Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Adoniss Stīvensons kritiskā stāvoklī pēc nokauta boksa ringā

Ints Megnis
Ints Megnis

Adoniss Stīvensons kritiskā stāvoklī pēc nokauta boksa ringā
Adoniss Stīvensons pēc nokauta piedzīvošanas duelī ar Oleksandru Gvozdiku. Foto: AP/Scanpix

Līdzšinējais pasaules čempions boksā Adoniss Stīvensons nokļuvis kritiskā stāvoklī slimnīcā pēc sestdien ringā piedzīvota nokauta pret ukraini Oleksandru Gvozdiku.

41 gadu vecais Stīvensons 11. raundā saņēma virkni sitienu no gados jaunākā ukraiņa, piedzīvoja nokautu un ringu atstāja uz nestuvēm. Jau vēlāk kanādiešu menedžeris Ivo Mišels sociālajā tīklā Twitter paziņoja, ka bokseris pēc Kvebekā notikušās cīņas ir kritiskā stāvoklī. Viņš piebilda, ka citi komentāri nesekos, aicinot cienīt privātumu.

Tikmēr WBC organizācijas prezidents Maurisio Suleimans portālam "The Ring" pauda, ka viņam nav plašākas informācijas par Stīvensona veselības stāvokli.

Stīvensons karjerā 32 cīņās guvis 29 uzvaras (24 KO), reizi cīnījies neizšķirti, kā arī sestdien piedzīvoja otro zaudējumu. Viņš 2013. gadā izcīnīja pasaules čempiona jostu WBC versijā svarā līdz 81 kilogramam, to sekmīgi aizstāvot deviņas reizes un zaudējot vien sestdien ar neveiksmi duelī pret Gvozdiku. Viņš līdz šai neveiksmei bija viens no ilgākajiem aktīvajiem boksa čempioniem. Zīmīgi, ka savā profesionāļa karjerā Stīvensons aizvadījis tikai divas cīņas ārpus Kanādas, bet nekad nav cīnījies ārpus Ziemeļamerikas.

Tikmēr Gvozdiks ir vēl viens ukraiņu talants, kurš guva bronzu Londonas olimpiskajās spēlēs, bet profesionālajā ringā tagad ticis pie 16 uzvarām 16 dueļos. Zīmīgi, ka arī viņš profesionāļa karjerā nav cīnījies ārpus Ziemeļamerikas, pirmos 15 dueļus aizvadot ASV.