Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Vieglā svara titulus zaudējušais Lopess jaunā svara kategorijā debitē ar uzvaru

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Vieglā svara titulus zaudējušais Lopess jaunā svara kategorijā debitē ar uzvaru
Teofimo Lopess pēc uzvaras. Foto: AFP/Scanpix

Savu pirmo cīņu kopš pērnā gada novembra aizvadījis bijušais vieglā svara čempions Teofimo Lopess (17-1, 13 KO), kurš septītajā raundā ar tehnisko nokautu pieveica Pedro Kampu (34-2-1, 23 KO).

• 25 gadus vecajam Lopesam šī bija pirmā cīņa svara kategorijā līdz 63,5 kilogramiem. Iepriekš amerikānis cīnījās vienu kategoriju zemāk (līdz 61,2 kg), kur savā iepriekšējā cīņā zaudēja WBA, IBF un WBO titulus Džordžam Kambososam.

• "Cīnījos šajā divīzijā deviņus gadus. Tas nogalināja manu ķermeni," pēc izcīnītās uzvaras jaunā svarā teica Lopess. Lasvegasā notikušajā cīņā savu pretinieku Pedro Kampu Lopess piebeidza septītajā raundā - Kampa nespēja atbildēt uz Lopesa sitienu kombinācijām, un ringa tiesnesis cīņu apturēja.

• Lopess pārliecinoši kontrolēja cīņas gaitu, un, lai arī šoreiz amerikāņa sitienu spēks nebija izšķirošais faktors, pretinieka seja ar katru raundu tika sadauzīta arvien vairāk, jau minētajā septītajā raundā tiekot nosūtītam arī nokdaunā. Aizsardzībā amerikānis pārāk apdraudēts netika un noveda cīņu līdz uzvarai.

• Pēc panākuma Lopess atklāja arī nākotnes ieceres, izaicinot savas jaunās kategorijas zvaigznes Džošu Teiloru, Redžisu Progreisu un Hosē Zepedu: "Gribu kļūt par divu divīziju čempionu. Pieveikšu visus šos puišus un paņemšu viņu sapņus. Esmu šeit, lai būtu viņu murgs."

• Pirmā pusvidējā svara IBF un WBO tituli pieder skotu bokserim Teiloram. WBA un WBC jostas šobrīd ir vakantas, un par pēdējo no minētajām cīnīsies Progreiss un Zepeda.

• Iepriekš par vieglā svara čempionu Lopess kļuva pirms nepilniem diviem gadiem, kad pieveica ukraini Vasilu Lomačenko.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/boxing/story/_...