Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Glovacka promouters sportista inficēšanā vaino treneri un labprāt izbeigtu sadarbību

Agris Suveizda

Glovacka promouters sportista inficēšanā vaino treneri un labprāt izbeigtu sadarbību
Kšištofs Glovackis un viņa treneris Fjodors Lapins. Foto: Knockout Promotions

Maira Brieža uzvarētajam poļu bokserim Kšištofam Glovackim neilgi pirms plānotās izlidošanas uz Lielbritāniju tika atklāta saslimšana ar Covid-19. Viņa promouters Andžejs Vasiļevskis titulcīņas izjaukšanā publiski vaino Glovacka treneri Fjodoru Lapinu.

34 gadus vecais Glovackis (31-2, 19 KO) ringā nav bijis jau gandrīz pusotru gadu – kopš zaudējuma Rīgā. Cīņa par vakanto WBO titulu pirmajā smagajā svarā pret Lorensu Okoliju bija plānota jau 20. jūnijā, bet pandēmijas dēļ tā tika pārcelta uz 12. decembri. Šodien Glovackim bija jāizlido uz Lielbritāniju, tomēr ceturtdien sportistam tika konstatētas pozitīvas analīzes. "Jau biju finiša taisnē. Iepriekšējās nedēļās biju īpaši piesardzīgs, lai nekur neinficētos, visur vilku masku, ievēroju sanitāros noteikumus…un tas notika tik un tā. Iespējams, man vienkārši trūkst veiksmes…Ļoti to nožēloju, jo biju teicamā formā, un ceru, ka cīņa par jostu ar Okoliju vēl notiks – citā datumā," Glovackis sacīja intervijā "TVP Sport".

Glovacka promouters Andžejs Vasiļevskis uzskata, ka sportistu inficējis viņa treneris Fjodors Lapins, kurš nesen, ļoti iespējams, nedrošos apstākļos apmeklējis kādu pasākumu. Tiek runāts, ka arī Lapinam bijušas pozitīvas analīzes. "Paskatos kalendārā, un man viss saliekas kopā," Vasiļevskis sacīja "Ring TVP Sport". "Ja ne puišu [Glovacka un Kamila Šeremetas, kuram 18. decembrī gaidāma titulcīņa pret Gennadiju Golovkinu – A.S.], jau būtu nomainījis durvīm slēdzenes un nelaidis viņu klāt komandai. Labprāt pieliktu punktu [atbrīvotu treneri] – pagaidīsim cīņas, tās šobrīd ir galvenās, un par pārējo domāsim pēc tam."

"Man jau bija nojauta, ka varētu notikt kas tāds. Bijām ļoti piesardzīgi, un šī neveiksmīgā situācija Kšištofam Glovackim ir traģēdija. Viņu koronavīruss fiziskā ziņā ir skāris diezgan smagi. Kad sasniedz treniņu slodzes virsotni, slimības var radīt problēmas. Kšištofs ir mentāli sagrauts, jo bokss ir viņa dzīve," Vasiļevskis turpināja. Glovacka promouters grasās nolīgt juristus, lai palīdzētu bokserim nosargāt titulcīņu, taču pagaidām cīņas nākotne nav skaidra. Ļoti iespējams, pret Okoliju varētu cīnīties cits poļu bokseris Mihals Cešlaks (19-1-1, 13 KO).

Izmantotie resursi:
https://sport.tvp.pl/51182113/wasil...
https://sport.tvp.pl/51158228/krzys...