Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:614, Did:0, useCase: 3

Juris Liepiņš: Jācīnās no paša sākuma

Renārs Buivids
Renārs Buivids

Juris Liepiņš: Jācīnās no paša sākuma
49. vidusskolas treneris un direktors Juris Liepiņš
Foto: Renārs Buivids

"VEF skolu superlīgas" otrās kārtas spēlē otrdien Jura Liepiņa vadītie Rīgas 49.vidusskolas basketbolisti tikai papildlaikā ar 107:96 pārspēja Āgenskalna ģimnāziju, sagādājot ne mazums pārdzīvojumu trenerim un daudzajiem līdzjutējiem.

Rīgas 49. vidusskolas basketbola izlase "VEF skolu superlīgas" pirmajā spēlē 11.martā apliecināja favorītu statusu, sagraujot Dāvja Bertāna pārstāvēto Rīgas pilsētas 3. ģimnāziju - 109:60.

"Paši vien esam vainīgi, jo spēlētāji "nekapāja" jau no pirmās minūtes," sarunā ar "Sportacentrs.com" uzsvēra Juris Liepiņš. "Turnīra pirmajai spēlei bijām daudz labāk noskaņojušies, ātri iegūstot pārsvaru pār 3. ģimnāziju. Protams, nebijām gaidījuši no Āgenskalna ģimnāzijas puišiem šādu metienu precizitāti, jo viņi sameta visu - ko var, ko nevar un par ko tikai sapņo! Savukārt paši nesametām pat pusi no izveidotajām labvēlīgajām situācijām, it īpaši groza tuvumā. Tomēr pat šādā situācijā var rast arī pozitīvo - puišiem izdevās lauzt spēles gaitu, pārvarēt sevi un uzvarēt!"

Apakšgrupu turnīrā 49. vidusskolas komandai vēl nepieciešams aizvadīt vienu spēli, kad 23.martā Rīgas Hanzas vidusskolā pretī stāsies līdz šim divus zaudējumus piedzīvojušo 64. vidusskolu. 49. vidusskola neatkarīgi no pēdējās spēles rezultāta jau ir nodrošinājusi pirmo vietu A apakšgrupā un labas starta pozīcijas izslēgšanas turnīrā.

"It kā šis bija tikai apakšgrupu turnīrs un zaudējums mūsu komandu neatstātu ārpus izslēgšanas turnīra dalībniekiem, taču pašu puiši pēc mača ģērbtuvē atzina - šī spēle bija laba mācība pirms izšķirošajām cīņām," komentēja Liepiņš. "Visi puiši ir pietiekami pieredzējuši un gudri basketbolā, tādēļ lieliski apzinās noteikošā svarīgumu. Nav šaubu, ka šādu situāciju mūsu basketbolisti turnīra turpinājumā vairs nepieļaus. Paldies arī līdzjutējiem, kuri mēroja ceļu uz Pārdaugavu, lai atbalstītu savējos. Tas noteikti palīdzēja puišiem lauzt mača gaitu. Pusotru gadu nebijām nonākuši šādos mīnusos un tik grūtā cīņā panākuši atspēlēšanos."