Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Džeimss sezonas beigās spēlēja ar traumu, iespējama operācija

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Džeimss sezonas beigās spēlēja ar traumu, iespējama operācija
Lebrons Džeimss. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Losandželosas ''Lakers'' spēlētājs Lebrons Džeimss sezonas pēdējos mēnešos spēlēja ar pārrautu cīpslu kājā, savainojumā iedzīvojoties februāra mačā pret Dalasas ''Mavericks''. Visai iespējams, ka vasarā viņš veiks operāciju, pēc kā var sekot divu mēnešu rehabilitācija.

Šonedēļ no tālākās cīņas par Nacionālās basketbola asociācijas titulu izstājās Losandželosas ''Lakers'', kas Rietumu konferences finālā ar 0-4 piekāpās Denveras ''Nuggets''. Uzreiz pēc izstāšanās no turnīra viens no kluba līderiem Lebrons Džeimss atklāja, ka vēl domās par karjeras turpināšanu. Viņam ar vienību spēkā ir vēl divu gadu līgums, no kura otrā, 2024./2025. gada sezonu, ir izvēles gads.

''The Athletic'' basketbola apskatnieks Šams Čaranija ''The Pat McAfee Show'' atzinis, ka Džeimss sezonas beigās spēlējis ar pārrautu cīpslu. Šo traumu viņš guva februārī spēlē pret ''Mavericks'', vēlāk izlaižot mēnesi. ''Ir visai iespējams, ka traumētajai vietai būs nepieciešama operācija. Pēc manā rīcībā esošās informācijas viņš šobrīd izsver, kā rīkoties tālāk. Ir ļoti iespējams, ka tiks veikta operācija, pēc kā viņam sekotu divu mēnešu ilgs rehabilitācijas periods.''

38 gadus vecais basketbolists šajā sezonā kļuva par visu laiku rezultatīvāko regulārā turnīra spēlētāju NBA vēsturē. Tāpat viņš ir rezultatīvākais spēlētājs izslēgšanas mačos. 2022./2023. gada 55 regulārās sezonas spēlēs Džeimss vidēji guva 28.9 punktus, izcīnīja 8.3 atlēkušās bumbas un atdeva 6.8 rezultatīvās piespēles, kamēr izslēgšanas mačos spēlētājam 24.5 punkti, 9.9 atlēkušās bumbas un 6.5 rezultatīvās piespēles.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/ShamsCharania