Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Lorencens Raits atrasts nošauts

Andrejs Siliņš

Lorencens Raits atrasts nošauts
Lorencens Raits
Foto: AP/Scanpix

Bijušais Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) centra spēlētājs Lorencens Raits, kurš bija iekļauts pazudušo personu sarakstā, 34 gadu vecumā Memfisā atrasts nošauts.

Pēdējo reizi dzīvs Raits redzēts 18. jūlijā, bet četras dienas vēlāk bijušā basketbolista māte iesniedza Memfisas policijā ziņojumu par pazudušu personu. Aizvadītajā naktī (pēc Latvijas laika) pēc ziņojuma saņemšanas 911 centrālē Memfisas policija atradusi nošautu personu, kas atpazīta kā Lorencens Raits, ziņo www.myeyewitnessnews.com. Uz basketbolistu izdarīti vairāki šāvieni, tādēļ pašnāvības versija šķiet ļoti maz ticama.

Pēc www.wreg.com rīcībā esošās informācijas Raitam bijušas finansiāla rakstura problēmas un maijā basketbolistam atņemta ieķīlātā māja Memfisā. Svētdien Raits devies uz Memfisas lidostu, taču kopš tā laika neesot bijis redzēts. Spēlētāja māte bija vērsusies ar publisku paziņojumu, lūdzoties, lai dēls piezvana vai kādā citā veidā dod ziņu par sevi, taču vēstis netika saņemtas.

211 centimetrus garais Lorencens Verns Ganjē Raits, kura tēvs ir izbijis basketbolists, pēc Memfisas universitātes pabeigšanas 1996. gadā tika izvēlēts NBA draftā ar augsto septīto kārtas numuru, to paveica Losandželosas "Clippers", kur centrs nospēlēja pirmās trīs karjeras sezonas. Pēcāk divi gadi aizvadīti Atlantas "Hawks", bet no 2001. gada vasaras līdz 2006. gada vasarai Raits spēlēja savas dzimtās pilsētas Memfisas komandā "Grizzlies". Tam sekoja atgriešanās Atlantā uz divām sezonām, taču šī laika perioda beigās nonāca Sakramento, kur "Kings" sastāvā aizvadīja piecus mačus.

Pēdējā pieraksta vieta Raitam bija Klīvlendas "Cavaliers", kur plecu pie pleca ar Lebronu Džeimsu aizvadītas 17 spēles 2008./2009. gada sezonā.

"Es raudāju. Emocijas mani pārņēma nekavējoties," pēc smago jaunumu uzzināšanas sacīja viens no Raita draugiem bijusī NBA zvaigzne Penijs Hārdevejs, kurš uzreiz devies uz notikuma vietu, kur atrasts mirušais basketbolists. "Ir ļoti skumji, jo esam zaudējuši labu cilvēku un brāli." Notikuma vietā ieradās arī cits bijušais Memfisas spēlētājs Eliots Perijs un arī bijušais Raita asistents Vendijs Vilsons. Pēdējais atklāja, ka ceļu, kura malā atrasts Raits, basketbolists bieži izmantojis, lai ātrāk nokļūtu savas mātes mājās.

"Esam dziļi satriekti par Lorencena Raita nāvi," oficiālā paziņojumā raksta "Grizzlies" īpašnieks Maikls Heislijs. "Esam zaudējuši "Grizzlies" ģimenes locekli. Laukumā Lorencens visus iedvesmoja ar savu spēli, bet ārpus tā - ar savu dāsnumu Memfisas sabiedrībai, kas vēroja viņu augam visas karjeras laikā."