Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:140, Did:0, useCase: 3

ASK pārstāvja viedoklis

Piedāvājam "ASK Rīga" ģenerālmenedžera Ģirta Kalniņa viedokli par tiesnešiem un tiesāšanu Latvijas basketbolā.

"ASK Rīga" ģenerālmenedžeris Ģirts Kalniņš:
"Manuprāt, vadošo tiesnešu līmenis ir pietiekami augsts. Cits jautājums - būtu jādomā kā pievilkt klāt apakšējo daļu, jo līmeņa starpība starp FIBA tiesnešiem un pārējiem tiešām ir pamatīga. Tas, kā, piemēram, satraumēja Rolandu Freimani - tas bija tīrākais tiesnešu bezatbildības gadījums. Sekas spēles gaitā pieļautai nesodāmībai, kas radīja nevajadzīgu nervozitāti un apzinātu pārkāpumu. Tādi gadījumi ir jāskaidro.

Taču par vadošajiem teikšu tā - kļūdas jau gadās katram, taču mūsu klubs nekad nav bijis tendēts publiski apspriest tiesnešu darbību. Katrā ziņā, neuzskatu, ka kaut kas notiktu tendenciozi. Arī mēs esam cietuši no tiesnešu kļūdām - tāpēc jau tas ir basketbols, nevis kaut kāda datorspēle. Būtu ideāli, ja visos turnīros tiesātu identiski, un būtu zināmi spēles noteikumi. Otrs variants - pirms spēles tiek pateikts, sak - šoreiz mēs tiesāsim tā. Būtu noteiktas vadlīnijas. Taču no otras puses - tā ir tiesnešu kompetence, un no mūsu puses nebūtu korekti iejaukties. Arī Baltijas līgas sakarā - situācija ar Igaunijas un Lietuvas tiesnešiem tomēr pamazām iet uz labo pusi. Mums nebūtu jāņem paraugs no sliktākajiem piemēriem."

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2007-12-05 12:40, pirms 17 gadiem
šitais teksts jau bija SA pirms nedēļas!