Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2890, Did:0, useCase: 3

Porziņģis: ''Gatavojos šim brīdim mentāli un tas ir atmaksājies''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Porziņģis: ''Gatavojos šim brīdim mentāli un tas ir atmaksājies''
Kristaps Porziņģis. Foto: EPA/Scanpix

Kristaps Porziņģis pēc gūtajiem 20 punktiem pirmajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijā pret Dalasas ''Mavericks'' (109:89) komentēja došanos laukumā no rezervistu soliņa, savu veselību un demonstrēto sniegumu, kas deva nozīmīgu ietekmi pirmās uzvaras izcīnīšanā.

Spilgtu atgriešanos Bostonas ''Celtics'' sastāvā piedzīvoja Kristaps Porziņģis. Nospēlējot 20:34 minūtes, viņš trāpīja astoņus no 13 metieniem (1p. 2/2, 2p. 6/9, 3p. 2/4), gūstot 20 punktus ''Celtics'' pirmajā uzvarā finālsērijā pār Dalasas ''Mavericks'' (109:89). Tāpat latvietim sešas atlēkušās bumbas un trīs bloķētie metieni.

Īpaši produktīvs Porziņģis bija pirmajā puslaikā, kurā iesaistījās no rezervistu soliņa. Tā laikā viņam 18 punkti un sekmēts nozīmīgais izrāviens pirmajā ceturtdaļā, kuras izskaņā ''Celtics'' tika līdz 17 punktu pārsvaram. Par iesaistīšanos spēlē no rezervistu soliņa Kristaps uzzinājis pirms spēles un nav pret to iebildis. ''Kopš pirmās dienas esmu teicis, ka darīšu visu, lai šai komandai palīdzētu uzvarēt. Bija saruna ar treneri. Viņš gan zināja, ka piekritīšu jebkādam viņu lēmumam. Džo prasīja manas domas, vai es piekristu iesaistīties spēlē šādā veidā. Piekritu tam un tāpat, manuprāt, aizvadīju labu spēli,'' žurnālistiem teica Kristaps.

ESPN materiālā pirms fināla tika norādīts uz Kristapa spējām produktīvi spēlēt uzreiz pēc tam, kad viņš atgriezies no savainojuma sadziedēšanas. Pēdējo trīs sezonu laikā viņš pirmajā spēlē allaž metis ar vismaz 50% precizitāti un izņēmums nebija spēle Bostonā - 61.5% precizitāti metienos. ''Ļoti palīdzēja lielais atbalsts, ko jutu gan pirms spēles, gan tās laikā. Noteikti nespēlēšana nebija labākais scenārijs, taču līdz šim brīdim gatavoju sevi mentāli un tas atmaksājās. Uzvarējām spēli, un par to esmu ļoti priecīgs.''

Daudz jautājumus preses konferences laikā Porziņģis saņēma par savu šī brīža veselības stāvokli un ielēkšanu tik svarīgā brīdī atpakaļ komandas sastāvā. Divas dienas pirms finālsērijas Porziņģis žurnālistiem ilgi domāja atbildi, vai ir 100% gatavībā. ''To ir vienkārši grūti novērtēt,'' pēc pirmās spēles jau teica latvietis. ''Tajā brīdī manā galvā bija daudz domu, kā labāk atbildēt. Jutos labi, taču nebiju spēlējis un sajutis, vai tiešām esmu 100% gatavs. Šodienas spēlē pierādīja, ka jūtos labi. Varbūt ne perfekti, taču pavisam noteikti varu palīdzēt komandai.''

''Kopumā jau tas ir tikai basketbols. Jā, intensīvāks un lielāka uzmanība tiek pievērsta niansēm, taču basketbolu spēlēju ilgi. Neatkarīgi, vai tā ir regulārā sezona vai izslēgšanas spēles, tāpat varu atgriezties un darīt to, ko līdz šim,'' pārliecināts par savām individuālajām spējām bija Porziņģis.

Sērijas otrā spēle gaidāma naktī uz pirmdienu. Arī tā notiks Bostonas ''Celtics'' laukumā. Par NBA čempioni kļūs komanda, kura pirmā uzvarēs četrās spēlēs - ''Celtics'' titula gadījumā klubs izcīnīs 18. vēsturē un pirmo kopš 2008. gada, bet Dalasa cīnās par otro titulu kluba vēsturē.