Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Keršavs tiek pie MVP un labākā metēja balvas

Juris Miņins
Juris Miņins

Keršavs tiek pie MVP un labākā metēja balvas
Kleitons Keršavs
Foto: AFP/Scanpix

Augstākajās beisbola līgās (MLB) ir noteikti aizvadītās sezonas labākie spēlētāji. Divas galvenās balvas saņēma Losandželosas “Dodgers” metējs Kleitons Keršavs, kurš tika atzīts par Nacionālās līgas vērtīgāko spēlētāju un labāko metēju.

Kleitons Keršovs kļuva par pirmo metēju kopš 1968. gada, kurš vienā sezonā ir spējis iegūt gan Saja Janga balvu, ko pasniedz līgas labākajam spēlētājam šajā pozīcijā, gan vērtīgākā spēlētāja apbalvojumu.

Šī viņam bija jau trešā Saja Janga balva, taču pie MVP titula viņš vēl nebija ticis. Konkurenci Keršovam cīņā par Nacionālās līgas labākā spēlētāja titulu sastādīja Pitsburgas “Pirates” ārējā laukuma aizsargs Endrjū Makačens un Džankarlo Stentons, kurš pārstāv Maiami “Marlins” un arī spēlē ārējā līnijā. Keršovs saņēma 18 pirmās vietas balsis no 30 un kopā ieguva 355 punktus, ar ko bija pietiekoši, lai kļūtu par līgas vērtīgāko spēlētāju.
Otrajā vietā palika Stentons, kurš saņēma 298 punktus, bet Makačens tika pie 271 punkta un palika šajā balsojumā pēdējais.

Kleitons Keršovs šajā sezonā bija pārliecinoši labākais metējs visā MLB, jo prata izcīnīt 21 uzvaru un bija vienīgais pamatsastāva metējs visā līgā, kurš prata nepieļaut vairāk kā 2 skrējienus, uzstādot ERA rādītāju pie atzīmes 1.77. Tāpat viņa kontā bija 230 straikauti, kopā 27 mačos viņš vidēji veica 100.8 metienus, kopā aizvadot 198.1 iningu.

Amerikas līgā savukārt par MVP kļuva Losandželosas “Angels” pārstāvis Maiks Trauts. Iegūstot šo balvu 23 gadu vecumā, viņš ir kļuvis par piekto visu laiku jaunāko beisbolistu, kuram tas ir izdevies, taču tā kā viņam šī balva tika piešķirta vienbalsīgi, tad viņš ir jaunākais atlēts, kuram ir izdevies nokļūt šādā situācijā.

Interesanti, ka iepriekšējos divus gadus Trauts balsojumā par Amerikas līgas MVP bija palicis otrajā vietā, abas reizes piekāpjoties Migelam Kabreram no Detroitas “Tigers” vienības. Tāpat ir jāpiebilst, ka līdz šim pēdējā reize, kad Amerikas līgas MVP ir noteikts vienbalsīgi bija 1997. gadā, kad šo titulu izpelnījās Kens Grifijs juniors.

Šosezon Maiks Trauts bija Amerikas līgas rezultatīvākais spēlētājs, jo spēja iesist 111 punktus (otrais rādītājs visā MLB), kā arī 36 reizes raidīja bumbu ārpus spēles laukuma, t.i., izpildīja “Home run” sitienus. Tāpat viņš bija līgas līderis gūto bāzu skaita ziņā (338), kā arī gūto punktu ziņā – 115.

Savukārt par Amerikas līgas labāko metēju tika atzīts Klīvlendas “Indians” pārstāvis Korijs Klubers, kurš bija līgas uzvarām bagātākais metējs, jo tika pie 18 panākumiem, kā arī trešais “drošākais”, tiekot pie ERA rādītāja 2.44 un izslēdza oponentus no cīņas 269 reizes.

Par labākajiem debitantiem tika atzīti Hosē Abreu no Čikāgas “White Sox” Amerikas līgā un Džeikobs Degroms (Ņujorkas “Mets”) Nacionālajā līgā. Abreu spilgtākais sniegums bija 36 “Home run” sitieni, bet Degroms sezonu noslēdza ar ERA 2.69.
Menedžeru konkurencē labākais Amerikas līgā bija Baltimoras “Orioles” vadītājs Buks Šovalters, bet Nacionālajā līgā Mets Viljamss no Vašingtonas “Nationals”. Abas komandas prata regulārajā sezonā izcīnīt 96 uzvaras.

Savukārt pie Henka Ārona vārdā nosauktās trofejas, ko pasniedz sezonas labākajam sitējam, tika divi jau pieminētie beisbolisti – Maiks Trauts un Džankarlo Stentons.

Savukārt ar “Zelta cimda” un “Sudraba nūjas” simboliskajām izlasēm varat iepazīties zemāk pievienotajās tabulās.

MLB "Zelta cimda" 2014. gada sezonas izlases

Poz.Amerikas līgaNacionālā līga
1BE.HosmersA.Gonzaless
2BD.PedroiaD.Lemahī
3BK.SīgersN.Arenado
SSDž.Dž.HārdijsA.Simonss
OFA.GordonsK.Jeličs
OFA.DžonssH.Lagaress
OFN.MarkakisDž.Heivards
CS.PerezsJ.Molina
PD.KučelsZ.Grainkī

MLB "Sudraba nūjas" 2014. gada sezonas izlases

Poz.Amerikas līgaNacionālā līga
1BHosē AbreuAdrians Gonzaless
2BHosē AltuveNeils Vokers
3BAdrians BeltreEntonijs Rendons
CJans GomessBasters Pouzijs
DH/PViktors MartinezsMedisons Bamgārners
OFHosē BautistaDžastins Aptons
OFMaikls BrentlijsDžankarlo Stentons
OFMaiks TrautsEndrjū Makačens
SSAleksejs RamirezsAiens Desmonds

Izmantotie resursi:
MLB.com: The Official Site of Major League...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports