Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2890, Did:0, useCase: 3

Porziņģa dalība NBA fināla trešajā spēlē uz jautājuma zīmes

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Porziņģa dalība NBA fināla trešajā spēlē uz jautājuma zīmes
Kristaps Porziņģis uzbrukumā. Foto: AFP/Scanpix

Bostonas ''Celtics'' naktī uz trešdienu pavēstījis, ka Kristapa Porziņģa dalība Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) trešajā finālspēlē pret Dalasas ''Mavericks'' gūtās kājas traumas dēļ ir uz jautājuma zīmes.

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) otrajā finālsērijā trešajā ceturtdaļā, saduroties ar ceļgaliem ar ''Mavericks'' spēlētāju Dereku Laivliju, retu traumu guvis Kristaps Porziņģis. Kā otrdien pavēstīja komanda, liepājnieks iedzīvojies kreisās kājas mediālās tīklenes plīsumā, kā rezultātā izmežģīta stilba kaula aizmugurējā saite.

''Tā ir lieta, ko atstāju medpersonāla rokās – noteikt, vai varu vai nevaru spēlēt. No manas puses, kā jau teicu, nekas mani neapturēs, ja vien man pateiks, ka es nedrīkstu spēlēt. Tas ir vienīgais iemesls, kāpēc es varētu nespēlēt,'' apņēmības pilns palīdzēt komandai bija Porziņģis. Žurnālisti, kuri atrodas uz vietas Dalasā, novērojuši, ka Porziņģis neklibojot, taču visdrīzāk šī trauma var ietekmēt viņa kustību amplitūdu spēles intensitātes laikā.

Dienu pirms spēles Bostonas ''Celtics'' oficiāli pavēstījusi, ka Kristapa Porziņģa dalība trešajā finālspēlē ir uz jautājuma zīmes. Porziņģis pagaidām izslēgšanas spēlēs nospēlējis tikai sešus mačus - pirmās kārtas sērijā pret ''Heat'' viņš guva ikra muskuļa savainojumu. Gūtais savainojums otrajā spēlē ir otrai kājai.

Sērijas iesākumā Porziņģis ar savu ietekmi gan uzbrukumā, gan aizsardzībā bijis nozīmīgs faktors, kāpēc Bostonai izdevās savā laukumā uzvarēt abos mačos un nonākt sērijā vadībā ar 2-0. Līdz šim viņš gan bijis ierobežots minūtēs - 20 pirmajā un 23 otrajā.

Vairāk par otrās spēles analīzi lasi ŠEIT.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/celtics/status/...

1 2 66 komentāri

  +3 [+] [-]

, 2024-06-12 08:48, pirms 6 dienām
Grūti saprast cik daudz no šī ir Mazullas šahs un cik nopietna ir tā trauma. Vairāk lieku uz pirmo variantu.

  +4 [+] [-]

, 2024-06-12 09:01, pirms 6 dienām
Ja trauma ir tāda, kura spēlēšanas rezultātā (kaut uz špricēm) var būtiski saasināties, tad nespēlēs. Ja nē, tad būs laukumā. Šai spēlei būs izšķiroša nozīme. Ja BOS vinnē, tad par 95% čempions ir skaidrs.
Slēpts komentārs: Porizngis (official)

  -2 [+] [-]

, 2024-06-12 09:04, pirms 6 dienām
Jācer, ka būs pirmais baltietis ar NBA gredzenu. Jo pēc tādiem play off ja es būtu Celtics menedžeris es KP notreidotu pret kautko labu kamēr vēl var.

     [+] [-]

, 2024-06-12 09:04, pirms 6 dienām
naurisk rakstīja: Grūti saprast cik daudz no šī ir Mazullas šahs un cik nopietna ir tā trauma. Vairāk lieku uz pirmo variantu.
Nekas labs tur nav.Neviens jau neko nezināja par tādu traumu.
Bieži vien viņu konstatē vēlāk nevis uz satraumēšanās brīdi,jo tiek pateikts normālam cilvēkam ka tev ir izmežģīta potīte.
Potīte būs jānosaitē cik vien var un droši zem pretsāpju špricēm.
Neviens jau nav redzējis viņu skrienot/lecot vakar..
Katrā ziņā iespējama operācija pēc sezonas.

     [+] [-]

, 2024-06-12 09:05, pirms 6 dienām
Ar traumu VAR spēlēt. Bet pēc fināliem ir jātaisa operācija, lai dislocēto saiti ieliktu atpakaļ vietā. Pati no sevis tā problēma nepazudīs. Jautājums ir tikai un vienīgi cik piesardzīgs būs medicīnas personāls.
Slēpts komentārs: kasagrande

  +1 [+] [-]

, 2024-06-12 09:07, pirms 6 dienām
Tā arī var treidu sagaidīt. Vai nu nenormāli neiet vai vnk nevelk NBA slodzi. Sezona vēl cienījama, tur neviens nemaz negaida vairāk par 70% no spēlēm no tik gara basketbolista. Šobrīd KP dod komandai pārāk daudz laika lai parādītu ka var arĩ bez viņa pacelt kausu.
Slēpts komentārs: labdien

  -1 [+] [-]

, 2024-06-12 09:24, pirms 6 dienām
Kāds no tiem gudrajiem prātiem var pateikt, ka Kristapam ar jogu ir jāsāk nodarboties, ar kačāšanos paralēli un smuki visas saites pastaipīs un traumu risks būs daaaaudz mazāks.

     [+] [-]

, 2024-06-12 09:39, pirms 6 dienām
Njaa, par finālsēriju grūti spriest, bet pēc tās liela iespēja sagaidīt operāciju. Diemžēl.

     [+] [-]

, 2024-06-12 09:47, pirms 6 dienām
Trešajai lai pietaupa. Ja zaudēs, tad lai ceturtajā uzkapā.

  +4 [+] [-]

, 2024-06-12 09:48, pirms 6 dienām
Nesaprotu šos vaimanātājus par to, ka atkal trauma... Kad viņu draftēja, tad bija statistika, ka neviens šāda auguma spēlētājs nav spēlējis ilgāk NBA par 30 gadiem. Visi ir beiguši karjeru priekšlaicīgāk, gan Jao Mings gan visi pārejie. Tā ka nekas pārsteidzošs šis traumatisms tāda auguma cilvēkam nav.

  +4 [+] [-]

, 2024-06-12 09:49, pirms 6 dienām
kasagrande rakstīja: Jāmet miers profesionālajam sportam, ja tik bieži traumējas.
To te tādi "ģēniji" kā tu raksta te gadiem. Bet redzi kā sanācis. KP NBA finālā un potenciāli iet uz gredzenu.

  -2 [+] [-]

, 2024-06-12 09:49, pirms 6 dienām
Pārlasot mediķu viedokļus, laikam sezona galā un vienīgā cerība, mēģināt uzspēlēt OS, bet arī tas nav garants. Domāju visiem speciālistiem jādomā par KP potenciālo spēles stila maiņu, jo šāds spēles stils novedīs vēl pie lielāka traumatisma. Varbūt tie, kas vairāk izprot fizioloģiju, varētu pakomentēt, vai maiņa viņa spēles stilā vai pozīcijā, var palīdzēt pagarināt karjeru? Protams, daudzi bļaus, ka tipiskā centra pozīcija vēl satraumatizēs, bet kāds tad ir risinājums, spēlēt tāpat?

     [+] [-]

, 2024-06-12 09:50, pirms 6 dienām
Bostona izcels tā pat. Ko vērta ir Pelmeņa aizsardzība finālā. Var pameklēt viņa epizodes pag.spēlē - tāpēc jau Bostonai tik izcila bumbas kustība, ka Pelmenim kā stāvošam paiet garām, tad nāk palīdzība un attiecīgi atbrīvojas kāds uz perimetra.

  +2 [+] [-]

, 2024-06-12 09:54, pirms 6 dienām
cobham rakstīja: Pārlasot mediķu viedokļus, laikam sezona galā un vienīgā cerība, mēģināt uzspēlēt OS, bet arī tas nav garants. Domāju visiem speciālistiem jādomā par KP potenciālo spēles stila maiņu, jo šāds spēles stils novedīs vēl pie lielāka traumatisma. Varbūt tie, kas vairāk izprot fizioloģiju, varētu pakomentēt, vai maiņa viņa spēles stilā vai pozīcijā, var palīdzēt pagarināt karjeru? Protams, daudzi bļaus, ka tipiskā centra pozīcija vēl satraumatizēs, bet kāds tad ir risinājums, spēlēt tāpat?
kādus viedokļus tu esi lasījis? spirta centra komentārus??

  +1 [+] [-]

, 2024-06-12 09:55, pirms 6 dienām
Āfrika12 rakstīja: Jācer, ka būs pirmais baltietis ar NBA gredzenu. Jo pēc tādiem play off ja es būtu Celtics menedžeris es KP notreidotu pret kautko labu kamēr vēl var.
Labi,ka tu neesi Celtics menedžeris...

  -2 [+] [-]

, 2024-06-12 10:04, pirms 6 dienām
labāk lai nespēlē un nesačakarē kāju tā, ka netiek uz Latvijas izlasi.
Galvenais ir izlase, olimpiskās spēles. Iespējams, ka Latvijai ši ir vienreizēja iespēja spēlēt olimpiādē.

  +7 [+] [-]

, 2024-06-12 10:19, pirms 6 dienām
Jānis Derums rakstīja: labāk lai nespēlē un nesačakarē kāju tā, ka netiek uz Latvijas izlasi.
Galvenais ir izlase, olimpiskās spēles. Iespējams, ka Latvijai ši ir vienreizēja iespēja spēlēt olimpiādē.
noteikti tiem, kas viņam maksā miljonus, rūp Latvijas izlases dalība olimpiādē...

     [+] [-]

, 2024-06-12 10:24, pirms 6 dienām
Kugzhel kur Tu esi?😀

  +1 [+] [-]

, 2024-06-12 10:24, pirms 6 dienām
Visā šajā lietā par traumu viena lieta man liekas dīvaina ... sīki un smalki tiek aprakstīta viņa trauma , kas viņam kaišs . Hm, parasti pirms šādām izsķirošām spēlēm un vispār pleiofos par kāda spēlētāja traumām vai problēmām ar veselība nesaka pilnīgi neko !!!
Bet laikam jau kaut kas nepatīks

     [+] [-]

, 2024-06-12 10:25, pirms 6 dienām
Viss ir slikti. Ja arī spēlēs PO 3.spēle, tad visdrīzāk OS kvalis ies garām. Dakters, kas analizē sporta traumas, saka, ka šādos gadījumos ieplēstas/saplēstas saites pēdā visbiežāk operē, lai ir drošība, ka labi saaug un vēlāk netraucē. Cits jautājums, ka var riskēt un operēties uzreiz pēc sezonas, kas visdrīzāk beigsies pēc nedēļas. 99%, ka 3.spēlē nespēlēs, jo BOS to var atļauties.

  +3 [+] [-]

, 2024-06-12 10:26, pirms 6 dienām
Jānis Derums rakstīja: labāk lai nespēlē un nesačakarē kāju tā, ka netiek uz Latvijas izlasi.
Galvenais ir izlase, olimpiskās spēles. Iespējams, ka Latvijai ši ir vienreizēja iespēja spēlēt olimpiādē.
Nu, jā. Pacelt NBA kausu jau tāda ikdienišķa padarīšana...

  -1 [+] [-]

, 2024-06-12 10:28, pirms 6 dienām
Kristapam vajag eksorcismu, bet pa lielam pats vainīgs, nodarbojās ar jogu, uzlika kaklā to elku amuletu, zinām, kā, piemēram, tas palīdzēja tam pašam Brūsam Lī .. "ieaicināja" sevī dēmonisku klātbūtni un tagad pats cieš.

     [+] [-]

, 2024-06-12 10:36, pirms 6 dienām
Tak beidziet sapņot par izlasi! Aizmirstiet! Bet radušās situācijas sakarā, domāju, ka viss uzsvars ir jāliek uz trešo spēli un jāriskē ar KP piedalīšanos tajā. Ja 3.spēlē pietaupīs, nedo dies pagrūdīs un liks spēlēt ceturtajā, tad mentālais spiediens uz KP un komandu būs liels. Protams pastāv varianti, ka 3. spēle tiek uzvarēta bez KP vai zaudēta ar KP. Jebkurā gadījumā - veiksmi un izdošanos!

  +1 [+] [-]

, 2024-06-12 10:36, pirms 6 dienām
Karalis Lauva rakstīja: Viss ir slikti. Ja arī spēlēs PO 3.spēle, tad visdrīzāk OS kvalis ies garām. Dakters, kas analizē sporta traumas, saka, ka šādos gadījumos ieplēstas/saplēstas saites pēdā visbiežāk operē, lai ir drošība, ka labi saaug un vēlāk netraucē. Cits jautājums, ka var riskēt un operēties uzreiz pēc sezonas, kas visdrīzāk beigsies pēc nedēļas. 99%, ka 3.spēlē nespēlēs, jo BOS to var atļauties.
Es, domāju uz kvalifikācijas turnīru KP nebūs 100% . Ja , taisnība ka vajadzīga operācija un pēc tam tak rehabilitācija arī vajadzīga no operācijas galda uzreiz tak neies laukumā .Tapēc ja Latvija tiks uz olimpiādi ļoti maza varbūtība ka piedalīsies olimpiādē .

  +2 [+] [-]

, 2024-06-12 10:38, pirms 6 dienām
Ja būs atļauja no medicīnas personāla spēlēt, tad būs laukumā- cik minūtes, tas jau cits jautājums.
Skaidrs, ka karjeras pīķī palikušās max. 3-4 sezonas, ja nedabūs papildus traumas.
Šī ir KP un C's iespēja izcelt gredzenu, tāpēc nav šaubu, ka ies uz pilnu banku. Kad vel būs tāda opcija karjerā cīnīties par titulu, kas to lai zina- varbūt vairs nekad.

  +3 [+] [-]

, 2024-06-12 10:41, pirms 6 dienām
Nogaidīšu, kad kofs uz Porzē kā fināla MVP pakāpsies līdz 100.00 un tad gan gāzīšu virsū visus ietaupījumus.

  -2 [+] [-]

, 2024-06-12 10:56, pirms 6 dienām
Nekādā olimpiādē es netaisos piedalīties

  -1 [+] [-]

, 2024-06-12 11:21, pirms 6 dienām
Noteipos,sašpricēs...un ja vajadzēs dragās! Luka jau nejūtas daudz labāk!

  -2 [+] [-]

, 2024-06-12 11:46, pirms 6 dienām
Porizngis (official) rakstīja: Nekādā olimpiādē es netaisos piedalīties
Skaidrs, ka tu, nīkuli, nepiedalīsies! Olimpiādē piedalās tie, kas dzīvē un sportā kaut ko ir sasnieguši! tev vien atliek turpināt dzenāt ādiņu un jūsmot par KP iespēto!

  +1 [+] [-]

, 2024-06-12 11:47, pirms 6 dienām
KP traumas Play Off laikā priekš masu mēdijiem reāls pļaujas laiks!
N-tie raksti katru dienu.

     [+] [-]

, 2024-06-12 11:53, pirms 6 dienām
Domāju,ka uz ļoti lielas jautājuma zīmes arī Porziņģa dalība OS kvalifikācijā.Nu kur var būt tik trausls kā pensionārs,domāju fiziski nebija gatavs spēlēt,no tā arī tā trauma.Bet nu domāju arī bez Porziņģa Celtics var uzvarēt,ja labāk kritīs metieni.

  -3 [+] [-]

, 2024-06-12 11:54, pirms 6 dienām
Karalis Lauva rakstīja: Nu, jā. Pacelt NBA kausu jau tāda ikdienišķa padarīšana...
Pat, ja viņš atlikušajās NBA spēlēs nepiedalīsies, ka komanda vinnēs kausu tāpat Porziņģa vārds tur būs.
Uzspēlēt olimpiskās spēlēs, pārstāvēt Latviju arī pats Porziņģis drošvien gribētu, tāpat kā daudzas NBA zvaigznes spēlēs olimpiādē.
Bet, principā, ja jautājumu apskata tā- kas latviešu faniem ir svarīgāk Porziņģa dalība atlikušajās NBA spēlēs, vai viņa spēlēšana izlasē un olimpiādē domas noteikti dalīsies, nezinu pat kurā pusē būs vairākums. Vieniem NBA ir pielūgsmes objekts, citi teiks galvenā Latvijas izlase, nevis citas valsts , kaut arī prestižs, čempionats. Labi, ja to var savienot, kā daudzas NBA zvaigznes darījušas un uzreiz prātā Novickis un viņš nav vienīgais.
1 2 66 komentāri