Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Briedis pret Vahu - tiek piesaukts 29. maijs Rīgā, bet līdz cīņas norisei vēl tālu

Rolands Eliņš

Briedis pret Vahu - tiek piesaukts 29. maijs Rīgā, bet līdz cīņas norisei vēl tālu
Mariušs Vahs. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Polijas boksa medijs "RingPolska" vēsta, ka Latvijas bokseris Mairis Briedis, visticamāk, maija beigās aizvadīs cīņu pret poļu smagsvaru Mariušu Vahu. Brieža menedžeris Raimonds Zeps portālam Sportacentrs.com norādīja, ka pašreizējās situācijas dēļ šobrīd konkrētus mērķus nospraust ir pāragri, attiecīgi viņš šādas cīņas norisi 29. maijā Rīgā apstiprināt nevarēja.

Maira Brieža pārstāvji sarunas ar poļu veterānu Mariušu Vahu bija noturējuši jau iepriekš. Pirms mēneša portāls Sportacentrs.com vēstīja, ka Brieža puse esot izteikusi piedāvājumu par cīņas aizvadīšanu, taču tobrīd tas vēl bijis vairāk principiālas vienošanās formā, ņemot vērā organizatoriskos sarežģījumus šādas cīņas sarīkošanai Covid-19 pandēmijas laikā.

Mēneša laikā situācija nav īpaši mainījusies, taču Polijas boksa medijā "RingPolska" tiek ziņots, ka aizkulisēs izkristalizējies datums cīņas norisei: "Kā uzzināja mūsu redakcija, visticamākais variants ir, ka 29. maijā Rīgā notiks cīņa starp Vahu un Briedi."

Brieža menedžeris Zeps mūsu portālam šādu iespēju pilnībā neizslēdza, taču uzsvēra, ka nekādas skaidrības pagaidām vēl nav: "Varu tikai atkārtoties no iepriekšējos mēnešos teiktā, ka šobrīd situācija ir nepastāvīga un ir grūti nospraust konkrētus datumus par cīņas norisi. Situācija var mainīties ļoti strauji, un, kas notiks nākamo divarpus mēnešu laikā, nevar prognozēt."

Kā noprot portāls Sportacentrs.com, Brieža pusei ar Vahu esot panākta principiāla, bet neoficiāla vienošanās par cīņas aizvadīšanu tuvāko mēnešu laikā, taču šī vienošanās pagaidām ir bez reāla pamata, proti, joprojām pastāv lieli jautājumi par cīņas organizatorisko pusi, tāpat šī vienošanās nenozīmē, ka Briedis nākamo mēnešu laikā nevar tikt pie kāda cita pretinieka, izmantojot kādu negaidītu iespēju.

Polijas medijos piesauktais datums (29. maijs) ir laiks, kad Rīgā plānots aizvadīt pasaules čempionātu hokejā. Noprotams, ka šis datums izvēlēts ar mērķi, ka brīdī, kad tiek aizvadīts augsta līmeņa starptautisks turnīrs Rīgā, zaļā gaisma varētu tiktu dota arī Brieža cīņas noorganizēšanai Latvijas galvaspilsētā, taču starp cīņas norises iespējām varētu tikt izskatīts arī kāds vēlāks datums jūnijā, pēc pasaules čempionāta hokejā.

Intervijā ar "RingPolska" Vahs, kurš smagsvaros cīnās visu savu karjeru un auguma ziņā krietni pārspēj Briedi, atzina, ka notiek komunikācija ar Brieža pārstāvjiem, tāpat viņš arī atzina, ka 29. maijs ir piesaukts datums viņa cīņas sakarā: "Taču, kamēr tur nav viss oficiāli apstiprināts, tikmēr tās ir tikai un vienīgi runas. Jā, Briedim tagad pievēršu vairāk uzmanības, esmu paskatījies dažas viņa cīņas. Taču tādu nopietnāku gatavošanos un pretinieka izpēti kopā ar treneri sāksim tikai tad, kad cīņa būs oficiāli apstiprināta."

Vahs ir 41 gadu vecs Polijas bokseris, kurš savā karjerā uzvarējis 36 no 43 profesionālā boksa cīņām. 2012. gadā viņš ar perfektu bilanci tika pie iespējas cīnīties par WBO, IBF un WBA pasaules čempiona tituliem, metot izaicinājumu pašam Vladimiram Kļičko. Vahs izturēja visus 12 raundus, taču zaudēja ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu.

Pēc tam Vahs tika citām augsta mēroga cīņām, taču patiešām iespaidīgu uzvaru neguva. 2015. gadā viņš 12 raundos cīņā par WBC sudraba titulu smagsvaros zaudēja pazīstamajam Krievijas bokserim Aleksandram Povetkinam, pirms pusotra gada Saūda Arābijā Džošua-Ruisa "undercard" cīņā desmit raundos piekāpās spēcīgajam Dilianam Vaitam, bet pirms diviem mēnešiem Džošua-Puleva "undercard" cīņā piekāpās Taisona Fjūrija brālim Hjū.

Izmantotie resursi:
Wach: Briedis cięższy? Lepiej dla mnie

  +3 [+] [-]

, 2021-03-09 21:50, pirms 3 gadiem
Ja tiešām cīņa būs 29 maijā Rīgā tad jautājums kur viņi boksēs? Arēnā būs hokejs no rīta līdz vēlam vakaram, nez vai Briedim ar savu pašreizējo statusu būtu jāboksē kādā mazākā ēkā kas ir Latvijā!

Kgan pandēmija tagad un ja bez skatītājiem tad jau cīņa var notikt arī Zaķisalā iekš LTV ēkas kaut vai.

  +3 [+] [-]

, 2021-03-09 22:16, pirms 3 gadiem
Varbūt pārcels uz jūniju - tad arī situācija varētu būt labāka (moš pat kaut kādas biļetes pārdot) un arī Arēna brīva no hokeja.

  -1 [+] [-]

, 2021-03-10 06:44, pirms 3 gadiem
neredzu jēgu tērēt laiku un naudu šādam maisam, vaha pēdējā cīņa bija izsmiekls ne bokss

  -1 [+] [-]

, 2021-03-10 06:53, pirms 3 gadiem
Labs pretinieks oficiālai debijai. Lai izdodas,uzvarot diezgan droši top 5 smagsvaros!

  +3 [+] [-]

, 2021-03-10 09:02, pirms 3 gadiem
sixer rakstīja: neredzu jēgu tērēt laiku un naudu šādam maisam, vaha pēdējā cīņa bija izsmiekls ne bokss
Vai Mairim ir baigā izvēle? Ar kaut ko ir jāsāk.
Nu neinteresē viņš top bokseriem, šobrīd tas ir jāpieņem.

     [+] [-]

, 2021-03-10 10:54, pirms 3 gadiem
sandis444444 rakstīja: Ja tiešām cīņa būs 29 maijā Rīgā tad jautājums kur viņi boksēs? Arēnā būs hokejs no rīta līdz vēlam vakaram, nez vai Briedim ar savu pašreizējo statusu būtu jāboksē kādā mazākā ēkā kas ir Latvijā!

Kgan pandēmija tagad un ja bez skatītājiem tad jau cīņa var notikt arī Zaķisalā iekš LTV ēkas kaut vai.
kādēļ gan nevarētu boksēt zem skaidrām debesīm ar tribīnēm (piem skonto stadionā)? nav jau obligāti arēna rīga

  -1 [+] [-]

, 2021-03-10 11:26, pirms 3 gadiem
sandis444444 rakstīja: Ja tiešām cīņa būs 29 maijā Rīgā tad jautājums kur viņi boksēs? Arēnā būs hokejs no rīta līdz vēlam vakaram, nez vai Briedim ar savu pašreizējo statusu būtu jāboksē kādā mazākā ēkā kas ir Latvijā!

Kgan pandēmija tagad un ja bez skatītājiem tad jau cīņa var notikt arī Zaķisalā iekš LTV ēkas kaut vai.
Rēzeknē

  -2 [+] [-]

, 2021-03-10 11:56, pirms 3 gadiem
Lieliska izvēle!!! Kāpēc cīnīties pret maisu, ja var cīnīties pret pensionētu maisu? Pēc Vaha domāju, ka jāmet izaicinājuma cimds pašam Maikam Taisonam! Citādi pie mača pret Rokiju viņam netikt.

     [+] [-]

, 2021-03-10 13:20, pirms 3 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Vai Mairim ir baigā izvēle? Ar kaut ko ir jāsāk.
Nu neinteresē viņš top bokseriem, šobrīd tas ir jāpieņem.
Nav jau tā, ka viņš pilnīgi nevienam neinteresē, tomēr kaut kādu savu vārdu jau ir uztaisījis, domāju, ka viņam vienkārši ir nepieciešams laiks lai adoptētos jaunā svara kategorijā un ar topiem vai tuvu topiem, nav jēgas sākt, ja grib tur noturēties un uzkāpt virsotnē. Jāsāk no apakšas, jāpierod.

     [+] [-]

, 2021-03-10 14:10, pirms 3 gadiem
.............. rakstīja: kādēļ gan nevarētu boksēt zem skaidrām debesīm ar tribīnēm (piem skonto stadionā)? nav jau obligāti arēna rīga
Atjaunotajā Dziesmusvētku estrādē. Koristu rindās dārgās biletes, pārējie - placī.

     [+] [-]

, 2021-03-10 14:14, pirms 3 gadiem
Ja čečenu sultāns samaksā kādam resnam musļikam , var jau vēlreiz paciemoties Džohar-golā .