Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Pakjao 45 gadu vecumā gatavs atgriezties boksa ringā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Pakjao 45 gadu vecumā gatavs atgriezties boksa ringā
Menijs Pakjao. Foto: AFP/Scanpix

LETA--AFP. Izcilais filipīniešu bokseris Menijs Pakjao 45 gadu vecumā atgriezīsies ringā, pirmdien paziņoja pats sportists.

Vienīgais pasaules čempions astoņās dažādās svara kategorijās Pakjao profesionālā boksera karjeru noslēdza 2021.gadā.

Kā pirmdien paziņoja 45 gadus vecais bokseris, kurš pēdējos gados iesaistījās politikā un izvirzīja savu kandidatūru arī Filipīnu prezidenta amatam, viņš ir noslēdzis līgumu par trīs raundu paraugcīņu ar japāņu jauktās cīņu mākslas (MMA) sportistu Čihiro Suzuki.

Cīņa pēc boksa noteikumiem 28.jūlijā norisināsies Saitamā, Japānā.

Tāpat Pakjao norādīja, ka uzsāktas sarunas par titulcīņas aizvadīšanu ar Pasaules Boksa padomes (WBC) čempionu pusvidējā svarā amerikāni Mario Barriosu.

"Joprojām norit pārrunas, tomēr tās vēl nav noslēgušās," par iespējamo atgriešanos profesionāļos pirmdien Tokijā sacīja filipīnietis. "Potenciālā cīņa ir vēl ļoti tālu. Ja tā notiks, tad ne ātrāk kā novembrī vai decembrī. Vēl daudz kas pārrunājams."

Jau ziņots, ka februārī Pakjao izteica vēlmi startēt 2024.gada Parīzes olimpiskajās spēlēs, tomēr Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) viņam liegusi tajās startēt vecuma ierobežojuma dēļ. Boksā vecuma ierobežojums Olimpiādē ir 40 gadi.

Pakjao profesionālajā ringā aizvadījis 72 cīņas, kurās svinējis 62 uzvaras, divreiz cīnījies neizšķirti un piedzīvojis astoņus zaudējumus. Karjeru viņš noslēdza 2021.gada augustā, kad zaudēja savu titulu Pasaules Boksa asociācijas (WBA) pussmagajā svarā kubietim Jordenisam Ugasam.

Pakjao karjeras laikā izcīnīja 12 pasaules čempiona titulus astoņās dažādās svara kategorijās.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2024-06-10 16:57, pirms nedēļas
Labāk nevajag sevi apkaunot.

     [+] [-]

, 2024-06-10 18:11, pirms nedēļas
Ātri gan piķis beidzies😂😂🤭

     [+] [-]

, 2024-06-10 18:34, pirms nedēļas
malaks rakstīja: Ātri gan piķis beidzies😂😂🤭
gan jau japoškas pielauza, nav tomēr tālu jālido. un tāds cirks jau vien tur būs, nekā nopietna.