Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

88 gadu vecumā mūžībā devies izcilais Bils Rasels

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

88 gadu vecumā mūžībā devies izcilais Bils Rasels
Bils Rasels (no kreisās) ar Bostonas ''Celtics'' izcīnīja 11 čempiontitulus. Foto: AP/Scanpix

Šodien paziņota sēru vēsts. Mūžībā 88 gadu vecumā devies izcilais Bils Rasels, kurš basketbolista karjeras laikā 11 reizes kļuva par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionu.

88 gadu vecumā mūžībā devies viens no izcilākajiem basketbolistiem Bils Rasels, šodien paziņoja viņa ģimene sociālajā tīklā ''Twitter''. Karjeras laikā Rasels 11 reizes kļuvis par NBA čempionu, bet piecas reizes par finālsērijas vērtīgāko basketbolistu. Pie tam, spožais basketbolists divas reizes triumfējis līgā arī kā treneris, to paveicot 1968. un 1969. gadā.

Rasela basketbolista karjerā bijuši arī citi panākumi. Studenta gados viņš divas reizes kļuva par NCAA līgas čempionu, bet kopā ar ASV izlasi 1956. gadā viņš izcīnīja zeltu vasaras olimpiskajās spēlēs, kuras tolaik notika Austrālijas pilsētā Melburnā. Mūsdienās NBA finālsērijas vērtīgākā spēlētāja balva nosaukta Bila Rasela vārdā.

Kā norāda Rasela ģimene, tad jau drīzumā notiks atvadīšanās no izcilā basketbolista.