Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

"Phillies" noslēdz līgumu ar Polanko

Juris Miņins
Juris Miņins

"Phillies" noslēdz līgumu ar Polanko
Plasido Polanko
Foto: fickr.com

Pēdējo divu sezonu Augstākās beisbola līgas (MLB) fināliste un 2008. gada sezonas čempione Filadelfijas "Phillies" ir noslēgusi līgumu ar bijušo Detroitas "Tigers" trešās bāzes spēlētāju Plasido Polanko.

Līgums ir parakstīts uz trim sezonām, kuru laikā Dominikānas Republikas spēlētājs saņems 18 miljonus ASV dolāru (līgumā iekļauta arī bonusu sistēma). Tāpat līgums paredz, ka spēlētājs var pagarināt līgumu arī uz ceturto sezonu, kuras laikā viņš saņems 5.5 miljonus dolāru. Polanko tiks dotas 10 dienas pēc 2012. gada Pasaules sērijas, kuru laikā viņam arī būs jānolemj vai viņš vēlas karjeru turpināt Filadelfijā. Savukārt, ja komanda vairs nevēlēsies savās rindās redzēt tajā laikā jau 37 gadus veco beisbolistu, tad viņiem būs jāizpērk līgums, maksājot vienu miljonu ASV dolāru un Polanko kļūs par brīvo aģentu.

Atgādināsim, ka šajā sezonā ASV pilsonību ieguvušais dominikānis aizvadīja 153 spēles, 618 reizes stājās atsist metienus, kurās izcēlās ar 72 iesistajiem punktiem (atsišanas procents – 28.5%), 82 punktus viņš guva pats, savukārt 10 reizes viņa atsistā bumba lidoja tribīnēs.

Atgādināsim, ka Pasido Polanko tika draftēts 1994. gada draftā, 19. kārtā, kad viņu izvēlējās Sentluisas "Cardinals" komanda. Karjeras gaitā viņš pārstāvēja ne tikai sentluisiešus, bet arī Detroitas "Tigers" un Filadelfijas "Phillies" (no 2002. līdz 2005. gada sezonai), līdz ar to šī viņam būs atgriešanās ierastajā vidē. Tāpat savas karjeras laikā Polanko ir izcēlies ar 1465 aizvadītām spēlēm, 90 "Home Run" sitieniem, 579 iesistajiem punktiem, 826 gūtajiem punktiem, bet viņa atsišanas procents sasniedz 30.3%.

No pārējo komandu jaunākajiem darījumiem var atzīmēt Sentluisas "Cardinals" noslēgtais viena gada līgums ar rezerves ķērāju Džeisonu Larū un Ņujorkas "Mets" noslēgtais līgums ar šortstopu Aleksu Koru. Jaunus līgumus saviem metējiem piedāvāja Milvokī "Brewers" (Džons Halama), Oklendas "Athletics" (Džoijs Devains), Atlantas "Brewers" (Bilijs Vagners, Takahaši Saito). Tāpat šajā laikā ir notikušas arī divas spēlētāju maiņas – Oklendas "Athletics" uz Čikāgas "Cubs" aizmainīja Džefu Greju, Metu Spenseru un Roniju Morlu, pretī saņemot Džeiku Foksu, Āronu Mailsu un naudas kompensāciju, bet Klīvlendas "Indians" uz Tampabejas "Rays" aizmainīja Kelliju Šopaču, taču pretī saņemtais spēlētājs vēl nav zināms.

Izmantotie resursi:
espn.go.com