Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

"Red Sox" sagādā "Yankees" lielāko zaudējumu 117 gadu derbija vēsturē

Juris Miņins
Juris Miņins

"Red Sox" sagādā "Yankees" lielāko zaudējumu 117  gadu derbija vēsturē
Masahiro Tanaka
Foto: USA Today/Scanpix

Vakardien Augstāko beisbola līgu (MLB) mačā starp Bostonas "Red Sox" un Ņujorkas "Yankees" bostonieši nodemonstrēja lielisku uzbrukumu, kas viņiem ļāva izcīnīt vēsturisku panākumu ar 19:3.

Ņujorkas "Yankees" un Bostonas "Red Sox" derbijs, iespējams, ir viens no spilgtākajiem katras MLB sezonas notikumiem, bet arī viens no lielākajiem derbijiem pasaules sportā. Tieši tāpēc šīm spēlēm ir pievērsta pastiprināta uzmanība.

Jāsaka, ka šajā sezonā komandas jau bija parūpējušās par kārtīgu šovu, jo pirms dažām nedēļām, spēlējot Londonā, Ņujorka noformēja divus panākumus. Pirmo ar 17:13, bet otro ar 12:8, t.i., abas spēles bija ārkārtīgi rezultatīvas.

Vakardien, jāsaka, Bostona revanšējās, turklāt, izdarīja to vairāk nekā pārliecinoši. Jau pirmajā iningā viņi, pateicoties Ksadera Bogārta trīs punktu "Home run", izvirzījās vadībā ar 7:0, kas bija labs pamats tam, lai atlikušajā mača daļā atpakaļ vairs neatskatītos. Ar četriem punktiem Bogārtss arī bija mača rezultatīvākais spēlētājs, kurš bumbiņu ārpus laukuma raidīja arī mača izskaņā, pieliekot punktu spēles rezultāta izmaiņām.

Pievēršoties spēles gaitai, jāatzīmē, ka pēc ārkārtīgi rezultatīvā pirmā ininga, ņujorkieši vēl mēģināja cīnīties pretī un divus punktus, pēc Gleibera Toresa un Dīdžeja Lemejū sitieniem, atspēlēja, taču ceturtajā iningā "Red Sox" atbildēja ar vēl pieciem punktiem, kas faktiski dzēsa jebkādas "Yankees" cerības uz atspēlēšanos.

Par mača galveno antivaroni kļuva Ņujorkas komandas metējs Masahiro Tanaka, kurš savā pozīcijā pavadīja vien 3.1 iningu, taču zaudēja 12 punktus.

Zaudējums ar 3:19, jāsaka, arī ir vēsturisks, jo tā ir lielākā sakāve ko Ņujorkas komanda ir piedzīvojusi savā derbijā pret Bostonu.

Tāpat ir jāatzīmē, ka Bostonas metējam Rikam Porselo, kurš pats arī nebija uzdevumu augstumos, taču izšķirošajos brīžos prata savākties, šis ir jau piektais starts ēc kārtas, kurā komanda viņam palīdz gūstot vismaz 10 punktus. Savukārt Ņujorkas metēju brigādei gan pēdējos mačos tik labi neiet, jo pēdējās piecās spēlēs viņi kopā ir zaudējuši 40 punktus.

Jāpiebilst, ka pēc vakardienas mača kopējais rezultāts Ņujorkas "Yankees" un Bostonas "Red Sox" mačā ir 1218-1030-14 par labu Ņujorkas klubam.

Tāpat vakardien Sentluisas "Cardinals" ar 6:3 pārspēja Pitsburgas "Pirates", kas viņiem ļāva noķert savas Nacionālās līgas Centrālās divīzijas līderus, Čikāgas "Cubs". Tagad abām komandām ir vienāda uzvaru un zaudējumu bilance.

Savukārt Losandželosā vietējā "Angels" un Baltimoras "Orioles" sarīkoja 16 iningu trilleri. Spēles pamatlaiks noslēdzās ar rezultātu 5:5, kas vienībām lika spēlēt pagarinājumu. Tiesa, ar vienu papildus iningu bija daudz par maz, jo pirmos punktus komandas guva vien 15. iningā. Precīzāk, Baltimora prata gūt trīs punktus, kas bija vairāk nekā pārliecinošs pieteikums uz uzvaru. "Angles" gan domāja citādāk un prata ne tikai atspēlēties, bet, pēc Maika Trauta sitiena, pat bija tuvu tam, lai izrautu uzvaru, taču tiesneši neieskaitīja Deivida Flečera skrējienu uz mājas bāzi. Sešpadsmitajā iningā gan viss atrisinājās, jo "Orioles", pēc Džonatana Vilara "Home run" sitiena, atkal izrāvās vadībā ar diviem punktiem, ko mājnieki vairs nespēja dzēst.

Jāpiebilst, ka pēdējo iningu Baltimoras "Orioles" aizvadīja ar Stīviju Vilkersonu, kurš ikdienā nemaz nav metējs, bet gan laukuma ārmalas centra aizsargs, uz metēju kalniņa. Viņš arī tika pie "saglabātā" mača.

MLB regulārā sezona, 25.07.

ViesiMājniekiRezultāts
CardinalsPirates6:3
PadresMets0:4
RockiesNationals8:7
YankeesRed Sox3:19
TwinsWhite Sox10:3
IndiansRoyals5:4
RangersAthletics11:3
TigersMariners2:10
OriolesAngels10:8

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/