Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Pasaules beisbola klasikas fināls notiks Maiami

Juris Miņins
Juris Miņins

Pasaules beisbola klasikas fināls notiks Maiami
Maiami pilsētas mērs Karloss Himenezs (priekšplānā)
Foto: Zumapress.com/Scanpix

Šodien ir kļuvis zināms, ka 2021. gada Pasaules beisbola klasikas, kas ir viens no svarīgākajiem starptautiskā beisbola turnīriem, finālmačs norisināsies ASV pilsētā Maiami.

Pasaules beisbola klasika ir 2006. gadā dibināts turnīrs, kurš tolaik norisinājās paralēli gan ar olimpisko spēļu beisbola turnīru (līdz 2008. gadam), gan Pasaules kausu (līdz 2011. gadam), taču nu jau teju desmit gadus ir vienīgais un galvenais starptautiskā beisbola turnīrs. Šajā čempionātā piedalās visas pasaules labākās izlases, turklāt, visas uz Pasaules beisbola klasiku cenšas atvest maksimāli labākos sastāvus, tāpēc tā ir teju unikāla iespēja redzēt planētas labākos beisbolistus savu nacionālo izlašu sastāvā.

2021. gada turnīrs būs jau piektā Pasaules beisbola klasika un tā norisināsies trijās valstīs – Japānā, Taivānā un ASV. Šodien ir kļuvis zināms, ka visas izšķirošās spēles, abus pusfinālus un arī finālu, uzņems Maiami pilsēta, kurā bāzējas Augstāko beisbola līgu (MLB) komanda "Marlins". Tiesa, šādai izvēlei ir arī racionālā puse. Bez lielās un maksāspējīgās auditorijas, Florida agrajā pavasarī (turnīrs norisināsies no 9. līdz 23. martam) var nodrošināt diezgan labus apstākļus mača norisei. Jāatgādina, ka šajā laikā Floridā (un Arizonā) norisinās arī MLB komandu pirmssezonas treniņi.

Tāpat nākamā gada turnīrs ir īpašs ar to, ka tajā piedalīsies jau 20 komandas, lai gan iepriekš par planētas labākās izlases godu cīnījās 16 izlases. Dalībnieku sastāvu veidos visas iepriekšējā turnīra dalībnieces, kā arī vēl četras komandas, kuras būs labākās no 12. līdz 25. martam ieplānotajā kvalifikācijas turnīrā, kas arī norisināsies ASV. Turnīra formāts paredz, ka visas vienības būs sadalītas četrās apakšgrupās, kas vispirms aizvadīs grupu turnīru, bet pēc tam cīnīsies izslēgšanas mačos.

Jāatgādina, ka 2020. gadā beisbols un softbols atgriezīsies olimpiskajās spēlēs. Tas gan būs sešu komandu turnīrs un četras no vienībām jau ir zināmas pašlaik – Izraēla, Meksika, Japāna un Dienvidkoreja. Vēl vienu dalībnieku uzzināsim pēc no 22. līdz 26. martam notiekošā Amerikas kvalifikācijas turnīra, bet pēdējais dalībnieks tiks noskaidrots aprīļa sākumā, pēc tā sauktā pēdējās cerības turnīra.

2021. gada Pasaules beisbola klasikas dalībvalstis

#Komanda
1.Austrālija
2.Kanāda
3.Ķīna
4.Kolumbija
5.Kuba
6.Dominikānas Republika
7.Itālija
8.Izraēla
9.Japāna
10.Meksika
11.Nīderlande
12.Puertoriko
13.Dienvidkoreja
14.Taipeja
15.ASV
16.Venecuēla
17.Tiks noteikts
18.Tiks noteikts
19.Tiks noteikts
20.Tiks noteikts

Kvalifikācijas turnīra dalībnieces

#Komanda
1.DĀR
2.Francija
3.Vācija
4.Nikaragva
5.Brazīlija
6.Pakistāna
7.Lielbritānija
8.Jaunzēlande
9.Filipīnas
10.Čehija
11.Panama
12.Spānija

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/