Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Mejeris: ''Daru to, kas palīdzētu komandai. Šoreiz tie bija punkti no apakšas''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Mejeris: ''Daru to, kas palīdzētu komandai. Šoreiz tie bija punkti no apakšas''
Mareks Mejeris. Foto: LBS

Latvijas izlases spēka uzbrucējs Mareks Mejeris pēc uzvaras pārbaudes spēlē pār Gruziju portālam ''Sportacentrs.com'' pauda, ka šī bijusi kvalitatīvāka spēle nekā Liepājā, jo izdevies nospēlēt stabilāk visu 40 minūšu garumā. Par paša rezultatīvo spēli Mejeris minēja, ka tas šoreiz bijis veids, kā palīdzēt komandai, kas katrā mačā atšķiras.

Latvijas vīriešu basketbola izlase vakar ''Arēnā Rīga'' ar uzvaru pār Gruziju (82:57) turpināja sagatavošanās posmu pirms 2023. gada Pasaules kausa finālturnīra. Nākamā spēle ''Arēnā'' gaidāma 12. augustā pret Dominikānas republiku.

''Šī bija labāka spēle nekā Liepājā. Vairāk pieturējāmies pie ieplānotā, lielāko spēles daļu diktējām savu ritmu, kas arī bija viens no izvirzītajiem uzdevumiem. Gruzijai patīk spēlēt lēnāk, pozicionālāk, ar spēku un mazāku skriešanu. Mēs centāmies darīt visu pretēji,'' pēc spēles portālam ''Sportacentrs.com'' komentāru sniedza viens no mača produktīvākajiem izlases spēlētājiem Mareks Mejeris.

Viņš laukumā pavadīja 18:37 minūtes, kurās guva desmit punktus, izcīnīja četras bumbas zem groziem, pārtvēra divas piespēles un atdeva vienu rezultatīvu piespēli. Mača gaitā viņš izcēlās ar skaistu epizodi, triecot bumbu grozā pāri NBA spēlējušajam Sandro Mamokelašvili. ''Nav tā, ka būtu kādi specifiski uzdevumi. Ienāc spēlē un dari to, kas varētu palīdzēt komandai. Katra spēlētāja kvalitātes mēs jau apmēram zinām. Šodien dažas reizes iemetu no apakšas, kas kļuva par veidu, kā palīdzēju komandai. Citu reizi nesanāks iemest, bet sanāks nosegt. Katrā spēlē ir citādāk,'' par savu devumu teica Mejeris, kurš, piemēram, pirmajā pārbaudes spēlē pret Zviedriju guva vien trīs punktus, taču izcēlās citās statistikas ailēs (sešas atlēkušās bumbas, piecas piespēles, divi bloki).

Spēles sākums gan nebija viegls, zem groza dominējot Giorgi Šermadini. ''Viņi vēl bija svaigāki un varēja uzskriet. Ja spēlētāji kā Šermadini vēl ir svaigi, tad viņus nav viegli apturēt. Kad viņam dažas minūtes ir jāskrien līdzi aizsardzībā, tad tas ir cits spēlētājs.'' Lielākais pluss, ko no uzvaras pār Gruziju varējis secināt, ir vērojamā stabilitāte. ''Tieši sīkumos varam atrast vairākas pozitīvas lietas. Arī koncentrēšanās bija labāka. Galvenais uzdevums bija noturēt kvalitāti visu 40 minūšu laikā.'' Arī pats Mejeris otrajā spēlē pēc vasaras pārtraukuma juties labāk, bet ar secinājumiem pēc pirmajām divām pārbaudes spēlēm neaizrāvās.

''Sen mums nav bijis garāks sagatavošanās posms. Parasti bijuši logi vai īsāki posmi. Vien pēc dažām spēlēm varēs novērtēt, vai mūsu trepe iet uz augšu, vai arī ir kādi kritumi. Cerams, ka tā nebūs, un mēs iesim uz augšu, paliekot labākai kā komandai,'' pēc izcīnītajām uzvarām pirmajās divās pārbaudes spēlēs teica spēka uzbrucējs.

Pēc nedēļas ''Arēnā Rīga'' viesosies Dominikānas republika, bet pirmo divu spēļu laikā izlases rindās nav spēlējuši Kristaps Porziņģis, Dāvis Bertāns, Jānis Timma un Anžejs Pasečņiks. Mejeris pauda, ka ar nākamo spēli vērtīgi būtu tieši nespēlējušo došanās laukumā. ''Mums ir vesela strīpa ar spēlētājiem, kuriem jānāk uzspēlēt. Ar šo sastāvu vienu reizi uzspēlējām, bet otrajā reizē jau bija vieglāk. Kā nāks kāds no šiem spēlētājiem iekšā sastāvā, būs atkal nedaudz jāpierod, jo spēle nedaudz pamainīsies.''

  +1 [+] [-]

, 2023-08-06 15:16, pirms gada
Lai Mejerim veicas!!!💪

     [+] [-]

, 2023-08-06 15:18, pirms gada
Īsts komandas spēlētājs.

  +1 [+] [-]

, 2023-08-06 16:01, pirms gada
Mejeris savu darbu dara teicami.

     [+] [-]

, 2023-08-06 17:36, pirms gada
Manuprāt, Mejeris ir diezgan drošs braucējs uz PK. Ja pēkšņi AP nesāks rādīt kkādus brīnumus, tad viņš no garajiem būs liekais. Vajag spēku zem groza - tas nozīmē, ka Čavars arī ir sarakstā (vismaz manā 🤣).

     [+] [-]

, 2023-08-06 19:11, pirms gada
Mejeris ļoti cienījams un tāds "saprot, ko dara" spēlētājs manuprāt.