gan uzsvēra, ka sarunas tiks uzsāktas tikai pēc Kijevas mēra vēlēšanām, kurās kandidēja arī Kļičko, taču piedzīvoja neveiksmi. Taču arī pēc tām Kļičko – Pītera pārstāvju pārrunas nenorisinājās kā iecerēts. Galvenās domstarpības bija par cīņas vietu (Kļičko vēlējās boksēties Eiropā, Pīters – savā dzimtenē Nigērijā) un laiku.

Pirmdien beidzot oficiāli tika parakstīts līgums, taču par cīņas vietu skaidrības joprojām nav. Ir divas kandidatūras – Vācijas galvaspilsēta Berlīne un Nigērijas pilsēta Abudža.

Izmantotie resursi:
boxingscene.com

  +1 [+] [-]

, 2008-07-15 07:54, pirms 16 gadiem
Šī varētu būt varen laba cīņa,jo Vitaļiks gribēs sevi pierādīt pēc atgriešanās,bet Piters,ka nebrauc ar muti pa tukšo!

  +1 [+] [-]

, 2008-07-15 09:19, pirms 16 gadiem
lieliski, redzēsim šo darbībā !

     [+] [-]

, 2008-07-15 10:16, pirms 16 gadiem
ilgi jāgaida
Ceram uz TV6!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-07-17 23:02, pirms 16 gadiem
Vitalijs neuzvarēs! Vilciens aizgājis! Bet kārtējā algas diena gan...

  -1 [+] [-]

, 2008-07-18 00:31, pirms 16 gadiem
boks ir prieks gailiem