Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Aviokatastrofā gājis bojā astoņkārtējais "All-Star" beisbolists Haladejs

Juris Miņins
Juris Miņins

Aviokatastrofā gājis bojā astoņkārtējais "All-Star" beisbolists Haladejs
Rojs Haladejs
Foto: AFP/Scanpix

Kā ziņo ārvalstu mediji, astoņkārtējais Augstāko beisbola līgu (MLB) visu zvaigžņu mača dalībnieks, metējs Rojs Haladejs ir gājis bojā lidmašīnas negadījumā, Meksikas līcī.

Tiek ziņots, ka 40 gadus vecā bijušā beisbolista vienmotora lidmašīna šodien no kāda Floridas lidlauka devās lidojumā Meksikas līča virzienā. Savukārt vēlāk tika saņemta informācija, ka šis lidaparāts ir iegāzies jūrā. Pēc notikuma vietas apskates tika konstatēts, ka lidmašīnas pilots ir bijis bijušais MLB izcilnieks Haladejs.

Jāpiebilst, ka lidmašīnas pilotēšanas atļauju viņš saņēma salīdzinoši nesen, bet pirms kāda laika savos sociālo tīklu profilos publicēja bildi, kurā metējs bija redzams stāvam pie lidmašīnas "ICON A5". Tieši šādu lidaparātu arī atrada Meksikas līcī, 16 kilometrus no krasta.

Savas profesionālas beisbolista karjeras laikā, kura sākās 1995. gadā, kad viņu ar kopējo 17. numuru izvēlējās Toronto "Blue Jays", viņš ir pārstāvējis divas komandas – jau pieminēto Toronto vienību un Filadelfijas "Phillies".

Doks, kā viņu bija iesaukuši komandas biedri un līdzjutēji, karjeras laikā izcīnīja 203 uzvaras, bet piedzīvoja 105 zadējumus, vidēji mačā zaudējot 3.38 punktus. Tāpat viņa kontā ir 2117 straikauti.

Rojs Haladejs astoņas reizes ir iekļauts visu zvaigžņu spēles dalībnieku sastāvā, bet divas reizes, 2003. un 2010. gadā ir saņēmis Saja Janga balvu kā līgas labākais metējs. Tāpat viņš ir ierakstījis savu vārdu MLB vēsturē kā metējs, kurš ir aizvadījis perfektu spēli, t.i., aizvadot visus deviņus iningus viņš ne reizi neļāva oponentiem izdarīt sitienu vai sasniegt pirmo bāzi. Šajā spēlē, kas norisinājās 2010. gada 29. maijā "Phillies" ar 1:0 pārspēja Floridas "Marlins". Šīs pašas sezonas izskaņā, precīzāk, izslēgšanas mačos Haladejs izcēlās arī ar "no-hitter" maču, t.i., "play-off" spēlē pret Sinsinati "Reds" viņš neļāva Ohaio komandai izdarīt nevienu sitienu, uzvarot ar 4:0.

Jāpiebilst, ka izslēgšanas mačos šāds sniegums, kad oponentiem nav ļauts izdarīt nevienu sitienu, ir liels retums un vēl aizvien ko tādu MLB vēsturē ir paveikuši tikai divi spēlētāji, bez Haladeja, 1956. gadā to izdarīja Dons Larsens.

2013. gadā beisbolists noslēdza vienaas dienas līgumu ar Toronto komandu, lai paziņotu par savas karjeras beigām. Metējs izteicās, ka hroniskās muguras sāpes viņam liedz spēlēt pietiekošā līmenī, kā arī viņš vēlējās pavadīt vairāk laika ar ģimeni.

Rojs Haladejs bija precējies un kopā ar sievu Brendiju audzināja divus bērnus.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports