Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Kļičko iznīcina Tompsonu sešos raundos

Kļičko iznīcina Tompsonu sešos raundos
Vladimirs Kļičko izdara sitienu Tonijam Tompsonam
Foto: AP/Scanpix

Šonakt Šveices pilsētas Bernes stadionā "Stade de Suisse" IBO, IBF, WBO un WBA "Super World" smagsvaru čempions boksā, ukrainis Vladimirs Kļičko (58-3, 51KO) sestajā raundā ar tehnisko nokautu pieveica amerikāni Toniju Tompsonu (36-3, 22KO), nosargājot savus titulus.

Par cīņas neapstrīdamu favorītu tika uzskatīts Kļičko, kurš pirms četriem gadiem bija uzvarējis abu bokseru pirmajā savstarpējā cīņā – toreiz Tompsons labi turējās, taču 11.raundā tomēr piedzīvoja nokautu. Kopš tā laika Tompsons bija tikai uzvarējis, ierakstot savā rēķinā piecas priekšlaicīgas uzvaras, savukārt Vladimirs savu panākumu skaitu bija palielinājis par sešiem, no kuriem piecus – ar nokautu vai tehnisko nokautu.

Cīņu aktīvāk iesāka Tompsons, kamēr Kļičko ierasti bija piesardzīgs un pirmajās minūtēs ar pārāk daudz sitieniem neizcēlās. Otrā raunda sākumā amerikānis labi trāpīja ukrainim, kas Vladimiru saniknoja un raunda turpinājumā čempions darbojās jau krietni pārliecinošāk, beidzot liekot pasvīst pretendentam.

Vēlāk cīņas temps nedaudz kritās, taču Kļičko saglabāja otrajā raundā iegūto iniciatīvu. Visbeidzot piektā raunda pēdējā minūtē līdzjutēji sagaidīja cerētu – Vladimirs ar spēcīgu sitienu no labām aizsūtīja Tompsonu nokdaunā, tiesa, amerikānis viegli tika uz kājām.

Turpinājumā Kļičko dominance kļuva arvien izteiktāka un Tompsonam nācās tikai un vienīgi aizsargāties. Sestā raunda otrajā pusē Vladimirs ar vairākām sitienu kombinācijām vēlreiz satricināja Tompsonu, aizsūtot viņu nokdaunā. Amerikānis gan spēja piecelties, taču bija pārāk apdullināts, lai spētu turpināt, tādejādi tiesnesis apturēja cīņu. Tādejādi Kļičko izcīnīja 58. uzvaru karjerā un nosargāja sev piederošos titulus.


Entonijs Džošua. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix

Džošua un Dubuā septembrī par IBF titulu cīnīsies Vemblija stadionā

Par IBF smagsvaru čempionu jostas īpašnieku kļuvušajam Danielam Dubuā titula aizstāvēšana gaidāma 21. septembrī, kad pretī stāsies Entonijs Džošua. Viņu duelis norisināsies Vemblija stadionā Londonā.
Oleksandrs Usiks. Foto: Reuters/Scanpix

Usiks atsakās no IBF čempiona titula un "uzdāvina" to Džošua-Dubuā

Ukrainas boksa zvaigzne Oleksandrs Usiks sociālajos tīklos paziņojis, ka atsakās no IBF pasaules čempiona titula. Viņam gan, visticamāk, tāpat šis tituls būtu ticis atņemts, jo obligātās aizstāvēšanas cīņas vietā viņš noskaņojas revanša cīņai pret Taisonu Fjūriju, kas plānota gada beigās.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix

ASV bokseris Garsija diskvalificēts uz gadu, uzvara pār Heiniju atcelta

ASV boksa zvaigzne Raiens Garsija par aizliegto vielu lietošanu diskvalificēts uz vienu gadu, kā arī viņam atņemta iepriekšējā cīņā pret Devinu Heiniju izcīnīta uzvara, vēsta ESPN. Šīs cīņas oficiālais rezultāts tagad ir "bez uzvarētāja".