Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

"Braves" un "Astros" gūst pa deviņiem punktiem un nonāk soļa attālumā līdz Pasaules sērijai

Juris Miņins
Juris Miņins

"Braves" un "Astros" gūst pa deviņiem punktiem un nonāk soļa attālumā līdz Pasaules sērijai
Frambers Valdezs, Foto:AP/Scanpix

Atlantas "Braves" un Hjūstonas "Astros" aizvadītajā naktī nodemonstrēja lielisku sniegumu uzbrukumā, katrai gūstot pa deviņiem punktiem, kas viņiem arī deva trešās uzvaras Augstāko beisbola līgu (MLB) izslēgšanas maču līgu finālos.

Amerikas līgs fināls, kurā cīnās Bostonas "Red Sox" un Hjūstonas "Astros", ir atnesis kārtējo sižeta samezglojumu. Sērija sākās ar hjūstoniešu uzvaru, bet tad "Red Sox" tika pie divām uzvarām pēc kārtas un atradās labās pozīcijās, lai jau savās mājās garantētu vietu finālā. "Astros" gan ar šādu notikumu gaitu nebija mierā un nu ir izcīnījuši divas uzvaras pēc kārtas, nonākot viena soļa attālumā no spēlēšanas Pasaules sērijā.

Šonakt hjūstonieši, pateicoties metēja Frambra Valdeza lieliskajam sniegumam, kurš pat līdz piektajam iningam saglabāja pretenzijas uz perfektu spēli, bet astoņu iningu laikā pieļāva tikai trīs atsitienus un zaudēja vienu punktu, sagrāva Bostonas komandu ar 9:1. Pieci punkti tika gūti spēles sestajā iningā, bet par mača produktīvākajiem spēlētājiem kļuva kubieši Jordans Alvrezs un Juli Guriels, kuri katrs izsita pa trim punktiem.

Sērija noslēgsies Hjūstonā, kad mājiniekiem, "Astros" beisbolistiem, būs divas iespējas, lai garantētu sev dalību Pasaules sērijā trešo reizi pēdējo piecu sezonu laikā.

Nacionālās līgas finālā, kurā spēlē esošie čempioni, Losandželosas "Dodgers" un Atlantas "Braves", rezultāts gan ir 3:1 Džordžijas štata komandas labā, bet sērijas ceturtās spēles rezultāts 9:2 par labu atlantiešiem.

Pretēji Hjūstonas komandai, kura lielāko spēles daļu aizvadīja ar vienu metēju, Atlantas komanda izvēlējās biežu metēju rotāciju un nenošāva greizi, jo "Dodgers" spēja izdarīt vien četrus atsitienus pret "Braves" 12 veiksmīgiem bumbiņas raidījumiem laukumā un arī ārpus tā.

Par spēles varoni atkal kļuva Edijs Rosario, jo Puertoriko beisbolists izcēlās ar diviem "Home run" un četriem izsistiem punktiem.

Sērijas piektā spēle norisināsies Losandželosā un, ja "Dodgers" spēs tikt pie uzvaras, tad sērija pārcelsies uz Atlantu, kur arī tiks noskaidrots Nacionālās līgas čempions un Pasaules sērijas otrais dalībnieks.

MLB 2021. gada izslēgšanas spēles, līgu fināli

Komanda1.2.3.4.5.6.7.
Astros55399
Red Sox491221
Komanda1.2.3.4.5.6.7.
Braves3559
Dodgers2462

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/