Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2890, Did:0, useCase: 3

Brauns un Vaits pēc pirmās uzvaras finālā netaupa slavas vārdus Porziņģim

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Brauns un Vaits pēc pirmās uzvaras finālā netaupa slavas vārdus Porziņģim
Deriks Vaits un Kristaps Porziņģis. Foto: AFP/Scanpix

Ar uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālu sākusi Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas ''Celtics'', kas ar 109:89 pārspēja Dalasas ''Mavericks''. Nozīmīgu palīdzību uzvaras izcīnīšanā deva latvietis, kuru pēc spēles īpaši slavēja Džeilens Brauns un Deriks Vaits.

Kristapa Porziņģa atgriešanās pēc vairāk nekā mēneša izlaišanas spārnoja Bostonas ''Celtics'' pretī uzvarai pirmajā NBA finālsērijas spēlē pret Dalasas ''Mavericks'' (109:89). Latvietis, iesaistoties no rezervistu soliņa, guva 20 punktus, izcīnīja sešas bumbas zem groziem un bloķēja trīs pretinieku metienus. Viņa atgriešanās ļāva Džo Mazulam atgriezties pie galvenokārt astoņu spēlētāju rotācijas izmantošanas.

''Kristaps mums bija milzīgs palīgs šajā spēlē,'' pēc tās viņu slavēja Džeilens Brauns, kuram lielākoties spēles laikā bija jāsedz pretinieku līderis Luka Dončičs. ''Viņa atrašanās laukumā vien jau daudz palīdz, taču viņš prot sodīt pretiniekus pēc maiņām pie blokiem. Šovakar viņš to paveica ikkatru reizi un tādā garā jāturpina arī visas sērijas garumā.''

''Viņš ir murgs tiem, kas pret viņu spēlē aizsardzībā. Pat, ja tu labi spēlē aizsardzībā, viņš to nemaz nepamana. Ir bijis nereāli skatīties viņa sniegumā visas sezonas garumā. Aizsardzībā Kristaps labi izmanto savu augumu un kopumā ietekmē spēli tik daudzos veidos. Viņš uzlabo mūsu komandu, padarot to par krietni spēcīgāku,'' slavinošus vārdus netaupīja Deriks Vaits.

Kristaps pēc spēles pauda, ka viņš juties labi un bijis mentāli gatavs savai atgriešanās spēlei. Pēdējo sezonu garumā Porziņģis savā pirmajā spēlē pēc atgriešanās allaž metis ar vismaz 50% precizitāti, līdzīgi esot sērijas pirmajā spēlē - 61.5% precizitāte. Sērijas otrā spēle gaidāma naktī uz pirmdienu.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

     [+] [-]

, 2024-06-07 09:41, pirms 2 nedēļām
monster kill