Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:331, Did:0, useCase: 3

“VEF Rīgas skolu superlīgas” pirmajā posmā veikti 7717 kilometri

Renārs Buivids
Renārs Buivids

“VEF Rīgas skolu superlīgas” pirmajā posmā veikti 7717 kilometri
Pirmā posma rekordiste Linda Ērmane svētdienas pārgājienā no Mangaļsalas uz Gaujas ieteku. Foto no personiskā arhīva

Svētdien, 21. februārī noslēdzies “VEF Rīgas skolu superlīgas” pirmais posms, kurā Rīgas skolu pārstāvji skrēja un gāja, krājot kilometrus savas skolas ieskaitē. Nedēļas laikā kopumā noskrieti 2224 kilometri un noieti 5493 kilometri. “Run for Fun” un “Walk for Fun” pirmajā posmā aktīvi piedalījās gan Rīgas skolu skolēni visās vecuma grupās, gan arī skolotāji.

Visaktīvāk piedalījās 6./7. klašu grupas pārstāvji, bet lielāko kilometru skaitu veica skolotāju grupa.

6./7. klašu grupā vislabāk veicās Āgenskalna sākumskolai un Rīgas 64. vidusskolai. 8./9. klašu grupā aktīvākie bija Rīgas Franču liceja un Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolas skolēni. Savukārt, vidusskolu grupā lielāko distanci zēnu konkurencē veica Rīgas Teikas vidusskola zēniem, bet meiteņu ieskaitē - Rīgas 51.vidusskola. Skolotāju grupā pārliecinoši 1. vietu ieguva Rīgas Franču liceja skolotāji, kuri nedēļas laikā noskrēja un nogāja kopumā 1693 kilometrus. Par pirmās nedēļas labāko dalībnieci tika atzīta Linda Ērmane (Rīgas Franču licejs, 242 kilometri).

''VEF skolu superlīgas'' basketbola turnīrs tika izveidots 2010. gada martā, un tā mērķis ir ne tikai popularizēt basketbolu jauniešu vidū, bet arī mudināt jauniešus pievērsties aktīvam dzīvesveidam un lietderīgi pavadīt brīvo laiku. 11 gadu laikā turnīri guvuši lielu atsaucību un iekarojuši uzmanību Rīgas skolās.

Šogad, pamatojoties uz valstī izsludināto ārkārtas stāvokli, turnīrs notiek citādākā formātā. Dalībniekiem jāveic uzdevumi un rezultāti jāiesūta elektroniski. Par pasākuma organizēšanu rūpējas basketbola klubs “VEF Rīga”, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, “Ghetto Games”.

Informāciju sagatavoja:
Kārlis Podāns
"VEF Rīgas skolu superlīgas" projekta menedžeris
e-pasts: kpodans@gmail.com