Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

ASV beisbolisti olimpisko kvalifikācijas turnīru sāk ar 9:0 pret Nīderlandi

Juris Miņins
Juris Miņins

ASV beisbolisti olimpisko kvalifikācijas turnīru sāk ar 9:0 pret Nīderlandi
Foto: EPA/Scanpix

Pirmajā 2019. gada Starptuatiskās beisbola un softbola konfederācijas (WBSC) rīkotā "Premier 12" turnīra spēlē ASV beisbolisti pārliecinoši, ar 9:0, pārspēja vienu no Eiropas spēcīgākajām izlasēm, Nīderlandi.

Vakardien tika dots starts 2019. gada "Premier 12" beisbola turnīram, kas ir Starptautiskās beisbola un softbola konfederācijas pasaules ranga 12 spēcīgāko izlašu čempionāts un šoreiz kalpo kā kvalifikācijas turnīrs uz 2020. gada olimpisko spēļu turnīru, jo abas turnīra finālistes saņems iespēju spēlēt Tokijas spēlēs.

Turnīra formāts paredz, ka pirmajā tā posmā visas komandas tiek sadalītas trīs apakšgrupās, pa četras komandas katrā, un katrs kvartets izspēlē viena apļa turnīru. Katras grupas divas labākās vienības kvalificējas otrajai kārtai, kur aizvada vēl četrus mačus ar citu grupu pārstāvēm (līdzi ņemot pirmā posma rezultātu savstarpējā vienas grupas komandu spēlē). Pēc šīm spēlēm tiks noskaidroti kā finālisti, tā arī bronzas mača dalībnieki.

Pirmajā dienā tika izspēlēti divi mači – ASV tikās ar Nīderlandi, bet Meksika cīnījās pret Dominikānas Republiku.

Jāsaka, ka Nīderlandes izlase, kas ir viena no Eiropas spēcīgākajām komandām, uz "Premier 12" turnīru ir ieradusies ne tuvu ne optimālajā sastāvā, taču arī Pasaules reitinga otrā izlase ASV šajā turnīrā piedalās ar komandu, kas ir veidota no zemāko līgu spēlētājiem.

Amerikāņi katrā no pirmajiem trijiem iningiem guva pa punktam, bet piektajā izcēlās ar vēl četriem veiksmīgiem skrējieniem apkārt laukumam un ar to, protams, nodrošināja sev teju nesadeldējamu pārsvaru, ko atlikušajā spēles laikā palielināja līdz 9:0. Ar četriem izsistiem punktiem šajā spēlē izcēlās Roberts Dalbeks, kurš pašlaik cīnās Bostonas "Red Sox" sistēmā. Savukārt sākumsastāva metējs Koudijs Ponss piecu iningu laikā pieļāva divus atsitienus, taču tie arī bija vienīgie nīderlandiešu divi veiksmīgie sitieni.

Savukārt otrajā mačā Meksika, kas ir viena no šī turnīra rīkotājvalstīm, ar 6:1 pārspēja Dominikānas Republikas izlasi. Neskatoties uz to, ka arī šīs komandas nebija savos labākajos sastāvos, Gvadalaharā notikušo maču noskatījās astoņi tūkstoši beisbola līdzjutēju. Par mača rezultatīvāko spēlētāju ar četriem gūtiem punktiem kļuva Sandjego "Padres" sistēmā spēlējošais Estebans Kuirozs.

Šodien turnīrs turpināsies ar Dominikānas Republikas un Nīderlandes, kā arī Meksikas un ASV komandu cīņām.

Atgādināsim, ka uz 2020. gada olimpisko beisbola turnīru kvalificējušās jau ir divas komandas – Japāna, kas savu biļeti uz turnīru saņēma kā rīkotājvalsts un Izraēla, kas uzvarēja Eiropas-Āfrikas zonas kvalifikācijas turnīrā.

Kopumā beisbola turnīrā piedalīsies sešas komandas – divām jau zināmajām pievienosies "Premier 12" turnīra finālistes, kā arī viena Amerikas zonas komanda un viena izlase, kas uzvarēs "pēdējās cerības" turnīrā.

2019. gada "Premier 12" turnīrs

A grupa

#KomandaUZ
1.ASV10
2.Meksika10
3.Dominikānas Rep.01
4.Nīderlande01

B grupa

#KomandaUZ
1.Taipeja00
2.Japāna00
3.Venecuēla00
4.Puertoriko00

C grupa

#KomandaUZ
1.D-Koreja00
2.Kuba00
3.Austrālija00
4.Kanāda00

Izmantotie resursi:
https://premier12.wbsc.org/