Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Vai Klotijs spēs pārsteigt Pakjao?

Jānis Pārums

Vai Klotijs spēs pārsteigt Pakjao?
Menijs Pakjao un Džošua Klotijs
Foto: AFP/Scanpix

Agrā svētdienas rītā plkst. 4:00 pēc Latvijas laika "Cowboys" stadionā Teksasas štatā ASV notiks boksa cīņa par pasaules čempiona titulu WBO versijā svarā līdz 66.7 kilogramiem starp esošo titula īpašnieku filipīnieti Meniju Pakjao (50-3-2, 38KO) un ganieti Džošua Klotiju (35-3, 20KO).

Par neapšaubāmu cīņas favorītu tiek uzskatīts t.s. "pound for pound" (labākais neatkarīgi no svara kategorijas – aut.) čempions Pakjao un liela daļa boksa ekspertu dod priekšroku tieši viņam. Tomēr vairāki speciālisti norādījuši, ka cīņa pret Klotiju varētu izvērsties par smagāko pārbaudījumu viņa karjerā.

Pakjao nav zaudējis kopš 2005. gada, kad sīvā cīņā pēc punktiem piekāpās Ērikam Moralesam, savukārt Klotijs zaudēja savā pēdējā cīņā, kad pērn pēc punktiem (111:116, 112:115, 114:113) atzina Migela Kotto pārākumu, kuru savukārt savā pēdējā cīņā 2009. gada novembrī ar tehnisko nokautu 12. raundā uzvarēja Pakjao.

Pats Klotijs ir apņēmības pilns apliecināt sevi un izmantot doto iespēju: " Es spiedīšu uz pretinieku, ierobežošu viņa teritoriju, izdarīšu daudz sitienu. Uzskatu, ka neesmu zaudējis nevienu cīņu savā karjerā, nekad neesmu pametis ringu sakauts. Tas varētu šķist traki, taču es patiešām gribu pārbaudīt vai Pakajo spēs mani satriekt. Ja viņš izdarīs tūkstoti sitienu, es tos visus bloķēšu. Likšu viņam saprast, ka es negrasos krist zemē. Taču, lai kas arī notiktu, es joprojām respektēšu viņu."

"Klotijs ir labs cīnītājs. Viņš ir ļoti spēcīgs, turklāt garāks par mani. Nevēlos viņu nenovērtēt, taču izejot ringā darīšu visu, lai uzvarētu," noslēdzošajā preses konferencē pirms cīņas teica Pakajo.

Viņa treneris Fredijs Roučs pēdējo nedēļu laikā izteicis atšķirīgas prognozes par cīņas iznākumu, tikai ar vienu vienojošu faktoru –noteikti uzvarēs Pakajo. Sākotnēji Roučs prognozēja Pakjao uzvaru ar nokautu 12. raundā, bet tuvojoties cīņai paredz arvien ātrāku sava padotā panākumu – aizpagājušajā nedēļā viņš uzskatīja, ka Pakajo uzvarēs 9. raundā, bet pirms nedēļas prognozēja triumfu 6. vai 7. raundā.

Tradicionālajā svēršanās procedūrā nedaudz smagāks izrādījās Klotijs - 66.68kg pret Pakjao 66.13kg. Kurš būs pārāks ringā, uzzināsim svētdienas rītā.

Par iespējām vērot cīņu tiešraidē skatīties šeit

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-03-13 23:19, pirms 15 gadiem
eu, pa tv kaut kur vares redzeet?

     [+] [-]

, 2010-03-14 01:54, pirms 15 gadiem
tikai sopcastaa vecit

     [+] [-]

, 2010-03-15 08:29, pirms 15 gadiem
Nu kur tad 4:00

Cīņa bija īsi pirms septiņiem.

Sopcast nerādīja, cits kanāls rādīja.