Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2890, Did:0, useCase: 3

NBA veterāns Dadlijs piekrīt pievienoties "Mavericks" treneru kolektīvam

Rolands Eliņš

NBA veterāns Dadlijs piekrīt pievienoties "Mavericks" treneru kolektīvam
Džareds Dadlijs. Foto: Zumapress/Scanpix

ASV basketbolists Džareds Dadlijs, kurš NBA aizvadīja 14 sezonas, nolēmis mainīt arodu un kā trenera asistents pievienosies Kristapa Porziņģa pārstāvētajai Dalasas "Mavericks" komandai, vēsta "The Athletic".

"Mavericks" jaunais galvenais treneris Džeisons Kids savu kolektīvu papildinājis Džareds Dadlijs, ar kuru Kids iepriekš sadarbojās "Lakers" komandā. Dadlijs tajā aizvadīja divas iepriekšējās sezonas un, lai arī spēlēja salīdzinoši maz, tika novērtēts kā pieredzes bagāts veterāns, kurš spēlē svarīgu lomu komandas ģērbtuvēs.

Kopā ar "Lakers" Dadlijs 2020. gadā kļuva par NBA čempionu, taču nākamajā sezonā piedalījās tikai 12 spēlēs un šovasar jaunu līgumu nebija noslēdzis, un tika norādīts, ka "Lakers" vairs nevēloties viņam atvēlēt vienu pozīciju savā sastāvā. Dienas gaitā ASV žurnālists Marks Steins ziņoja, ka Kristapa Porziņģa pārstāvētā "Mavericks" ar Dadliju veic pārrunas par trenera darbu, bet pēc tam "The Athletic" apstiprināja, ka abas puses panākušas vienošanos.

Acīmredzot tas nozīmē 36 gadus vecā Dadlija NBA basketbolista karjeras beigas. Viņš tika draftēts 2007. gadā ar 22. numuru un savā karjerā spēlēja Šarlotas, Fīniksas, Milvoki, Vašingtonas un Bruklinas komandās, kā arī abās Losandželosas komandās. 2018./19. gada sezonā viņš bija Rodiona Kuruca komandas biedrs "Nets" sastāvā.

Kopumā NBA Dadlijs aizvadīja 904 spēles, kā arī 44 "play-off" spēles. Vidēji mačā viņš guva 7.3 punktus, un savas karjeras statistiski labākos gadus aizvadīja Fīniksas "Suns" rindās, kad 2012. gadā guva 12.7 punktus vidēji spēlē.