Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Hawks" gatavojas par galveno treneri iecelt eiropieti Mesinu?

"Hawks" gatavojas par galveno treneri iecelt eiropieti Mesinu?
Etore Mesina
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) klubs Atlantas "Hawks" kā vienu no opcijām, ko iecelt galvenā trenera amatā uz nākamo sezonu, izskata Itālijas trenera Etores Mesinas kandidatūru. Līdz šim neviens Eiropas treneris nav strādājis par galveno treneri NBA.

Atlantas "Hawks" sezona beidzās pirms pāris nedēļām, izstājoties pēc NBA izslēgšanas spēļu pirmās kārtas. Atlantas klubs jau sācis domāt par nākamo gadu, izskatot dažādas opcijas galvenā trenera pozīcijai. Līdz šim galvenā trenera pienākumus Atlantā veica Lerijs Drjū, kuram līgums ar "Hawks" ir spēkā līdz jūnija beigām, taču viņa palikšana esot ar mazu iespējamības procentu.

Kā ziņo Yahoo! Sports, Atlantas klubs nopietni izskata iespēja veikt vēsturisku gājienu, galvenā trenera amatā ieceļot speciālistu no Eiropas. Šajā gadījumā runa ir par itāliešu treneri Etori Mesinu, kurš pašreiz strādā ar Maskavas CSKA. Mesina arī esot izrādījis interesi kļūšanā par galveno treneri NBA. Ticamību šādai iespējamībai vairo "Hawks" kluba ģenerālmenedžeris Denijs Ferijs, kurš pazīstams ar nebaidīšanos veikt nepieredzētus gājienus. Tāpat Ferijs ir viens no tiem NBA klubu pārstāvjiem, kas augstu vērtē Eiropas basketbolu.

53 gadus vecais Mesina savas trenera karjeras laikā četras reizes triumfējis Eirolīgā, strādājot ar Itālijas un Krievijas komandām. Mesinam ir arī NBA pieredze, jo 2011./2012. gada sezonu viņš pavadīja, esot toreizējā Losandželosas "Lakers" trenera Maika Brauna asistents. Pirms šīs sezonas Mesina atgriezās Eiropā, otro reizi pievienojoties CSKA.

Neskaitot Mesinu, Atlantas "Hawks" savā redzeslokā kā iespējamos galvenā trenera patur arī Neitu Makmilanu (iepriekš ar panākumiem strādājis Portlendas "Trail Blazers" un Sietlas "SuperSonics"), Stenu Van Gandiju (ar Orlando "Magic" sasniedza 2009. gada NBA finālu) un Maiku Budenhozeru (Sanantonio "Spurs" trenera asistents).

Izmantotie resursi:
Yahoo! Sports - Sports News, Scores, Rumors,...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-05-17 21:00, pirms 11 gadiem
opaa tas gan būtu interesanti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-05-18 09:27, pirms 11 gadiem
Super, būtu interesanti pavērot gan to, kā mainītos NBA komandas spēles stils un kā vienamno respektējamākajiem treneriem izdotos savākt aizokeāna večus.
Ja Mesinam, kas izdotos tad varētu sākties jauns trends NBA.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja