Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Vienā reisā ar Libānas izlasi: tuvojas basketbola svētki Džakartā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Vienā reisā ar Libānas izlasi: tuvojas basketbola svētki Džakartā
Foto: LBS

Pēc divām dienām ar pirmajām spēlēm sāksies 2023. gada Pasaules kausa finālturnīrs basketbolā. Komandas sāk sasniegt turnīra mājvietas, šodien to paveicot gan Latvijas, gan arī tās nākamajai pretiniecei - Libānas izlasei. Klātesošs turnīra atspoguļošanā būs arī portāls ''Sportacentrs.com'', šo rindu autoram galamērķi sasniedzot vienā reisā ar Libānas basketbolistiem.

Pēc divām dienām Latvijas vīriešu basketbola izlase piedzīvos vēsturisku debiju, pirmo reizi piedaloties Pasaules kausa finālturnīrā basketbolā. Piektdien plkst. 12:15 pēc Latvijas laika tā ''Indonesia arena'' cīnīsies pret Libānu. Abas komandas čempionāta vienu no mājvietām sasniedza šodien - Lukas Banki trenētie vīri Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā ieradās no Taivānas, kur aizvadīja divas pārbaudes spēles, vienā uzvarot Puertoriko, bet citā zaudējot Lietuvai.

Pasaules kausu atspoguļot uz Džakartu devušies vairāki Latvijas žurnālisti, izņēmumam neesot arī portālam ''Sportacentrs.com''. Gods apmeklēt spēles un par tām ziņot ticis šo rindu autoram, kurš ceļu uz Āzijas valsti sāka otrdienas rītā. Jau iepriekš rakstīts, ka daudzi ceļotāji individuāli plānojuši savu ceļu uz Džakartu, jo tiešo komerciālo reisu no Rīgas uz Indonēziju nav. Daudzi izvēlas Stambulas virzienu, daži Dubaijas, bet šo rindu autors ceļoja caur Abū Dabī, neesot vienīgajam latvietim, kurš pēcāk no šīs bagātās zemes ar ''Etihad'' aviokompāniju mēroja astoņu stundu garu noslēdzošo lidojumu uz Džakartu. Vēl bija arī saujiņa latviešu fani, kurus varēja viegli pamanīt to ģērbšanās stila dēļ, salmu cepures aptinot ar Latvijas karoga simboliku.

Pazīstamas sejas bija ne tikai Latvijas fanu vidū. Reisu Abū Dabī - Džakarta, kas izlidoja trijos naktī pēc vietējā laika, par savu nokļūšanas veidu uz finālturnīru bija izvēlējusies Latvijas pirmā pretiniece Libāna. Reisa laikā varēja novērot, ka komandas spēlētāji nedodas sēdēt biznesa klases sēdvietās, bet ieņem ekonomiskās klases, to pašu attiecinot arī uz naturalizēto un kādreiz NBA spēlējošo Omari Spelmenu. Viņš no pārējiem komandas biedriem bija nostāks, dodot pamatu secināt, ka pagaidām nozīmīgu sadzīvisku kontaktu ar citiem Libānas spēlētājiem viņš vēl nav izveidojis. Reisa beigās ar atsevišķiem Libānas spēlētājiem nofotografējās lidmašīnas apkalpes locekļi, bet, ieejot Džakartas starptautiskajā lidostā, komandu sagaidīja FIBA Pasaules kausa orgkomitejas pārstāvis.

Pirmie iespaidi par Džakartu? Brauciena laikā no lidostas uz naktsmītnes vietu nekur nevarēja pamanīt, ka šeit šobrīd notiek tik liels sportiskais notikums kā FIBA Pasaules kausa turnīrs. Toties par to zināja lidostā strādājošie kārtībnieki, kuri atbild par pases un citu nepieciešamo, tostarp vīzu, pārbaudi. Viņi nekautrējās pajokot, iesakot arī, kuru taksometra pakalpojuma servisu vislabāk izmantot. Lai arī šo rindu autors šo ieteikumu ņēma vērā, praksē ''Grab'' aplikācijas divi taksometra šoferi nebija gatavi vest uz manu galamērķi, līdz ar to bija nepieciešams kaulēties ar pie lidostas esošajiem taksistiem. Sākotnējo summu nokaulējot par divām trešdaļām, varēju izbaudīt šīs valsts braukšanas kultūru, kura sniedz jaunu pieredzi un dažādu emociju buķeti. Un tomēr - cilvēki šeit ir pieklājīgi un viesmīlīgi, bet Pasaules kausa atmosfēru vēl izbaudīt būs laiks.

Rīt Latvijas izlase aizvadīs treniņu ''Indonesia arena'', pēc kā sekos pirms turnīra preses konference. Tāda norīkota katrai turnīra komandai un tajā piedalās galvenais treneris un kapteinis - Latvijas gadījumā Luka Banki un Dairis Bertāns. Portāls ''Sportacentrs.com'' nākamo divu nedēļu garumā pastiprināti sekos līdz Latvijas izlasei 2023. gada Pasaules kausa izcīņā.

     [+] [-]

, 2023-08-23 15:43, pirms gada
un tas bija viss, ko var uzdrukāt? Es šokā.

  +2 [+] [-]

, 2023-08-23 16:42, pirms gada
Veiksmi latviešiem

  +1 [+] [-]

, 2023-08-23 18:36, pirms gada
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: un tas bija viss, ko var uzdrukāt? Es šokā.
Ir aizsūtīti pareizie žurnālisti, nevis Timofejevs.

     [+] [-]

, 2023-08-24 07:05, pirms gada
Omari Pelmens labais👍
Mēs, rūjienieši, tagad Dohā, gaidām reisu uz Džakartu
Rīt satiksim Pelmeni un Abu Meri klātienē👌👍
Dāvis ierādīs šiem vietu✌️
Nopirkām pāris konjaciņus Bisquite taxfree, vedīsim Dāvim un Dzertvarim