Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Kollē – Latvija 40 minūtes cīnījās kā traka, Batums – pirmoreiz izlasē man ir kauns

Kollē – Latvija 40 minūtes cīnījās kā traka, Batums – pirmoreiz izlasē man ir kauns
Vensāns Kollē (pa labi). Foto: FIBA

Olimpiskā un Eiropas vicečempione Francija no cīņas par pasaules zeltu izstājusies jau pēc otrās spēļu kārtas, ar 65:95 kapitulējot Kanādai un šovakar ar 86:88 zaudējot arī Latvijai.

Francijas kapteinis Nikolā Batums: "Ieradāmies Pasaules kausā ar lielām gaidām un pievīlām daudz cilvēku – paši sevi pirmām kārtām. Pēc 12 mēnešiem mūs gaida liels notikums, un mums visiem tagad ir jāsaprot, kādēļ esam Francija un kādēļ iepriekšējos 10 gadus bijām viena no panākumiem bagātākajām izlasēm. Šodien atgriezāmies realitātē. Man un citiem komandas līderiem pirmajiem jāizdara secinājumi. Apsveicu Latviju – tā nopelnīja šo uzvaru."

Francijas galvenais treneris Vensāns Kollē: "Gandrīz visu spēli bijām vadībām, bet Latvija nekad nepadevās, kā traka cīnījās 40 minūtes un par to tika atalgota. Mums tas ir kā murgs. Pēc piektdienas sakāves gaidījām reakciju, un es teiktu, ka to arī sagaidījām – trīs ceturtdaļas spēlējām daudz labāk, bet ar to nepietika. Cietām no tām pašām lietām, kas problēmas sagādāja arī piektdien. Mūsu pēdējā ceturtdaļa neatbilda Latvijas līmenim, un tas izšķīra pēdējās minūtes. Arī Nando De Kolo otrā nesportiskā piezīme to veicināja. Līdz pat pēdējai minūtei turējām vadību, bet beigās uzsitām dažas muļķīgas piezīmes, kuras nevajadzēja pieļaut, un labas aizsardzības vietā dāvājām viņiem vieglus punktus."

Batums piekrita LTV jautājumam, ka De Kolo izraidīšana bija lūzuma brīdis: "Jā, tas bija galvenais pavērsiena punkts visā spēlē. Mums tobrīd bija, šķiet, 8-9 punktu pārsvars [75:66]?! Mēs zaudējām savu ģenerāli – viņš tāds ir! -, un tas mums bija milzīgs trieciens. Esam panākumiem bagāta izlase, bet bez pareizās attieksmes varam zaudēt jebkuram. Parasti esam viena no labākajām aizsardzības komandām turnīrā, bet Latvija trijās no četrām ceturtdaļām guva vismaz 23 punktus – tie neesam mēs…Tas mums bija labs spēriens pa pēcpusi, tagad mums ir jāsaprot, kādēļ tā notika."

Sportacentrs.com vaicāja, vai šī ir Batuma lielākā vilšanās izlases karjerā: "Jā, noteikti! Ir bijuši smagi zaudējumi, bet viens ir zaudēt pusfinālā vai ceturtdaļfinālā – tagad mēs netikām pāri pat pirmajam posmam. Esmu apkaunots! Pirmoreiz izlasē jūtu apkaunojumu un man ir bail atgriezties mājās, jo pievīlām ļoti daudz cilvēku."

Noderīgas saites:

PK 2023 jaunumi
PK 2023 kalendārs un rezultāti
PK 2023 turnīra tabulas
PK 2023 prognožu spēle
Skaties spēles klātienē "OlyBet" sporta bāros


, 2023-08-27 20:25, pirms 9 mēnešiem
Cik patīkami šo lasīt un apzināties, ko mēs varam, ja noticam uzvarai.
, 2023-08-27 21:06, pirms 9 mēnešiem
Orgazmo, par šo uzvaru man ir ORGAZMO!!!!!
, 2023-08-27 21:10, pirms 9 mēnešiem
Un lai tauta nadūmuo, ka Latvija nav plaša... par uzvaru sviņ gan Stoļerovā, g0n Kruoslovā!
, 2023-08-27 21:20, pirms 9 mēnešiem
Merci e au revoir Nik!
, 2023-08-27 21:53, pirms 9 mēnešiem
..ja nodevējs Vetrovs un Tumanovs nebūtu nodevuši mūs 1992.gadā, tad Franciju būtu uzvarējuši jebkurā situācijā, jo šiem melnie vēl nespēlēja...viss bija atkarīgs no izlozes - varējām ar ASV cīnīties olimpiskajā finālā vai ar leišiem par 3.vietu...tur gan bez variantiem...bet NSV/CCCP izlase netiktu laukā no grupas..bez Vētras un Miglinieka..
, 2023-08-27 22:18, pirms 9 mēnešiem
Līdz pašām beigām neticēju, ka LAT uzvarēs! Urrā!
, 2023-08-27 22:32, pirms 9 mēnešiem
Ja valsts ar vairākām NBA zvaigznēm saka, ka viena spēlētāja izkrišana no spēles beigu fāzes liedz šiem uzvarēt pretiniekus, tad iedomājaties, kādiem jābūt pretiniekiem
Sūds pa De Kolo, mums Dairis izkrita jau spēles pirmajā daļā.
, 2023-08-28 09:10, pirms 9 mēnešiem
Laba ziņa priekš Frankiem ir tā, ka pērtiķbols Francijā nav topā
Būt šitā pagrūduši Futbolā vai Regbijā, tad gan būtu bēdīgi
Taču, paldies Dievam, nekāda sēru atmosfēra Frankos vērojama nav un tas ir pats galvenais, jo personiski man tas ir megasvarīgi (bizness ir atkarīgs no sabierdriskā noskaņojuma)
, 2023-08-28 10:31, pirms 9 mēnešiem
dakots rakstīja: ..ja nodevējs Vetrovs un Tumanovs nebūtu nodevuši mūs 1992.gadā, tad Franciju būtu uzvarējuši jebkurā situācijā, jo šiem melnie vēl nespēlēja...viss bija atkarīgs no izlozes - varējām ar ASV cīnīties olimpiskajā finālā vai ar leišiem par 3.vietu...tur gan bez variantiem...bet NSV/CCCP izlase netiktu laukā no grupas..bez Vētras un Miglinieka..
pēdējā teikumā tu mazliet kļūdījies, rakstot vetrova un tumankina uzvārdus.
, 2023-08-28 11:01, pirms 9 mēnešiem
Lexxx rakstīja: pēdējā teikumā tu mazliet kļūdījies, rakstot vetrova un tumankina uzvārdus.
kas ir vetrovs un tumankins?
, 2023-08-28 12:23, pirms 9 mēnešiem
Tikai žēl ka nav publicēts pilns teksts, ko ir pateicis Batums! Īpaši par politiku un dēļ tās atstādinātiem spēlētājiem
, 2023-08-28 13:20, pirms 9 mēnešiem
Pēc mača Batums kaut ko baigi dusmīgi skaidroja Dāvim - interesanti par ko bija diskusija.
Luka Banki. Foto: FIBA
13

Sākas "Gada balva basketbolā 2023" balsojums, nosaukti nominanti

Latvijas Basketbola savienība nosaukusi kandidātus uz Gada basketbolista, Gada basketbolistes un Gada trenera balvu, aicinot sabiedrību piedalīties interneta balsojumā, kas būs daļa no veida, kā tiks noteikti uzvarētāji.
Viktors Vembanjama. Foto: FIBA
1

Vembanjama apsola dalību Francijas izlasē olimpiskajās spēlēs

Francijas basketbola jaunā zvaigzne Viktors Vembanjana vietējiem medijiem apliecinājis savus nodomus startēt nākamā gada olimpiskajās spēlēs.
Luka Banki. Foto: LBS
37

Latvijas izlases stūrmanis Banki vadīs Eirolīgas klubu Boloņas "Virtus"

Titulētais Itālijas basketbola klubs Boloņas "Virtus" pavēstījis par divu gadu vienošanās panākšanu ar Latvijas vīriešu valstsvienības itāļu galveno treneri Luku Banki.