Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Biļešu cenām Indonēzijā plašs diapazons, fanu vidū jaušams optimisms

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Biļešu cenām Indonēzijā plašs diapazons, fanu vidū jaušams optimisms
Dairis Bertāns ar Latvijas izlases faniem Krētas salā. Foto: FIBA

Jau pēc nedaudz vairāk nekā divām nedēļām Latvijas basketbola izlase debitēs 2023. gada Pasaules kausa izcīņā. Uz to pošas arī Latvijas līdzjutēji. Lai arī to skaitu ir grūti prognozēt, sagaidāms, ka vīriešu izlase bez atbalsta ‘’Indonesia Arena’’ neiztiks, turklāt to vidū dzirdams optimisms par potenciālo rezultātu.

Ar straujiem soļiem tuvojas 2023. gada Pasaules kauss basketbolā. Tajā pirmo reizi piedalīsies arī Latvijas vīriešu izlase, kas H grupas mačus aizvadīs Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā. Portāls ‘’Sportacentrs.com’’ jau ir informējis par svarīgāko informāciju saistībā ar nokļūšanu šajā Āzijas valstī, rubriku turpinot ar potenciālajām aplēsēm, cik daudz latviešu dosies uz vēsturisko turnīru, kādu no tiem arī uzrunājot personīgi.

Aplēses ir neskaidras, taču sagaidot ap tūkstoti latviešu
Pasaules kausa grupas un potenciālās spēļu mājvietas tika noskaidrotas samērā vēlu – vien aprīļa beigās. Tikai pēc 29. aprīļa Latvijas līdzjutēji varēja sākt kalt plānus Indonēzijas galvaspilsētas Džakartas apmeklēšanai, kurā vīriešu izlase aizvadīs piecas spēles – vispirms trīs apakšgrupā, bet tālāk vēl divas pēc izcīnītās vietas grupā. Ja tā iekļūs labāko divniekā, tad cīnīsies par vietu ceturtdaļfinālā, bet trešā un ceturtā pozīcija dos cīņu par 17. līdz 32. pozīciju, kur sadalīs noslēdzošās ceļazīmes uz olimpisko kvalifikācijas turnīru.

Tas, cik aptuveni liels skaits Latvijas līdzjutēju dosies uz Džakartu, nav skaidrs nedz Latvijas Basketbola savienībai (LBS), nedz Indonēzijā izveidotajai turnīra rīkotāju grupai. LBS prezidents Raimonds Vējonis preses konferencē pirms oficiālās treniņnometnes sākuma izteicās, ka uz Džakartu līdzjutēji dosies potenciāli kuplā skaitā, taču konkrētas aplēses vairījās nosaukt. ‘’Ļoti gribētos, lai Džakartā būtu sajūta, ka esam mājinieku lomā, jo neapšaubāmi, cik es zinu, dosies pietiekami daudz līdzjutēju. Sestais spēlētājs turnīrā būs pārstāvēts. Varētu, protams, vēlēties vairāk, taču attālums ir ļoti liels un nav vienkārši tur nokļūt. Arī čārterreisu nav iespējams noorganizēt, jo izmaksas ir pārāk lielas. To ir grūti pateikt (aptuveno fanu skaitu Džakartā – T.M.). Fani caur tūrisma kompānijām un paši individuāli organizē savus braucienus, līdz ar to ir grūti minēt konkrētu ciparu.’’

Ar vēl neskaidrāku atbildi portālam ‘’Sportacentrs.com’’ klajā nāca rīkotāji Indonēzijā, sakot, ka to rīcībā nav konkrēts skaitlis par Latvijas līdzjutējiem, taču tie aktīvi strādājot ar Latvijas vēstniecību valstī, lai aktīvāk reklamētu tieši Latvijas izlasi. Jāmin, ka sniegtā atbilde nav līdz galam korekta, jo Indonēzijā neatrodas Latvijas vēstniecība, taču kopš 2007. gada ir izveidots goda konsulāts. Uzrunājot vairākus iesaistītos, kā potenciālā cipara aplēse noteikta ap tūkstoti Latvijas līdzjutēju, no kuriem lielākā daļa dosies, pašiem plānojot savu ceļojumu.

Savus piedāvājumus ceļot uz Indonēziju un konkrēti Pasaules kausu piedāvāja divas tūrisma firmas – ‘’Impro’’ un ‘’Vanilla Travel’’. Piemēram, caur ‘’Impro’’ uz Džakartu dosies 30 fani, portālam ‘’Sportacentrs.com’’ atklāja uzņēmuma pārstāvis Jānis Kreicbergs. Jāņem vērā, ka tūrisma kompānijas bez aizceļošanas uz Indonēziju un basketbola spēļu apmeklēšanas piedāvā arī doties ekskursijās, tādējādi aizbraukušie līdzjutēji caur tūroperatoriem iegūs iespēju vairāk izzināt Indonēzijas paražas un kultūru. Otra kompānija, ‘’Vanilla Travel’’, līdz publikācijas brīdim nesniedza plašāku informāciju par potenciālo braucēju skaitu.

Cenas uz spēlēm dažādās amplitūdās
Raugoties biļešu cenās, nevar uzskatīt, ka tās būtu ļoti dārgas. Uz spēli starp Latviju un Libānu 25. augustā lētākās biļetes maksā 100 tūkstošus Indonēziju rūpiju jeb aptuveni sešus eiro, kamēr dārgākās izmaksās divus miljonus rūpiju jeb aptuveni 120 eiro. Uz spēlēm starp Latviju un Kanādu, kā arī Latviju un Franciju, lētāko biļešu cenas ir noteiktas 150 tūkstošu rūpiju apmērā (aptuveni deviņi eiro), bet dārgākās divus ar pusi miljonu vietējās naudas vienību apmērā jeb aptuveni 150 eiro. Biļetes var iegādāties ŠEIT, meklējot vēlamo spēli. Jāpiebilst, ka biļešu cenas noteiktas piecās kategorijās – 1A un B, 2 A un B, 3 A un B, 4 un 5. Lētākās ir piektās kategorijas biļetes, kuru cenas ir minēto sešu līdz deviņu eiro apmērā. Ceturtajā kategorijā biļetes maksā no 7.5 eiro līdz 12 eiro, trešajā kategorijā no 12 līdz 30 eiro, otrajā kategorijā no 33 līdz 105 eiro, bet dārgākās ir pirmās kategorijas biļetes, kuras maksā no 75 līdz 150 eiro.

Zināms gan, ka Latvijas līdzjutēji nesēdēs vienoti, bet gan izmētāti visas nesen uzbūvētās ‘’Indonesia Arena’’ ietvarā. Sākotnēji tika izsludinātas tā saucamās ‘’follow my team’’ (seko manai komandai) biļetes, un to iegādes gadījumā viena sektora ietvaros līdzjutēji visdrīzāk varētu sēdēt netālu no vai pat aiz Latvijas izlases. Ņemot vērā, ka lielākā daļa līdzjutēju ieejas biļetes uz mačiem iegādājas individuāli, tad latvieši bariņi arēnā atradīsies izmētāti vairākos sektoros. To uzsver arī ‘’Impro’’ pārstāvis, atzīstot, ka arī viņu grupas ietvaros līdzjutējiem biļešu sakarā bijušas dažādas vēlmes. ‘’Daļa gribēja būt tuvāk laukumam, tādējādi ņemot dārgāko pirmo kategoriju, bet daži palika pie otrās kategorijas un trešās. Lielākā daļa sēdēs pretī laukumam, daži arī malās.’’

Uz Indonēziju pošas fani ar stāžu
Latvijas izlasi atbalstīt uz Indonēziju dosies līdzjutēji ar jau gadiem ilgu pieredzi dažādu sporta notikumu apmeklēšanā. Viens no tiem būs Uldis Kučerāns, kuram, kā daudziem citiem latviešiem, šī kļūs par pirmo reizi, apmeklējot Pasaules kausa izcīņu basketbolā. Nevar gan teikt, ka viņš nebūtu biežs citu turnīru apmeklētājs. Visvairāk Uldis devies tieši uz basketbola turnīriem, jo šis sporta veids ir viņa sirdslieta. ‘’Esmu bijis uz 3x3 Pasaules tūres posmiem, 2017. gada Eiropas čempionātu basketbolā, šī gada Eiropas čempionātu sievietēm,’’ saka basketbola izlases fans, kurš kopā ar vīriešu valstsvienību 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas laikā devās tai līdz organizētajos čārterreisos uz Serbijas pilsētu Belgradu, Krētas salu un Turcijas pilsētu Bursu. Bez plašas pieredzes basketbola spēļu apmeklējumos Uldis Kučerāns bijis vairākos hokeja čempionātos, kā arī trijās olimpiskajās spēlēs Soltleiksitijā, Turīnā un Londonā.

Par 2023. gada Pasaules kausa apmeklēšanu viņš izlēmis jau uzreiz pēc tam, kad izlase kvalificējās turnīram jeb pagājušā gada 10. novembrī. Tā kļuva par dienu, kad Lukas Banki trenētie basketbolisti oficiāli nodrošināja dalību turnīrā, izbraukumā ar 80:60 pārspējot Grieķiju. Uz Indonēzijas galvaspilsētu Džakartu viņš nedosies viens, jo kopā ar viņu atbalstīt Latvijas izlasi brauks arī viņa ģimene. ‘’Ir izveidojusies 11 fanu grupa, un mēs visi dzīvosim vienā apartamentu tipa viesnīcā, no kuras līdz arēnai nokļūsim ar pāris metro pieturu palīdzību. Katrs braucam līdz Džakartai citādāk, taču tur tiekamies 24. augustā.’’ Biļešu sakarā Uldis bijis viens no pirmajiem, kurš maijā pieteicies tā saucamajai ‘’follow my team’’ iespējai, taču beigās tas nācis ar zināmu nenoteiktības sajūtu. Lai arī līdz turnīram palicis pavisam maz un individuālas biļetes uz spēlēm atrodas piedāvājumā, ‘’follow my team’’ gribētājiem vēl tādas nemaz nav izsniegtas. ‘’Pēdējā atsūtītajā informācijā solīts, ka tādas saņemsim divas nedēļas pirms turnīra sākuma.’’

Uldis min, ka 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijā demonstrētais sniegums viesis arī optimismu līdzjutēju vidū par potenciālo izlases startu nozīmīgajā turnīrā. ‘’Jā, Kanāda un Francija ir spēcīgas komandas, taču kvalifikācijā mūsu izlase demonstrēja cienīgu spēli. Arī treneris Luka Banki ir piešāvies pie komandas.’’ Ko viņš sagaida no izlases gaidāmajā turnīrā? ‘’Skaistu spēli,’’ atbild Uldis, minot, ka ar sapratni izturēsies, ja arī grupā neizdosies iekļūt starp divām labākajām izlasēm. ‘’Pagaidām esmu nopircis vienvirziena biļeti,’’ viņš gan turpina stāstīt, kas nozīmē, ka vismaz Uldis ir gatavs doties atbalstīt izlasi arī uz Filipīnām, ja valstsvienība aizspēlēsies līdz ceturtdaļfinālam.

‘’Karogam un izlases kreklam,’’ uz jautājumu, kam jābūt fana somā, saka Uldis. Viņš pirms turnīra ir pasūtījis vēl vienu izlases kreklu, kuru aizmugurē rotās vārds ‘’Dzertvaris’’. To var jau sākt saukt par viņa iesauku, kuru viņš iemantojis pēc reģistrēšanās sociālajā tīklā ‘’Facebook’’ kā Dzertvaris Varenais.

  +1 [+] [-]

, 2023-08-08 16:42, pirms gada
Dzertvaris, Buharts - karstākie Latvijas fani!

Bet biļešu cenas tiešām pieejamas.

  -3 [+] [-]

, 2023-08-08 18:55, pirms gada
LBS prezidents Raimonds Vējonis preses konferencē pirms oficiālās treniņnometnes sākuma izteicās, ka uz Džakartu līdzjutēji dosies potenciāli kuplā skaitā, taču konkrētas aplēses vairījās nosaukt. ‘’Ļoti gribētos, lai Džakartā būtu sajūta, ka esam mājinieku lomā, jo neapšaubāmi, cik es zinu, dosies pietiekami daudz līdzjutēju. Sestais spēlētājs turnīrā būs pārstāvēts. Varētu, protams, vēlēties vairāk, taču attālums ir ļoti liels un nav vienkārši tur nokļūt. Arī čārterreisu nav iespējams noorganizēt, jo izmaksas ir pārāk lielas. To ir grūti pateikt (aptuveno fanu skaitu Džakartā – T.M.). Fani caur tūrisma kompānijām un paši individuāli organizē savus braucienus, līdz ar to ir grūti minēt konkrētu ciparu.’’

Vemt gribas, šo lasot..

  +4 [+] [-]

, 2023-08-08 20:02, pirms gada
asinsdesa rakstīja: LBS prezidents Raimonds Vējonis preses konferencē pirms oficiālās treniņnometnes sākuma izteicās, ka uz Džakartu līdzjutēji dosies potenciāli kuplā skaitā, taču konkrētas aplēses vairījās nosaukt. ‘’Ļoti gribētos, lai Džakartā būtu sajūta, ka esam mājinieku lomā, jo neapšaubāmi, cik es zinu, dosies pietiekami daudz līdzjutēju. Sestais spēlētājs turnīrā būs pārstāvēts. Varētu, protams, vēlēties vairāk, taču attālums ir ļoti liels un nav vienkārši tur nokļūt. Arī čārterreisu nav iespējams noorganizēt, jo izmaksas ir pārāk lielas. To ir grūti pateikt (aptuveno fanu skaitu Džakartā – T.M.). Fani caur tūrisma kompānijām un paši individuāli organizē savus braucienus, līdz ar to ir grūti minēt konkrētu ciparu.’’

Vemt gribas, šo lasot..
Tad aizej un pavem. Beidz rīstīties šeit

     [+] [-]

, 2023-08-08 22:30, pirms gada
Gaidām arī basketbola prognožu spēli!!

     [+] [-]

, 2023-08-08 23:12, pirms gada
Nu jā... Dārgākais un čakarīgākais jau laikam nokļūšana tur un dzīvošana pēc rietumu pasaules standartiem. Moteļos jau var pa lēto, bet vai tiešām ir tā vērts?

  +2 [+] [-]

, 2023-08-09 08:53, pirms gada
Būs pēc krekla jāuzmeklē tribīnēs DZERTVARIS😉
Izskatās, ka mums ir kopīgas intereses🍻🍷🥃

  +1 [+] [-]

, 2023-08-09 08:55, pirms gada
Damokla_zobens_23 rakstīja: Bet biļešu cenas tiešām pieejamas.
Jā, laikam Indonēzijā nešiverē vietējie šnepi, kehri, kalvīši un bunči
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2023-08-09 12:24, pirms gada
Man vislielākā neskaidrība ir par pašām biļetēm uz spēlēm! Biļetes esmu jau sen nopircis, bet reāli uz rokas ir tikai kkāds apstiprinājuma e-pasts, nauda ir novilkta. Kad pirku, iezīmēju, kurā vietā gribu sēdēt, bet joprojām info nav, ka beigās neiesēdina aiz groza stūrī kkur

  +1 [+] [-]

, 2023-08-09 15:15, pirms gada
@Motorollers Tu neesi vienīgais - es arī pirku biļetes jau Maija beigās, bet joprojām neesmu tās dabūjis, tikai to pašu apstiprinājumu. Visu laiku tik tas datums, kad vajadzētu būt biļetēm pārliekās vēlāk un vēlāk. Reāli FIBA uzvedās kā reāli scammeri. Pēdējais, ko viņi solīja - divas nedēļas pirms turnīra būšot biļetes, bet nu reāli nav pārliecība, ka tā tiešām būs. Karoče, sviests galīgs ar to visu...

  +1 [+] [-]

, 2023-08-09 15:25, pirms gada
Ar viesnīcām jau nu gan nevajadzētu būt problēmām - 5 zvaigžņu viesnīcu tur var dabūt lētāk nekā 2 zvaigžņu Eiropā.

     [+] [-]

, 2023-08-09 16:40, pirms gada
Brīvību Derekam Šovinam! A-Burts rakstīja: Nejauc moteļus ar hosteļiem Pirmajā variantā apstākļi ir visai šerpi, otrajā gan ir mēsls, gluži kā kazarmā ar vairākām koikām viena telpā Labi, tas nav tik svarīgi, mani vairāk interesē cita štelle Kaut kad agrāk, ar vienu aci biju lasījis, ka no apakšgrupas ārā tiks trīs blices, tagad, izrādās, ka tikai divas Vai kaut kas tika mainīts, vai arī es biju pārpratis?
uz kurām spēlēm mauksi?

     [+] [-]

, 2023-08-09 17:21, pirms gada
huy rakstīja: uz kurām spēlēm mauksi?

Aizmauks līdz pultij uz Francijas un Latvijas spēli.

  +2 [+] [-]

, 2023-08-10 04:09, pirms gada
Outerlimit rakstīja: Ar viesnīcām jau nu gan nevajadzētu būt problēmām - 5 zvaigžņu viesnīcu tur var dabūt lētāk nekā 2 zvaigžņu Eiropā.
Es norezervēju 5* Wyndham, sanāca 60€ par nakti vidēji, uz 5 dienām 300€

Bet nu biļetes uz spēlēm pirkšu tur uz vietas

     [+] [-]

, 2023-08-10 09:03, pirms gada
KP ir tā pēdas trauma vai nē?

     [+] [-]

, 2023-08-10 09:55, pirms gada
ZURNALISTS23 rakstīja: KP ir tā pēdas trauma vai nē?
Atceramies kā YAO beidza karjeru, tieši dēļ pēdas traumas, cerams KP nebūs līdzīgi!

     [+] [-]

, 2023-08-10 13:10, pirms gada
Tas vācu "eksperts" izrādāks zinošāks par visiem mūsējiem kopā

  +1 [+] [-]

, 2023-08-10 16:15, pirms gada
Kaut kāds vācu žurnālists palaiž pīli un mēs ņemam to nopietni .
Nedod tak LBS katru dienu paziņojumu,ka KP būs uz strīpas,tas nav obligāti,ja kaut kas mainītos,tad gan. Vienreiz patteica un viss !

  +1 [+] [-]

, 2023-08-18 20:32, pirms gada
tak var pirkt letākās biļetes un sēdēt labākajos sektoros, jo skaidrs, ka apakšgrupu cīņās arēna būs pustukša

     [+] [-]

, 2023-08-19 15:19, pirms gada
sandza rakstīja: tak var pirkt letākās biļetes un sēdēt labākajos sektoros, jo skaidrs, ka apakšgrupu cīņās arēna būs pustukša
Tā arī darīsim!
Galvenais ar lēto biļeti ieiet iekšā, pēc tam poh, jāiet pie letiņiem, pie DZERTVARA !!!😉🥃